Giriş Yap / Kayıt Ol


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Veritabanları
öncelajans

Böyle bir şey nasıl yapabilirim?

Sosyal Ağlarda Paylaş:
  #1  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 07:48
furkanscream Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Mart 2015
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Konya
Ad, Soyad: Fu... Ca...
Mesajlar: 288
Beğeniler: 46 / 39
Ticaret: 3, 100%
Arkadaşlar gıdım gıdım geliştirdiğim php mysql bir script yapıyorum ancak şunun mantığını anlayamadım.
Yapmak isteğim şey:
Reklam alanı 1
Reklam alanı 2
Reklam alanı 3
Böyle 3 tane box var içerisinde reklam resim linki, süresi için textbox falan var ama şu mantığı anlayamadım; reklam adında bir tablo oluşturdum buraya denemelik reklam alanı 1 den veri gönderdim. Peki ben reklam alanı 2 ve 3 için ne yapacağım? Farlı bir tablo mu oluşturmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar işin içinden çıkamadım :/
evye resim indir
  #2  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 08:17
ÖmerGünay Adlı Üyenin Avatarı
http://www.omergunay.net/
 
Üyelik Tarihi: 15 Mayıs 2015
Yaş / Cinsiyet: 26 / Erkek
Meslek: Webmaster
Ad, Soyad: Öm... Gü...
Mesajlar: 693
Beğeniler: 192 / 126
Ticaret: 4, 100%
furkanscream ben de senin yapmaya çalıştığın şeyi tam anlamadım ☹
Herkes yediğinden ikram eder..(Yavuz Sultan Selim)
  #3  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 09:02
ismail03 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 28 Kasım 2013
Yaş / Cinsiyet: 23 / Erkek
Konum: Afyon
Ad, Soyad: Is... Çi...
Mesajlar: 2.420
Beğeniler: 457 / 285
Ticaret: 10, 100%
Tablo :reklam
Sütunlar;
id (int11) AI Primary key
reklamveren(varchar 255)
sure(int11)
alan(int1)
reklamkod(text)
bu yapı uygun gibi
  #4  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 20:20
furkanscream Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Mart 2015
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Konya
Ad, Soyad: Fu... Ca...
Mesajlar: 288
Beğeniler: 46 / 39
Ticaret: 3, 100%
Alıntı:
ÖmerGünay Adlı Üyeden Alıntı
furkanscream ben de senin yapmaya çalıştığın şeyi tam anlamadım ☹
Tam olarak şöyle bişey hocam.




Alıntı:
ismail03 Adlı Üyeden Alıntı
Tablo :reklam
Sütunlar;
id (int11) AI Primary key
reklamveren(varchar 255)
sure(int11)
alan(int1)
reklamkod(text)
bu yapı uygun gibi
alan kısmını anlatma şansın var mı, tam anlayamadım. Gösterirken falan oradan mı çekip yapacağım şuan kafam durmuş durumda
Olgunlaşan bir şey varsa beynim değil yüreğimdir..
  #5  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 20:34
Mrtcn Adlı Üyenin Avatarı
Sistem Uzmanı
 
Üyelik Tarihi: 06 Eylül 2013
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Me... Gö...
Mesajlar: 747
Beğeniler: 189 / 136
Ticaret: 7, 100%
Alıntı:
furkanscream Adlı Üyeden Alıntı
alan kısmını anlatma şansın var mı, tam anlayamadım. Gösterirken falan oradan mı çekip yapacağım şuan kafam durmuş durumda
3 Alan için 3 farklı veritabanı yapmak mantıksız olur. Reklamlar diye bir veritabanı oluşturup @ismail03 hocamızın yaptığı şekilde tamamlayın. Sonra belirleyiciniz zaten "alan" adlı satır olacak
  #6  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 20:50
furkanscream Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Mart 2015
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Konya
Ad, Soyad: Fu... Ca...
Mesajlar: 288
Beğeniler: 46 / 39
Ticaret: 3, 100%
Alıntı:
Mrtcn Adlı Üyeden Alıntı
3 Alan için 3 farklı veritabanı yapmak mantıksız olur. Reklamlar diye bir veritabanı oluşturup @ismail03 hocamızın yaptığı şekilde tamamlayın. Sonra belirleyiciniz zaten "alan" adlı satır olacak
Peki alan kısmına veriyi nasıl kaydedeceğim? yani textboxtan mı almalıyım o veriyi? onu anlayamadım
Olgunlaşan bir şey varsa beynim değil yüreğimdir..
  #7  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 20:52
Mrtcn Adlı Üyenin Avatarı
Sistem Uzmanı
 
Üyelik Tarihi: 06 Eylül 2013
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Me... Gö...
Mesajlar: 747
Beğeniler: 189 / 136
Ticaret: 7, 100%
Alıntı:
furkanscream Adlı Üyeden Alıntı
Peki alan kısmına veriyi nasıl kaydedeceğim? yani textboxtan mı almalıyım o veriyi? onu anlayamadım
reklam alanından hidden olarak gönderebilirsiniz en basit şekilde daha sonrası zaten süzme işlemi
furkanscream bunu beğendi.
  #8  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 20:59
furkanscream Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Mart 2015
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Konya
Ad, Soyad: Fu... Ca...
Mesajlar: 288
Beğeniler: 46 / 39
Ticaret: 3, 100%
ismail03 Mrtcn Siz muhteşemsiniz ya çok teşekkür ederim yaptım
Olgunlaşan bir şey varsa beynim değil yüreğimdir..
  #9  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 21:13
ismail03 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 28 Kasım 2013
Yaş / Cinsiyet: 23 / Erkek
Konum: Afyon
Ad, Soyad: Is... Çi...
Mesajlar: 2.420
Beğeniler: 457 / 285
Ticaret: 10, 100%
Alıntı:
furkanscream Adlı Üyeden Alıntı
Tam olarak şöyle bişey hocam.






alan kısmını anlatma şansın var mı, tam anlayamadım. Gösterirken falan oradan mı çekip yapacağım şuan kafam durmuş durumda
<select name="alan">
<option value="1">Header</option>
<option value="2">sidebar</option>
<option value="3">page</option>
</select>
Yada radio inputu kullan
Konu ismail03 tarafından (13 Ekim 2017, 21:17 ) değiştirilmiştir.
  #10  
Okunmamış 13 Ekim 2017, 21:34
furkanscream Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Mart 2015
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Konya
Ad, Soyad: Fu... Ca...
Mesajlar: 288
Beğeniler: 46 / 39
Ticaret: 3, 100%
ismail03 hidden şeklinde yaptım dostum teşekkür ederim
Olgunlaşan bir şey varsa beynim değil yüreğimdir..
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Veritabanları


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:41.