Cevap Yaz Favorilerime Ekle |
Seçenekler | Stil |
|
![]() |
![]() |
![]() Bu Komutu Plesk Cron Nasıl Ayarlayabilirim? |
|
|||
|
|||
* * * * * wget --quiet -O /dev/null http://www.yourwebsite.com/cron
Arkadaşlar bu komutu plesk panelde çalıştırmam lazım, url'den çekmeyi ayarladım fakat * * * * bu yıldızların kaç dakikada bir getir demek olduğunu bilmediğim için yapamıyorum. Kaç dakikada bir çekilecek şekilde ayarlamam lazım acaba? |
![]() |
![]() |
|
|||
|
|||
komutu nasıl çalıştırmak istiyorsun ?
* * * * olarak yaparsan eğer hergün dk bir bir çalıştır */5 * * * olarak yaparsan hergün 5 dk bir çalışır * */2 * * olarak yaparsanız hergün 2 saatte bir çalıştırı 4.yıldız ayı belirtir * yaparsan her ya yıldız yerine 2 dersen yılın 2. ayında çalışır 2,5 yaparsan yılın 2. ve 5. yılında çalışır sadece 5. yıldız haftanın hangi günü olduğunu belirtir 2 olarak yaparsan haftanın 2. günü çalışır 2,5 yaparsan haftanın 2. günü ve 5. günü çalışır |
|
|||
|
|||
Hocam çok teşekkürler detaylı anlatımın için. Benim * * * * * olarak çalıştırmam gerekiyor.
Pleskte bana verilen seçenekler ise şu şekilde. http://prntscr.com/o9jriy |
|
||||
|
||||
uonrl Sizin ilk mesajınızda belirttiğiniz bir komuttur. O yüzden resimdeki sayfada run a command opsiyonunu seçeceksiniz.
Command kısmına ise "*/5 * * *" veya "* */2 * *" gibi zaman ifadesi olmadan, yani direk wget ve sonrasını yazacaksınız. Zaten göründüğü kadarıyla zaman ayarını menüden yapabildiğiniz için bu gibi yıldızlı ifadelere gerek yok. |
|
|||
|
|||
Alıntı:
Kusura bakmayın çok acemi kaldım |
|
|||
|
|||
Alıntı:
|
|
|||
|
|||
Alıntı:
|
|
||||
|
||||
Muhtemelen kullandığınız script php cron özelliğini kullanıyor. Yani sizin ekstra ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Ama php cron, plesk cron'a göre sunucuya daha çok yük oluşturur. Eğer plesk cron kullanabiliyorsanız script'in cron özelliğini kapatıp kullanabilirsiniz. Bunun için en iyi yönlendirmeyi script destek ekibi sağlayabilir size. Onlarla iletişime geçmenizi öneririm.
|
Cevap Yaz Favorilerime Ekle |
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
|