Google, iklim değişikliği ile mücadele edecek. Şirket tarafından yapılan açıklama ile Haritalar uygulamasını kullananlar, çevre dostu rotalara yönlendirilecek.

Dünya genelinde her ay 1 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan Google Haritalar, kullanıcılarına sunduğu yerel rehber, işletme profilleri, çeşitli yorumlar ve incelemelerle büyümeye devam ediyor.

Google Haritalar, hizmetlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Şirket yaptığı açıklamada, Dünya için büyük bir sorun olan iklim krizine dikkat çekmek ve iklim krizi ile mücadele etmek için adım atıldığını belirtti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, en düşük karbon emisyonunun oluşması için trafik, yokuş ve diğer faktörlerin göz önünü alınarak yeni rotaların belirleneceğini belirtildi.

İlk ABD'de Kullanılacak

Yeni uygulama ilk olarak ABD'de hayata geçirilecek. Daha sonra iklim değişikliği ile mücadele taahhüdünün yerine getirilmesi için diğer ülkelerde de kullanılacağı bildirildi.

ABD'de kullanılacak uygulama için Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı ile çalışacak olan Google, alınacak bilgilerle emisyon tahminleri yapabileceğini belirtiyor.

Son olarak Google, haziran ayından itibaren Hollanda, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık ve İspanya'da düşük emisyon bölgeleri ile alakalı uyarı mesajlarını kullanıcılara gönderileceğini açıkladı.

Kaynak: Teknoloji Haberleri