Bilindiği üzere son zamanlarda Amerika ve Çin arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklı olarak başta Huawei olmak üzere birçok şirket etkilenmişti. Özellikle Huawei’nin ilerleyen dönemde Google tarafından destek alamayacağının ortaya çıkması şirketi bir hayli zor duruma sokmuştu. Konuyla ilgili Huawei kurucusu Ren Zhengfei’den açıklama geldi.

Geçtiğimiz aylarda ABD tarafından uygulanacak yaptırımlara bağlı olarak Huawei’nin nasıl bir hamle yapacağı merak konusu olmuş ve şirketin Android ekosisteminden çıkarak HongMeng OS işletim sistemine geçiş yapacağı haber edilmişti. Ancak Huawei kurucusu Ren Zhengfei ve yönetim kurulu üyesi olan Catherine Chen yaptıkları açıklamalarda bu işletim sisteminin akıllı telefonlarla alakalı olmadığını ve Android ekosisteminden çıkmayacaklarını söyledi. Ayrıca bu durumu sağlıklı bir hale getirmek için Google ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Yapılan bu açıklamalara göre Huawei ve kullanıcıları için işlerin şimdilik iyi gittiğini söylemek mümkün. Anlaşmanın sağlanması ve açıklanması çok uzun bir zaman almayacaktır.

Kaynak: technosfer