PTT kurumunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamayla kurumun teslimatlarda elektrikli scooter kullanacağı bilgisi verildi. Haberin detaylarına beraber bakalım...

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza birçok yenilik girmeye devam ediyor. Ülkemizde bu yeniliklere ayak uydurarak gelişmeleri yakından takip ediyor. PTT tarafından bugün paylaşılan bilgilere göre şirket, elektrikli scooter ile dağıtım yapacak.

1840 yılından günümüze kadar uzanan hizmet hayatında birçok yeniliğe ev sahipliği yapan PTT, gelişmelere ayak uydurmaya devam ediyor. Teknoloji ile tecrübesini bir araya getiren şirket kargo, posta, bankacılık, GSM ve e-ticaret gibi geniş bir alanda hizmet vermeye devam ediyor.

Teslimatlar Elektrikli Scooter İle Yapılacak

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, elektrikli scooter ile dağıtım yapmaya başlıyor. Kurumun resmi Twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre evrak ve posta teslimatları, araçlar ile değil, elektrikli scooterlarla yapılacak. Bu hizmetle ilk olarak çevre kirliliğini azaltmaya yardımcı olmak isteyen şirket, bir yandan da vatandaşlara daha hızlı bir hizmet sağlamayı amaçlıyor.

PTT tarafından yapılan açıklamada, "PTT Ailesi olarak hizmet kalitemizi en üst noktaya taşıdık; #elektrikli skuterleri dağıtım hizmetlerimizde kullanmaya başladık. Çevre kirliliğini azaltacak, vatandaşımıza pratik hizmet sunmamızı sağlayacak; doğa dostu uygulamamızın tüm #İstanbul’a hayırlı olmasını diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hayata geçirilecek olan yeni proje ile ilgili basın toplantısı düzenleyen T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "e-skuter" olarak tanınan elektrikli araçları tanıttı. Elektrikli scooter ile ilgili marka ve özellikleri hakkında bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Kaynak: Teknoloji Haberleri