Dünyaya bir daha gelsem, yine öğrenci olmayı dilerdim. Öğrenciliğimi kağıt üstünde devam ettirmemin ekonomik faydalarını hala dolmuşa varıncaya kadar görüyor ve kullanıyorum. BrainStorm’un PHPStorm yazılımını ücretsiz kullanıyor, günümün neredeyse tümünü geçirdiğim Ulysses’i yüzde 50 indirimli alıyor, üstüne başta IETT ve Metrobüs olmak üzere tüm toplu taşımalarda indirimli seyahat ediyorum. Esnafla tutuştuğum pazarlıklarda ise öğrenci olma jokerini çat diye masa koymaktan kendimi geri koyamıyorum.

Tıpkı benim gibi öğrencinin bir farkının olması gerektiğini düşünen Serhad İletir, öğrenci indirimiyle ürün veya yazılım sunan tüm şirketleri tek bir başlık altına topladığı şahane bir liste oluşturmuş. Rivayet o ki, Google aramalarından bulduğu liste vitaminsiz kalınca Zeplin, Ludus ve Infogram gibi şirketleri de “bi’ güzellik” yapmaları için ikna etmeye çalışmış. Sonuç olarak şu anlık 45 farklı teknoloji şirketinin sunduğu öğrenci indiriminin yer aldığı harika bir liste oluşmuş.



Bizler gibi öğrenci olan ve öğrenci indirimlerini öğrencilere duyurmak isteyen Serhad İletir, her hafta listeyi güncelleyerek yeni indirimleri de listesine katmaya devam ediyor. Eğer indirim sunabileceğiniz bir teknoloji şirketiniz varsa siz de listedeki “Send Discount” butonuna tıklayarak öğrencilere güzel bi’ kıyak yapabilirsiniz.

Serhad’ın oluşturduğu teknoloji indirimleri listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bunun dışında Webmaster olarak her birimizin çeşitli alanlarda öğrenci indirim jokerini kullandığına adım kadar eminim. Eğer yakaladığınız öğrenci indirimi fırsatlarını siz de aşağıdan yorumlarsanız, belki bizim de çorbada tuzumuz olur :)