Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


1Beğeni
  • 1 Yazan Aksoyhlc

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Veritabanları

PHP Mysql Tarih Aralığına göre sonuç çekmek.

  #1  
Okunmamış 09 Ekim 2019, 15:39
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Mart 2018
Yaş / Cinsiyet: 36 / Erkek
Ad, Soyad: Me... Yü...
Mesajlar: 17
Beğeniler: 1 / 4
Ticaret: 0, 0%
Merhaba arkadaşlar, kullanıcı Bir ayın 5. 6. 7. günlerini seçtiğinde o tarihler DB den sırasıyla bir divin içine çekmek istiyorum.

Bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
  #2  
Okunmamış 10 Ekim 2019, 16:07
Aksoyhlc Adlı Üyenin Avatarı
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2017
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Meslek: Freelancer
Konum: Gaziantep
Ad, Soyad: Ök... Ak...
Mesajlar: 115
Beğeniler: 35 / 20
Ticaret: 1, 100%
SQL BETWEEN şeklinde aratarak Googlede bilgi edinebilirsiniz
mimarcan bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 10 Ekim 2019, 20:02
ozmencelik Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 03 Ocak 2016
Yaş / Cinsiyet: 34 / Erkek
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Öz... Çe...
Mesajlar: 39
Beğeniler: 12 / 4
Ticaret: 0, 0%
ben .Net developerim ama sana işin mantığını aktarayım. Çünkü mantık her dilde aynıdır.

Şimdi 2 tane tarihin var ve bunların aralığını almak istiyorsun.

O zaman şöyle diyelim öncelikle mysql sorgunun böyle olduğunu farz edelim


SELECT * FROM tabloadi WHERE created_at BETWEEN 'Tarih1(shordate cinsinde)' AND 'Tarih1(shordate cinsinde)';

Php tarafında sen tarih1 ve tarih 2 için birer tarih seçici tool koymalısın ve onlardan cektiğin değeri Tarih1 ve tarih2 değişkenlerine atamalısın.

Daha sonrada select komutunu çalıştırıp tarih1 ve tarih2 arasındaki gelen verileri çekip istediğin yerde listeleyebilirsin.

php den pek çakmadığım için ancak sadece bu kadar bir yardımım olabiliyor ama en azından işin mantığını anlamışsındır.

umrım yardımcı olmuşumdur

iyi forumlar
Konu ozmencelik tarafından (10 Ekim 2019, 22:38 ) değiştirilmiştir.
  #4  
Okunmamış 10 Ekim 2019, 21:24
berkaycatak Adlı Üyenin Avatarı
Kendi Çapında Geliştirici
 
Üyelik Tarihi: 15 Eylül 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Yazılımcı
Ad, Soyad: Be... Ça...
Mesajlar: 1.039
Beğeniler: 318 / 1122
Ticaret: 7, 100%
SELECT tabloadin * FROM diye bir kullanım yok yanlış anlaşılma olmasın.

SELECT * FROM tabloadi

Alıntı:
ozmencelik Adlı Üyeden Alıntı
ben .Net developerim ama sana işin mantığını aktarayım. Çünkü mantık her dilde aynıdır.

Şimdi 2 tane tarihin var ve bunların aralığını almak istiyorsun.

O zaman şöyle diyelim öncelikle mysql sorgunun böyle olduğunu farz edelim


SELECT tabloadin * FROM users WHERE created_at BETWEEN 'Tarih1(shordate cinsinde)' AND 'Tarih1(shordate cinsinde)';

Php tarafında sen tarih1 ve tarih 2 için birer tarih seçici tool koymalısın ve onlardan cektiğin değeri Tarih1 ve tarih2 değişkenlerine atamalısın.

Daha sonrada select komutunu çalıştırıp tarih1 ve tarih2 arasındaki gelen verileri çekip istediğin yerde listeleyebilirsin.

php den pek çakmadığım için ancak sadece bu kadar bir yardımım olabiliyor ama en azından işin mantığını anlamışsındır.

umrım yardımcı olmuşumdur

iyi forumlar
<b><font color=Red>----> </font><a href=https://www.kisa.link/LTxv target=_blank>Onedio Backlinkli 6 Yaşında Siteden Tanıtım Yazısı Fırsatı! KA ÇIR MA</a><----</b>
  #5  
Okunmamış 10 Ekim 2019, 22:36
ozmencelik Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 03 Ocak 2016
Yaş / Cinsiyet: 34 / Erkek
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Öz... Çe...
Mesajlar: 39
Beğeniler: 12 / 4
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
berkaycatak Adlı Üyeden Alıntı
SELECT tabloadin * FROM diye bir kullanım yok yanlış anlaşılma olmasın.

SELECT * FROM tabloadi
telefondan yazdığımdan öyle çıkmış zaten onu anlamayan bilmeyen adamında önce TSQL öğrenmesi lazım.

Keske yanlış aramak için efor sarfederken adamın sorusunuda yanıtlamak için de aynı eforu sarfetseydiniz

iyi forumlar
  #6  
Okunmamış 10 Ekim 2019, 22:44
berkaycatak Adlı Üyenin Avatarı
Kendi Çapında Geliştirici
 
Üyelik Tarihi: 15 Eylül 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Yazılımcı
Ad, Soyad: Be... Ça...
Mesajlar: 1.039
Beğeniler: 318 / 1122
Ticaret: 7, 100%
Yav adam sorgu bilmiyorsa şu saçma hata yüzünden neden saatlerini kaybetsin bi alemsiniz ya
Alıntı:
ozmencelik Adlı Üyeden Alıntı
telefondan yazdığımdan öyle çıkmış zaten onu anlamayan bilmeyen adamında önce TSQL öğrenmesi lazım.

Keske yanlış aramak için efor sarfederken adamın sorusunuda yanıtlamak için de aynı eforu sarfetseydiniz

iyi forumlar
<b><font color=Red>----> </font><a href=https://www.kisa.link/LTxv target=_blank>Onedio Backlinkli 6 Yaşında Siteden Tanıtım Yazısı Fırsatı! KA ÇIR MA</a><----</b>
  #7  
Okunmamış 10 Ekim 2019, 23:06
ozmencelik Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 03 Ocak 2016
Yaş / Cinsiyet: 34 / Erkek
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Öz... Çe...
Mesajlar: 39
Beğeniler: 12 / 4
Ticaret: 0, 0%
asıl mantıksızlık bence bu son yorumunuz da myssql kullanmadan önce onu öğrenmesi gerekmez mi ? bu nasıl bir ezberci hazırcı mantıktır yaklaşımdır? birde kalkıp geliştirici yazmışsınız adınızın alltıdna bu mantıkla nasıl geliştirici olunuyor oda ayrı bir konu.

iyi forumlar
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Veritabanları


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 04:47.