wmaraci reklam

Türkiye'nin Profesyonel Blog Rehberi

3 Mesajlar 586 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

bloghocaniz bloghocaniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 45 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
Türkiye'nin Profesyonel Blog Rehberi

Blog Hocanız Projesi - Türkiye’nin Profesyonel Blog Rehberi - sloganı ile Ağustos 2018 tarihi itibari ile yayın hayatına başlamış bulunuyor.

Bu tanışma yazısında sizi nasıl bir blog bekliyor, sitede neler bulacaksınız ondan bahsetmek istiyorum.

Türkiye’nin Profesyonel Blog Rehberi sloganı ile yola koyulan Blog Hocanız Projesinin var oluş amacı öncelikle Blog ve Wordpress konularına ilgi duyan kişilere Türkçe bilgi kaynağı sunmaktır. Bunun dışında; Web Teknolojileri, Seo ve Sosyal Medya alanlarında da eğitici yazılarımız olacak. Önce teorik anlatımlar; ardından uygulamalı çalışmalarla konulara hâkimiyet sağlanması hedeflenmektedir.
Uzun soluklu bir proje olacak olan Profesyonel Blog Rehberi okuyucularına modern web dünyasının güncel bilgilerini; kısa, anlaşılır ve kullanılabilir şekilde aktarmaya çalışılacak.

Profesyonel Blog Rehberi olarak sitemizde ele alacağımız konu başlıklarına bir göz atalım isterseniz.

Profesyonel Blog Rehberi

Profesyonel Blog Rehberi bölümünde başta blog nasıl açılır sorusunun cevabı olmak üzere blog hakkında aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtları yer bulacak. Blog nedir sorusundan başlayarak, daha öncesinde blog nasıl açılır hakkında hiçbir bilgisi olmayanları dahi profesyonel bir blogger yapacak bir rehber olacak. Blog Rehberi bölümünde konu bütünlüğü ve sıralaması olacağı için; blog sitesini belirli bir noktaya taşımış fakat ilerlemekte zorlananlara yönelik yardımcı olacağımız bölümlerimiz de yer bulacak.

Konu konu ilerleyeceğimiz için ihtiyacınız olan bölüme kolaylıkla ulaşıp faydalanabileceksiniz. Bu Profesyonel Blog Rehberi sayesinde blog konusunda aklınıza gelebilecek tüm sorularınızın cevabını bulacaksınız. Ücretsiz blog açma, kişisel blog oluşturma, wordpress blog açma, blog açmak isteyenlere öneriler gibi.
Blog yazmak istiyorum diyen birisi; sıfırdan, profesyonel seviyede bir blogger olma noktasına gelene kadar gerekli olacak tüm bilgiyi tek bir sitede bulabilecek. Bu da günümüz internet dünyasındaki bilgi kalabalığı içerisinde kaybedeceğiniz vakti, kendi kişisel blogunuza harcamanızı sağlayacak.Profesyonel Blog Rehberi olarak amacımız da tam olarak bu.

Profesyonel Blog Rehberi - Blog İpuçları

Bu bölümü; Profesyonel Blog Rehberi bölümünden sonra daha detaylı inceleme konularına değineceğimiz bir bölüm olarak planladım. Blog yazmaya nasıl başlanır sorusundan blog yazısı örneklerine, kişisel blog nedir, sosyal medya varlığımız nasıl iyileştiririz gibi daha özellikli konulara yer vereceğiz. Mesela ücretsiz blog nasıl açılır gibi.

Bu sayede ilk bölümümüz olan Blog Rehberi kısmından sonra ücretsiz blog nasıl açılır gibi konuları detaylıca inceleyerek merak ettiğiniz tüm bilgileri öğrenmiş olacaksınız.

Bu bölümden sadece yeni blog açacak olanlar değil, mevcut bloglarında iyileştirme yapmak isteyenler de yararlanacak. Profesyonel Blog Rehberi sayesinde belki de bugüne kadar gözünüzden kaçan ufak detaylarla blog sayfanızı nasıl daha profesyonel hale getirdiğinizi görünce şaşırabilirsiniz.

Wordpress Rehberi

Wordpress Rehberi bölümünde; wordpress kullanımına dair detaylı bir rehber olacak. Wordpress nasıl kullanılır sorusunun cevabı olacak bu bölüm. Adım Adım Wordpress’in her detayının anlatılacağı yazı dizisi ile wordpress kullanımı konusunda yeterli bilgiye sahip olacaksınız.

Bu rehber ile birlikte wordpress blog açma konusunda aklınızda tek bir soru işareti kalmayacak. Birlikte yürüteceğimiz uygulamalı eğitim ile sadece okuyarak değil; birebir, sıfırdan, üstelik birden fazla wordpress blog açma işlemini beraber yaparak öğreneceksiniz.

Wordpress İpuçları

Profesyonel Blog Rehberi sitemizin bu bölümünde Wordpress kurulumundan en iyi wordpress temalarına, kullanışlı eklentilerden son güncel sürümlere kadar birçok ek bilgiyi de bu bölümde bulacaksınız. Böylelikle temel rehberimizin üzerine uygulamalı olarak işinize yarayacak ek yazılarla tam olarak istediğiniz siteye kavuşabileceksiniz. Web sitesi kurma adına gerekli tüm bilgileri böylece tek bir kaynaktan elde edeceksiniz.

SEO

Burası inanın bana belki de Profesyonel Blog Rehberi bölümlerinin en önemli kısmı olmaya aday. Nedenine gelirsek…

Diyelim ki gerçekten ilgi çekici bir konuda blog açtınız. Alanınızda ciddi manada bir bilgi birikiminiz var. Vereceğiniz bilgiler, paylaşacağınız ipuçları gerçek birer kıymet. Peki, ama sizce sadece blog açmak yeterli mi? Birbirinden kaliteli yüzlerce yazı yazmanız yeterli mi? Cevabı ben vereyim, HAYIR!

Elinizdeki ürün ne kadar iyi olursa olsun onu pazarlayamadıktan sonra hiçbir değer ifade etmeyeceğini sanırım biliyorsunuzdur. Blog rehberini okuduk, Wordpress kullanımını öğrendik ve blog yazmaya başladık. Peki sonra?

İşte sonraki kısım için SEO bölümümüz var.

SEO nedir sorusundan başlayarak ilerleyeceğimiz bölümde öncelikle detaylı bir SEO rehberi sizi bekleyecek. Bu rehber sayesinde hem SEO nedir, genel hatları ile onu öğrenmiş olacaksınız hem de pratik, işe yarar ve uygulamalı tavsiyeler ile sitenizi üst sıralara taşıyacaksınız. Belki kısa sürede Google’da ilk sayfada çıkmak bizim için uzak bir hayal olacak, doğru. Gerekli SEO teknikleri ve planlı bir çalışma ile aslında göründüğü kadar zor olmadığını da birlikte göreceğiz.

Bölüm başında ve sonunda birlikte yapacağımız SEO Score analizleri ile ne kadar yol aldığınızı görünce inanın siz de şaşıracaksınız.

Sosyal Medya

Günümüz dünyasında artık her üretici ( Bizler de blog yazarları olarak birer üretici oluyoruz ) ürününü pazarlamak için eski yöntemleri bırakarak sosyal medya kanallarını kullanmaya başladı. Böyle bir zamanda bu dünyadan uzak kalmamızın hiç de akıllıca bir karar olmadığı aşikâr.

Bu bölümde sizi önce detaylı bir Sosyal Medya Rehberi karşılayacak. Hep adını duyduğumuz bu sosyal medya gerçekten nedir sorunuzun cevabını bulacaksınız.
Sosyal medya yönetimi her ne kadar dijital pazarlama alanında varlık göstermeye çalışan kurumsal şirketler içinmiş gibi görünse de tam olarak öyle değil. Artık her blog sahibi blogger, aynı zamanda ürününü sosyal medya kanalları ile pazarlamaya çalışan bir üretici halini aldı. Durum böyle olunca da bu konuya, blog içeriğini yazmak kadar önem vermek gerekiyor. Profesyonel Blog Rehberi olarak da bu bölüme gereken ilgiyi vermesek olmazdı.

Kişisel blog yazarı bir blogger da olsanız, küçük çaplı bir işletme sahibi de artık sosyal ağlardan uzak durabilmeniz mümkün değil. Kesin olan bu.
İşte bu bölümde, sizlere bir nevi sosyal medya danışmanlığı yaparak kendi kendinizin sosyal medya yönetiminizi yapabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Gelişi güzel değil, denenmiş ve başarılı bulunmuş yöntemler eşliğinde.

Web Dünyası

Bu bölümde çok detaylı olmasa da Html, Css, JavaScript ile başlayan ve veritabanı yönetimine kadar gidecek olan birbirinden farklı eğitim yazı serileri olacak.
Web dünyası bölümü her ne kadar blog ile ilgili gibi görünmese de aslına bakarsanız işinize yarayacak bir bölüm. Ufak kodlama bilgileri ile hem sitenizin altyapısını hem de görünümünü çok daha aktif olarak kullanabilirsiniz.
Yine SEO konusunda da biraz kodlama bilmeniz inanın çok işinize yarayacaktır. Sitenizin yönetiminde çok daha fazla söz sahibi olmak sanırım kötü bir fikir olmasa gerek.

Google

Sanırım Profesyonel Blog Rehberini yazarken böyle bir bölüm de olmazsa olmazlardandı. Google arama kriteri analizleri başlıca konumuz olacak. Google’ın ve genel olarak arama motorlarının çalışma mantığını anlamadan SEO konusunda ilerlemek güç olacaktır.

Öncelikle kullanacağımız Web Master Tools ürünlerine göz atacağız. Bunlar içinde en çok kullanacak olduğumuz Adwords Keywords. Bu araç ile anahtar kelime analizlerimizi nasıl daha sağlıklı yapacağımızı öğreneceğiz. Yine Adwords eğitimi ile Google reklam kanallarını nasıl daha verimli kullanacağımızı öğreneceğiz.
En ilgi çekecek konulardan biri olan Adsense konusunu da bu bölümde ele alacağız. Her site sahibi şüphesiz internetten para kazanmak ister ki biz blog sahiplerinin temel gelir kaynaklarından biri reklamlardır. Bunun da öncüsü şüphesiz Adsense.

Merak etmeyin blog yazarak para kazanılıyor. Sadece bunun süresi ve miktarı sizin sabır ve çalışma disiplinine bağlı o kadar.

Profesyonel Blog Rehberi

Bu yazımızda size kısaca Profesyonel Blog Rehberi Projesini tanıtmaya çalıştım. Umarım sizlere tüm bu konularda ( ücretsiz açmak açma, kişisel blog oluşturma, blog açmak, wordpress blog açma, blog açmak isteyenlere öneriler ) yardımcı olabileceğim bir platform oluşturabilirim. Sözü çok daha fazla uzatmadan tekrardan Blog Hocanız olarak hoş geldiniz diyorum.

Hadi o zaman artık başlayalım şu Rehbere ne dersiniz?

Kaynak : https://bloghocaniz.com/profesyonel-blog-rehberi/
 

 

https://bloghocaniz.com
wmaraci
reklam

btnaslan btnaslan Bilinen Hayatı Kodlayın Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek WebMater, Seo, YouTuber
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 131 / 220
  • Ticaret 16, (%100)
Elinize sağlık, hoş bir makale olmuş.
bloghocaniz

kişi bu mesajı beğendi.

bloghocaniz bloghocaniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 45 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam bu tanıtım yazım. Siteyi incelediğinde işine yarar yazılar bulacağını düşünüyorum.
 

 

https://bloghocaniz.com
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al