2021 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen uygulamalar belli oldu. Uygulama istatistiklerini takip etmekte olan AppAnnie şirketi, en çok indirilen uygulamaları açıkladı.

Pandemi sebebi ile eve kapanmak zorunda kalan milyonlarca insan, telefon ve bilgisayar kullanımını oldukça arttırdı. Eve kapanma döneminde sosyal medya platformları oldukça fazla sayıda kullanıcı kazandı ve platformlara olan ilgi zirveye ulaştı.

AppAnnie şirketi 2021 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen uygulamaları açıkladı. Rapora göre en çok indirilen uygulama TikTok oldu.

Son iki yıldır sürekli olarak kullanıcı sayısını arttıran TikTok, kısa süre içerisinde 1 milyar kullanıcı hedefine emin adımlarla yürüyor. Yayınlanan raporda ilk 5 sıra içerisinde Facebook yapımı olan uygulamaların üç tanesi yer alıyor. En çok indirilen uygulamalar listesinde ikinci sırada Facebook, üçüncü sırada Instagram, dördüncü sırada Telegram ve beşinci sırada Whatsapp yer alıyor.

En Çok Harcama Youtube'da Yapılıyor

Uygulama harcamalarında da bir rekor kırıldı. Geçen senenin ilk çeyreğine kıyasla uygulama harcamaları %40'lık bir artış gösterdi. Toplam harcama 32 milyar dolara ulaştı.

En çok harcama yapılan uygulamalar sırasıda belli oldu. En çok harcama yapılan uygulama Youtube olurken, TikTok, Tinder, Disney+ ve Tencent Video listedeki yerini aldı.

Kaynak: Teknoloji Haberleri