AKÜLÜ SANDALYE AKÜSÜ KULLANIM KLAVUZU
1-Akünüzün tam dolduğuna emin olunuz. Tam dolmayan aküler düşük performans verecek ve şarj işlemine doymayan tabakanın işlevini yitirmesine sebep olacaktır

2-Aküler amper değerinin % 10 u geçmeyecek şekilde şarj edilmeli

80 amper akü maksimum 8 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

50 amper akü maksimum 5 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

40 amper akü maksimum 4 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

33-35 -38 amper akü maksimum 3,3 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

26-28 amper akü maksimum 2.6 ah şarj cihazı ile 10 12 saat arasında

3-Eğer ürün doğru şarj sürelerinde ( yani 10-12 saat arasında ) şarj edilmemiş olup aküler yüksek değerler ile şarj edilirse (ara ara şarj edip çıkarmak 1 saat 2 saat şoklama tarzında ) akü plakaları üzerinde olumsuz bir etki bırakacaktır. Bu da akünüzün ömrünü kısaltacaktır. Aynı işlemin tersi olan düşük şarj yapıldığında ise akü tamamen dolmayacağı için kullanım süresinde kısalmalar meydana gelecektir.

4-Akülerin şarj işlemi bittikten sonra 30 35 dakika civarında bir süre ile dinlendirilmeli ve cihaz hemen kullanılmamalıdır. Aküler şarj işlemi esnasında maruz kaldığı şarj yükü nedeniyle plakaların şarj sırasında ısınmasından dolayı, akü iç sıcaklığının normal seviyelere inmesini beklemek amaçlı yapılan bir uygulama olup bu işlem aküler üzerinde sınırlı olumlu etki bırakacaktır. ( yani % 1- % 2 gibi )

5-Aküler kesinlikle şoklama işlemiyle, hızlı şarj ya da orijinal olmayan (farklı amperdeki cihazları) şarj aletleri ile şarj edilmemelidir. Eğer şarj işlemi doğru yapılmazsa aküye zarar verir ve ömrünü azaltır.


ŞARJ CİHAZI
6-Aküleri şarj ettiğimiz ortam sıcaklığı da önemlidir. Şarj esnasında dikkate alınması gereken ortam sıcaklık koşullarının 23C – 27C arasında olmasını sağlayabilmek önemli bir unsurdur. Bu sıcaklıkların altında veya üstünde akü normal koşullardan uzaklaşacağı için ömrü üzerinde olumsuz bir etki oluşacaktır.

7-Aküler kullanılmayacağı durumlarda mutlaka dolu bırakılmalı. Sık kullanımlarda ise hafta da bir sefer mutlaka tam boşaltılarak tekrar doldurulmalıdır ( 10-12 saat ) bu işlem akünün plakalarının daha az kullanılan katmanlarını tekrar canlandıracaktır akünün de ömrünün uzamasına sebep olacaktır

8-Kısa süre içinde kullanılmayacak cihazlardaki akülerin kutup başları sökülmeli ve şarjının dolu halde bırakılması gerekmektedir. Aksi durumda cihazın çekeceği küçük akımlar aküleri derin deşarja (10.5V altında değerler)sürükleyeceği için tekrar şarj işlemine yanıt vermeyebilir.

9-Akü kutuları ve akülerin su ile temas etmesine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bu durum akünün kimyasal yapısını bozar ve kısa sürede ömrünü tamamlamasına neden olur.

10-Farklı cihazların aküleri kesinlikle birbiriyle eşleştirilmemelidir. Bu durum iç direnç farklılıklarından dolayı akü ömrünü hızlı bir şekilde kısaltacak ve zamanla bitirecektir.

11-Cihazın kendi orijinal versiyonu harici kullanılan ışıklandırma, ses sistemi, telefon şarj ünitesi gibi sonradan takılan ve cihaza monte edilen her ekipman aküden ekstra güç çekeceği için akünün daha erken bitmesine sebep olur. Cihazın orijinal aksamında kesinlikle değişiklikler yapılmamalıdır, yapılması durumunda orijinal halinin dışına çıkılmasından dolayı cihaz garanti kapsamının dışında sayılır

12-Aküler döngüsel olarak %80 deşarj seviyesine göre 550 cycle (şarj döngüsü) ömrüne sahiptir. Bu ömür cihazın her şarj edildiği hatta günde 2 kere şarj edildiği zamanlarda göz önünde bulundurulursa 6-9 ay gibi bir süreye denk gelmekte olup garanti hususları bu şartlara göre belirlenmiştir