wmaraci reklam

Web Sitesi Açacaklara Tavsiyeler - Öneriler (Hit,Para Kazanma ve Aklınıza Takılan Her Konu.)

20 Mesajlar 2.361 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

biXi biXi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 137 / 115
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar bu yazıyı - KONU LİNKİ - istinaden paylaşıyorum.


Konu sürekli olarak güncel konulara , gelen sorulara cevap şeklinde güncellenecektir.

ADIM1:



Bu konuda bir çok teori bulunmakta birlikte kimisi keyword kelimenin alan adında geçmesini tavsiye ederken kimisi sitenin içeriğinin daha ön planda olduğu görüşünü savunmaktadır.Benim fikrime göre alan adında kesinlikle keyword,akılda kalıcılık,marka olabilecek kalitede adlar önemlidir.Tabikide site içeriğininde boş olmaması gerekir. İçerik ve keyword alan adını karı kocaya benzetebiliriz ikiside birbirini tamamlarsa mutlu ve gelecek vaad ederler.Fakat anlamsız bir alan adıyla içine girilen içerik kalitesiz olursa o siteden umudu kesebilirsiniz.( İçeriğiyle farklı alan adına sahip yinede üst sıralarda çıkan siteler var biliyorum fakat bu sitelerin backlink , reklam ve iç seoya ayırdığı paralar çok uçuk miktarlar arkadaşlar burada ben fazla geliri olmayan kişiler için öneriler sunuyorum onlar bir şekilde işlerini hallediyor.)

NOT: .tk / .tr.gg / business.site / wix vb. alan adlarını önermiyorum. Alabiliyorsanız .com alın doluysa .net .org .co bu alanlara yönelin.Adınıza özel alıyorsanız veya bilinmiş bir şirketiniz,iş yeriniz var ise .com.tr almanızı kesinlikle öneririm. Bu uzantıyı aldığınızda müşterilerinizin gözünde kesinlikle güven kazanırsınız.

NOT: Ücretli olsun yada olmasın herhangi bir SSL kullanmanızı öneriyorum,kullanıcının gözüne güvenli değil diye bir uyarı gelirse kesinlikle müşteri,hit ve güven kaybedersiniz.

ADIM2:



Hosting kesinlikle çok çok önemlidir.Hiç kimse geç yüklenen,aradığı yazıya resme çok geç ulaştıran bir siteyi kullanmaz.Google'da bu tür siteleri sevmez ve sıralamasını hızı düşük olduğundan dolayı gerilere atar içerik ne kadar kaliteli alan adı ne kadar sağlam olursa olsun.

Hosting alırken ( AliHosting,VeliHosting - (Örnektir.)Günü kurtarmayı düşünen müşterisine destek sunmayan kalitesiz yerlerden sırf ucuz diye almayın.Emeksiz yemek olmaz kazanmak bir yerlere gelmek istiyorsanız paraya kıyacaksınız.Adam oraya sınırsız trafik yazıyor 1gb trafikte tak site hataya düşüyor.Emeğinize yaptığınız işe yazık etmeyin dosyalarınızı herkesin güvendiği sunucularda tutun güvenilir olmayan yerlerden açtığınızda yarın bir gün adamlar dosyalarınızı teslim etmez sitenizi kendi üstüne bile alabilir.Çok tanıdığım insan var bu şekilde sitesini emeğini kaptıran.Davayla mahkemeyle uğraşırsınız sonrasında.

Size önereceğim TR Hostingler: Güzelnet , Veridyen , Natro kendimin kullandığı ve herhangi bir sorun yaşamadığım hostinglerdir. (Diğer hosting firmalarını kötülemek istemiyorum elbetteki işini düzgün yapan benim söylediğim firmalardan hariç firmalar vardır araştırıp kendinize göre hosting firmanızı bulabilirsiniz ve burlardanda alabilirsiniz.Burda ben kendimin kullandığım ve memnun olduğum hosting firmalarını listeledim.)

NOT: Açacağınız site hangi ülkeye hitap ediyorsa oraya yakın sunuculardan almanızı öneririm yada cdn kullanabilirsiniz. TR ' yi ilgilendiren bir site için gidip eu hosting almanızda hiç bir fayda yoktur zarar verir siteye giriş yavaşlar.Milisaniyeler bile önemlidir google gözünde.


Önereceğim Yabancı Hostingler: 1&1 , Hostgator , BlueHost ( GoDaddy Önermiyorum bir çok arkadaşımın sitesini telif sebebiyle direk askıya aldı,kapattı. Tercih sizin ben söylüyorum uyup uymamak size kalmış.Bu demek değildirki diğer söylediklerim 0 kusursuz elbetteki her yerin kendine göre iyi ve kötü kusurları vardır.Ben kullandığım ve memnun olduğum yerleri önerdim bunu unutmayın.)

NOT: Alabiliyorsanız eğer vds,paylaşımsız özel makinelerde sunucunuzun dosyalarını barındırın ilk etapta elbetteki paylaşımlı sunucular işinizi görecektir.Bu şart değil fakat ilerde çok büyük kitlelere ulaşırsanız bu dediğimi mutlaka yapmanız gerekecektir.


ADIM3:



1) Sitenize Uygun Dili - Programı - Yazılımı Öğrenmeniz Gerekiyor.Forum açacaksanız XenFero , Vbulletin kurmanızı öneririm. Mybb,WordPressi foruma çevirmek, hazır forum scriptleri vs gibi işlemler yapmayın. Niye ben dediğin programları sevmiyorum diğerleri daha çok hoşuma gidiyor vs diyorsanız, büyük forumları inceleyin hangisi wordpress mybb kullanıyor? Dediğiniz programlar belli başlı user kapasitesine göre iyidir.Hitiniz arttığında bu programlar bu hitlerde sorun çıkartır.

2) Blog sitesi vb diğer işleriniz için wordpress öneriyorum.Wordpress kesinlikle alanında çok iyi bir yazılım.Temayı sırf görünüşü için almayın seo analizi yapın +80 puan alıyorsa genel olarak iyidir.Ne kadar çok seo analizinde puansal olarak iyiyse o kadar iyidir.Seo için iyi olan bir tema bulduysanız birde bunun hız testlerini yapın pagespeed vs belli başlı hız denemeleri yapabileceğiniz siteler var burdaki sonuçlar +80in üzerindeyse bu aşamayıda geçmişsiniz demektir.Yani kısaca bu temayı artık kullanabilirsiniz.

3) Her şeye rağmen sitenizin hızı düşükse AMP kullanın AMP kullanan sitelere google sıralama konusunda daha çok insiyatif tanıyor.

4) Ücretli veya ücretsiz olsun kesinlikle SSL Kullanın.Kullanıcı güvenli değil uyarısını gördüğünde sitenizden kaçacaktır.

5)Her gün içerik girmeye özen gösterin, 1 Gün 50 içerik girip diğer gün hiç girmemezlik yapmayın bunu kendinize göre ayarlayın 1 gün 3 içerik girdiyseniz diğer gün yine aynı saat aralıklarında 3 içerik girin emin olun fazla içerik fazla hit demek değildir.1500 İçerik giren arkadaşımı 170 içerikle hit konusunda geçen arkadaşım bulunmakta alanları benzer alanlar.

6) Sitemap , Robot.txt dosyalarınızın olmasına önem gösterim. Google search console 'den sitemapinizi kontrol edin yazılarınız geç indexleniyorsa ara sıra sitemap.xml dosyanızı buradan gönderin.Search consoledaki hatalara önerilere kulak asmayın yapabiliyorsanız söylediğini yapın.Google analytics hesabı oluşturun ve günlük hitlerinizi hangi saat aralıklarında girdiklerini vs gözlemleyin.


7) Güncele yönelin arkadaşlar kimse gidip 1946 yılının filmini izle diye arama yapmaz elbetteki yapan vardır fakat bunlar belli başlı azınlık kişilerdir.Yeni çıkan bir filmin hiti sizin 50 yıl öncesine ait 50 adet paylaştığınız filmlerinize bedeldir.
(Sadece örnektir. Film sitesi kurmak illegal bir iştir önermiyorum. ) Kesinlikle güncel büyük sitelerin yaptığı çalışma budur kış aylarında nane ıhlamur haberleri yaparlar yazın gezilecek yerleri aquaparkları gösterirler :) Bunu uygulayın kesinlikle hitleriniz artacaktır.Tabi bazı konular vardır bunların tarihi saati yoktur her kesimi ilgilendirir.

8) Kesinlikle hit servisleri,makale özgünleştirici ,hacklink vs kullanmayın yapmayın bunların hiç bir faydası yoktur.(Ego tatmininden başka bir şeye yaramaz robot olarak giren 5000 kişi olsa ne fayda 50 tane organik gerçek insan girsin bu insana inanın daha çok mutluluk verecektir.)

9) Backlink kullanımı kesinlikle yapmanızı öneriyorum.Ama backlinki gidipte alakasız yerlerden almayın alanınıza konunuza uygun sitelerden alın.Finansal bir site için gidipte oyun paylaşımı yapan bir siteden gelen backlink pek değerli değildir.Backlinki site oturmaya başlasın 1.5 ay vs geçsin ondan sonra yapın siteyi açar açmaz backlink yapmayın.


10) Kesinlikle seo eklentisi kullanın - All in seo , Yeost , Markmatch vs seo eklentileri var kendinize uygun olanı kullanabilirsiniz. Ben All in seo kullanıyorum çokta memnunum.


11) Cache programı kullanın.LiteSpeed Cache,Fastest Cache vb. eklentiler işinizi görecektir.Mantık olarak genelde aynıdırlar aralarında ufak tefek değişiklikler vardır.Önerim LiteSpeed Cachedir direk kurup etkinleştir deyip çıkmayın özel ayarları var bunları yapın.Googleda bir çok arkadaşımız paylaşmış araştırıp bulabilirsiniz.

12) Resimlerinizi optimize edin gzip sıkıştırma kullanın. Imagify Image Optimizer,Smush Image Compression and Optimization , Compress JPEG & PNG images alanında en iyileridir. Benim önerin Smush eklentisini kullanmanız.


13) Varsa sağlam aboneli , takipçili , beğenili sayfalarınız buralarda postlarınızı paylaştığınızda link verip bir kaç açıklama yapıp paylaşmanız. Sosyal imleme yöntemi dedikleri bu oluyor ve index alma süresi kesinlikle kısalıyor.Sosyal hit geliyor.

14) 1 Ayda para kazanmayı düşünmeyin site bir otursun hitler sağlam olsun kullanıcılar yorumlar yapmaya vs başlasın ondan sonra reklamı çok boğmadan uygun şekilde kullanıp sunmak olacaktır.Her yeri tıka basa reklamla doldurmayın kitlenizi olumsuz yönde etkileyecektir.


15) Yazı başlıklarınıza çok dikkat etmeniz gerekiyor hitin gelmesini istediğiniz anahtar kelimeyi mutlaka başlıkta geçirin. Yazı içerisindeki anahtar kelimelerinize kendi sitenizin bağlantılarını ekleyin ve italik,kalın olarak yazmaya çalışın.Seo eklentisindeki ayarlarınıda yapmayı unutmayın yazıyı yaz paylaş diye bir mantık yok.Tek tek anahtar kelimelerini açıklamasını başlığına uğraşın.


16) Etiketler - anahtar kelimeler : yüzlerce etiket ve anahtar kelime paylaşmak sitenize hit getirmek yerine dahada olumsuz yönde etkileyecektir.sade öz ve mantıklı anahtar kelimeler kullanın. ( titanik izle , izle titanik değilde - titanik izle , titanik 720 p izle, titanik tek part izle vs gibi kelimeler kullanın aynı şeyleri yer değiştirip değiştirip yazmayın.) Maximum 10 anahtar kelime,etiket kullanın.

17) Paylaştığınız görselin boyutlarını ayarlayın yazı bir yerde resim bir yerde karmakarışık bir site kötü bir imaj bırakır.Yüksek boyutlu resimler için Lazyload eklentisi kullanın hız konusunda yardımcı olacaktır.Smush resim eklentisini kullanıyorsanız içinde bu program zaten var.


18) Google adsense konusu resmen bir muamma arkadaşlar :) Kimisi 1 günlük siteye alıyor kimisi sağlam 2 aylık siteye alamıyor. Burda tam ne göze alınıyor anlamış değilim. Fakat size yinede önereceğim yollar şöyle; Hakkımızda,Gizlilik,İletişim Sayfaları oluşturun. Site footer altına sitemap yolunu rss yolunu gösterin. En az 10 uzun içerisinde video olabiliyorsa olan makaleler yazın.Özgün ve sağlam makaleler olsun gerekirse parayla alın.1 Paragraf kopyala yapıştır siteye biraz zor alırsınız bakın alamazsınız demiyorum bu konu çok karışık kimisi özgüne alamıyor kopyaya alıyor ben önerimi söylüyorum özgün olması daha iyi.Sonrasında tekrar incelemeye gönderin eninde sonunda alacaksınız.

19) Kimi siteler ne yaparsa yapsın bazen gelişemiyor. Bu sitelerde Domain banı çok nadirde olsa olabiliyor siz sitenizi legal sağlam bir site olarak kuruyorsunuz içerisine çok güzel makaleler üretiyorsunuz her şey eksiksiz sorunsuz.Ama sizden önceki kullanıcı o domainde kötü bir şeyler denemişse illegal olaylara bulaşmışsa bu sizide etkiler yani emekleriniz hiç olabilir. Site geçmişini iyice araştırın. Web archieve sitesinden bakabilirsiniz.Tüm siteler burdada çıkmıyor yinede bakın ne olur ne olmaz.


20) Müşteri kazanmak için google adwords reklamları verebilir,sosyal medya reklamlarından yararlanabilir,forumlardan banner alabilirsiniz.Gidipte nakliyat işi yapıyorsanız foruma banner vermeye gerek yok :) Finansla uğraşıyorsanız sağlam finans sitelerinden almak çok mantıklı olacaktır direk ilgili müşteriye yöneliyorsunuz.SMM Panel instagram like beğeni follow vs alanındaysanız forumlar daha iyi olacaktır.Yani bunu biraz sizin düşünmeniz lazım benim müşterilerim hangi alanlarda toplanıyorlar gibi.Google adwords genel olarak hepsini kapsıyor çünkü anahtar kelime mantığıyla çalıştığı için hangi alan olması pek önemsenmiyor.En büyük kitle google adwords aracılığıyla gelir.

21) Sitenizin hitap ettiği kitleye uygun yazılar yazın geek , komedi platformu bir sitede samimi yazılar paylaşın kitlenizle sizli bizli olmayın candan olun.Finans sitesinde gidipte bu dediğimi yapmayın her yerin kendine uygun bir stili vardır bunlara uyun.

22) Esrarengiz kullanıcı adları kullanın kullanıcılar sizi merak etsin ve hayranlık oluşturmaya çalışın.Her yere adım şu bunla uğraşıyorum şurdan mezun oldum vs yazmayın.



Bu dediklerimi yapıp aldığım sonuçlar şu şekildedir; 6 Aylık Sitedir.

Bazı SS'Ler



ANLIK KİŞİ SAYISI: 72 Yİ GÖRMÜŞTÜM.






GÜNLÜK OTURUM EN DÜŞÜK OTURUMLARDAN BİRİSİ BU




.........

Yazı sorular ve gelen yorumlara yönelik cevaplar olarak güncellenecektir.

İyi Forumlar - Esen Kalın.
TrFirmaNet karakartal36 blackmanss

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

yasinatagun yasinatagun Webtisyen.com Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek WordPress Dev.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 117 / 95
  • Ticaret 0, (%0)
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
biXi gundemtube

kişi bu mesajı beğendi.

biXi biXi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 137 / 115
  • Ticaret 2, (%100)
yasinatagun yardımcı olabilidiysek ne mutlu :)
gundemtube

kişi bu mesajı beğendi.

hepyasemin hepyasemin Şimdi tövbe zamanı.. Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mühendis
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 47 / 295
  • Ticaret 73, (%100)
verdiğiniz emek için teşekkür ederim, gayet faydalı bir yazı olmuş.
biXi gundemtube

kişi bu mesajı beğendi.

Şimdi tövbe zamanı..
wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

biXi biXi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 137 / 115
  • Ticaret 2, (%100)
hepyasemin Teşekkür ederim.
 

 

biXi biXi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 137 / 115
  • Ticaret 2, (%100)
Tekrardan Güncel.
 

 

can58 can58 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 164
  • Beğeniler 48 / 45
  • Ticaret 1, (%100)
Gerçekten yararlı bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık, teşekkür ederiz.
biXi gundemtube

kişi bu mesajı beğendi.

biXi biXi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 137 / 115
  • Ticaret 2, (%100)
can58 Rica ederim kardeşim
gundemtube

kişi bu mesajı beğendi.

evimkitap evimkitap bilgisefi.net Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 73 / 78
  • Ticaret 0, (%0)
Elinize sağlık, yazı için teşekkürler. Faydalı bir yazı olmuş tebrik ederim
biXi gundemtube

kişi bu mesajı beğendi.

"Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”
https://www.bilgisefi.net

biXi biXi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 137 / 115
  • Ticaret 2, (%100)
evimkitap Teşekkür ederim kardeşim.
gundemtube

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al