Mail Server Nedir? İşletmeler İçin Neden Önemlidir?

Mail transferi amacıyla kullanılan sunucular, mail server olarak adlandırılır. Bir sunucunun mail server olarak kullanılabilmesi için özel bir yazılıma ihtiyaç duyulur. Bu yazılım, sunucuda barındırılan her alan adı (domain) için, e-mail hesaplarının oluşturulmasını ve yönetilmesini sağlar.

Yani mail server kiralayan ve firmaadı.com şeklinde web sitesine sahip olan bir firma; çalışanınadısoyadı@firmaadı.com, destek@firmaadı.com gibi mail hesaplarını oluşturabilir, onlara şifre atayabilir, her biri için farklı depolama alanı belirleyebilir ve dilediğinde bir mail hesabını silebilir.

Sipariş, teklif, duyuru gibi önemli belgeleri içeren e-mail transferinin aksamadan sürekliliğinin ve güvenliliğinin sağlanması şüphesiz ki tüm şirketler açısından çok önemlidir.

Mail server kiralama hizmeti; sunucu kaynaklarının tamamının bir şirkete ayrılması, yüksek depolama alanı, her bir mail hesabına farklı büyüklükte depolama alanı atanabilmesi, mobil uyum, günlük otomatik yedekleme, senkronizasyon ve antispam gibi özellikleri ile; şirketlerin iş akışının kesintisiz ve verimli olmasını hedefler.

Çalışan sayısının ve mail trafiğinin artması gibi durumları da rahatlıkla yönetebilmenizi sağlayan mail server; paylaşılabilir ortak dosya alanları, adres defteri ve takvim gibi iş akışını destekleyen özelliklere ek olarak çok önemli bir işleve daha sahiptir: Firma adının mail hesaplarında yer alması; işletmelerin daha profesyonel görünmesine ve firma imajının güçlenmesine olanak tanımaktadır.

Mail server hizmetine dair tüm bu özellikleri yüksek teknoloji alt yapısı ile sunan Turhost; firmanızın mail adreslerinin spam listelerine düşmesini önleyen size özel IP adresi atanması, Outlook, Windows Mail 10, iOS, Mac OS, Thunderbird uygulamaları üzerinden otomatik kurulum ve ücretsiz SSL sertifikası gibi işinizi kolaylaştıracak detaylarla da firmanızın yanında. Ayrıca kullanmakta olduğu mail sistemini Turhost'a taşımak isteyen firmalara taşıma süresince profesyonel teknik destek ücretsiz olarak sağlanmaktadır.


[/CENTER]


Kaynak: Turhost Blog | Mail Server – İşletmeler İçin Profesyonel E-Posta Servisi