LG Electronics (LG), en yeni cihazları tasarımla buluşturan akıllı mutfak teknolojileri geliştirmenin yanı dizi, başlatmış olduğu ortaklıklarla da mutfaklarda yeni bir dönemi başlatıyor. Attığı adımlarla mutfakta geçirilecek zamanı oldukça daha kolay ve keyifli bir bir duruma getiren LG, CES 2019’da parlak zeka mutfak alanındaki gelişmelerini katılımcılarla paylaşacak.

LG, yemek tarifleriyle akıllı cihazları birleştirerek herkesi harika yiyecek pişirmeye teşvik eden Drop Kitchen OS platformunun geliştiricisi Drop ile bir iş birliği başlattı. Daha kaliteli bir mutfak deneyimi yaratmak için başlatılan konsorsiyum kapsamında LG’nin fırın şeklinde akıllı cihazları, Innit ve SideChef akıllı tarif uygulamalarıyla rabıta kurabilerek, hatta burada yer edinen tarifleri kolayca hazırlayabilecek. Birbirinden değişik tarifleri mutfaktaki cihazlarla birleştiren meslek birliği, en az emek ile birbirinden leziz yemeklerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

LG, parlak zeka yiyecek tariflerine kolayca bağlanabilmek için LG XBOOM AI ThinQ WK9 zeki monitörü da mutfak ailesine dahil ediyor. Yapay zeka bağlantılı kuvvetli hoparlör ve Google Asistan destekli XBOOM AI ThinQ WK9’un 8 inçlik dokunmatik monitörü, Innit’ten kişiselleştirilmiş binlerce akıllı yiyecek tarifini kullanıcıya sunarak evde yiyecek pişirmeyi son aşama basit duruma getiriyor.

LG akıllı mutfak kullanıcıları, buzdolabının gömülü ekranlarından tariflere bakarken yapmak istedikleri yemeği seçebilecek. Doğru yemeğin seçilmesiyle tanım, yemeğe müsait sıcaklığın otomatikman belirlenmesi için fırına yönlendirilecek. Yemek pişirildikten sonrasında LG fırınındaki EasyClean niteliği, fırına sıçramış olabilecek yemek kalıntılarını temizleyecek. Son şekilde, QuadWash bulaşık makinesi tarifte kullanılan mutfak gereçlerinin lekesiz temizliğini garantilemek için en uygun ayarda çalışacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan LG Ev Eşyaları ve İklimlendirme Bölüm Başkanı Song Dae-hyun, “Akıllı mutfak ailemize eklenmiş olan ortaklıklar sayesinde, kullanıcılarımızın hayalini kurduğu mutfakları hayata geçirebileceğiz. LG olarak bizim vizyonumuz, ailelerin dışarıda yiyecek yemeden yada sipariş vermeden, evlerinde sağlıklı yiyecekleri rahat ve keyifli bir şekilde hazırlayabilecekleri stres olmadan ve davetkar mutfak ortamını yaratmak.” dedi.

CES 2019 ziyaretçileri, LG’nin zeki mutfak çözümlerini, 8-11 Ocak tarihleri içinde Las Vegas Kongre Merkezi’nde 11100 numaralı stantta deneyimleyebilecek.

Kaynak: LG, akıllı mutfak ürünlerini Ces 2019’da tanıtacak