Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 unsuru ile birlikte, çağımızın dijitalleşme süreci hızlandı ve değer kazandı, bu dijitalleşme gün geçtikçe iş hayatına da entegre olmakta. İşte tam olarak bu noktada Hizmet veya üretim yapan firmalar, gerek dijital pazarlama etkeni için, gerek müşteriye ulaşma ve itibar yönetimi açısından Sosyal Medya Danışmanına ihtiyaç duyar hale geldi.

Sosyal Medya Danışmanının önemini kısaca özetledikten sonra, Sosyal Medya Danışmanlığı ile ilgili en çok merak edilen soruları Hatay ilimizde ikamet eden Doğa Dijital firmasının sahibi Göktuğ Derin’e sordum…

Göktuğ Derin uzun yıllar sosyal medya alanında çalışmalar yapmış, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde eğitim hayatına devam eden, teknolojiye meraklı ve gelişmeleri sürekli takip eden gençlerimizden biri.

Kimler Sosyal Medya Danışmanına İhtiyaç Duyar?
Listenin başında ürünlerini tüm Türkiye’ye satma, ulaştırma potansiyeline sahip olan firmalar geliyor, bu firmalar artık en büyük yatırımlarını internet üzerine yapıyor, çünkü en büyük satış hacmini de buradan elde ediyorlar. Dev markalar da dijitalleşen çağa ayak uydurmak adına bütçelerinin hatrı sayılır bir kısmını Dijital Pazarlamaya ayırıyorlar.
Bu noktada firmalar, sosyal medyadaki işlerinin bir uzman tarafından yönetilmesi adına Sosyal Medya Danışmanlarına ihtiyaç duyuyorlar, sosyal medya danışmanları internet reklamcılığı, müşteri ilişkileri (crm), kurumsal kimlik gibi her markanın temelini oluşturan konuların sorumluluğunu alan personel oluyorlar.

Sosyal Medya Danışmanının İşlevsel Özellikleri Nelerdir?
Sosyal Medya Danışmanı mesleğinin hakkını verebilmek adına ilk gereksinimlerden biri yenilikçi bir bakış açısına sahip olmaktır. Bu bireylerin yaratıcılığı, ticaretten anlaması ve çalıştığı her firmanın bulunduğu pazarla ilgili fikir sahibi olması ise aranan en önemli donanımlardan diğerleridir.
Sosyal medya danışmanı, her bir sosyal medya paylaşımı adına, beğeni, yorum ve etkileşim tarzındaki istatistiklerin bir araya gelmesinden anlamlı sonuçlar çıkartabilmelidir. Bu anlamlı sonuçlar ise, gelecekte yapılacak paylaşım ve reklamlar için örnek olarak kullanılmaktadır.
Sosyal Medya Danışmanı tasarım programlarına aşina olmalıdır.
Sosyal medya danışmanı olmak için gereken özellikler ise bunlarla bitmiyor, markaya uyum sağlayan tasarımları bilgisayarlarda veya mobil cihazlarda üretme yeteneğine sahip olmak da şartlar arasında. Statik resimleri Adobe Photoshop ve benzeri programlarla tasarlayabilirken, animasyonlu görsellerin ise Adobe After Effects gibi programlar aracılığıyla düzenlenmesi gerekiyor.

Kaynak:
Körfez Gazete