İNTERNET RADYOSU İÇİN TEMEL ADIMLAR
İnternet radyosu kurmak kendi radyonuzu kurmak için çok kolay bir hale geldi, özel yazılım firmaları tıpkı kişiye ya da kurumlara özel Web sayfaları tasarlar gibi talebe göre radyo hosting paketleri tasarlayıp, hazır paketleri müşterilerinin hizmetine sunabilmektedir. Ancak, kişisel internet radyosuna sahip olurken kullanıcıların dikkat etmesi gereken NOKTALAR

Öncelikle hosting paketlerinin kalitesi, satış sonrası destek ve müşteri hizmetleri ayrıca deneme yayınlarıyla sürecin kontrol edilmesi önemlidir. Böylece internet radyolarında kesintisiz ve kaliteli yayınlara erişim mümkün olur.

Yazılım firmalarından bu konuda destek almak istemeyenler içinse, internet radyosu kurmanın bir başka yolu, bilgisayara program indirmek kadar kolaydır. Radyo yayıncısı olarak adlandırılan bazı hosting paketleri aracılığıyla mp3 dosyaları yüklenir, server (sunucu) ile uyumlu çalışan bu paketler aracılığıyla canlı yayınlar yaparak, ses ve müzik dosyaları istenen noktadan dünyanın her yerine kolayca ulaştırılabilmektedir. Bu yayınlar cep telefonu, bilgisayar, tablet, dizüstü gibi bütün cihazlardan kolayca dinlenebilir. 24 saat kesintisiz havuz müzik sistemi ile belirlenen müzikler ve programcıların anonsları radyodan dinleyicilere erişebilir. Ayrıca, canlı bağlantılarla radyoya konuk alınabilir. Ülkemizde kendi internet radyosunu kurmak isteyenler tarafından tercih edilen programlar arasında “Sam2”, “Vibe Streamer” gibi programlar vardır.
kaynak: https://mustafaozkanbulut.blogspot.com/2021/03/internet-radyolari-nasil-calisir.html