Yetkili bir hesap üzerinden popüler mesajlaşma uygulaması Snapchat’in Windows Phone cihazlara geleceği hakkında bir tweet atıldı. Snapchat Windows Phone gelecek mi sorusunun cevabı makalemizde…

Çok kısa sürede popüler olan Snapchat gün geçtikçe kullanıcı sayısı artmaya başlıyor. Snapchat’in Windows Phone işletim sistemindeki geçmiş dosyası baya kabarık. Daha önce 3.parti Snapchat istemcisi uygulamaları bünyesinde bulunduran Windows Phone uygulama mağazası. Snapchat’in bu konuyu mahkemeye taşıması sonucunda mağazadan tamamen kaldırılmıştı. Snapchat uygulamasını uygulama marketinde görmek isteyen kullanıcısı hafife alınacak kadar az değil.

Microsoft Twitter’da ki resmi hesaplarında biri olan Lumia Destek İspanyol ekibi, Snapchat uygulamasının mağazalarına geleceğini iddaa eden tweeti Twitter’da ki takipçileri ile paylaştı. Ayrıca Microsoft firmasının Snapchat ile ilgili bir uygulama üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Twitter kullanıcısı Snapchat destek hesabına uygulama ile ilgili soru sordu. Snapchat destek hesabından gelen mesaja göre ekibinin bu konuyu masaya yatırdıklarını ve uygulamanın Windows Phone işletim sistemine gelmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Microsoft’tan tam açıklama gelmemesi rağmen Snapchat uygulamasının Windows Phone işletim sistemini kullanan cihazlara gelmesi ihtimali güçlenmiş durumda.

iOS ve Android’in, Snapchat uygulamasını bünyelerinde barındırmasına rağmen Windows Phone maalesef dünyaca bilindik uygulamaları bünyesine katamaması gerçekten kullanıcılarını üzüyor. Rakiplerinin çok gerisinde kalan Microsoft, telefon satışlarında da umduğunu bulamadı, rakiplerine karşı başarısız oldu. Microsoft’un bu olumsuzluklara rağmen kendini geliştirmesi için çabalaması pes etmediğini gösteriyor.

Yalnız uygulamanın ne zaman uygulama marketine geleceği hakkında Microsoft ve Snapchat tarafından şuan resmi bir açıklama gelene kadar temkinli olmak gerekiyor.

Kaynak: http://www.sefakuru.com/mobil/snapchat-windows-phone-gelecek-mi/