Merhaba değerli wmaracı gönüllüleri,
Birkaç haftadır kendimi sunucu öğremine ve yazılım öğremine adadım. Bana ücretsiz olarak sunucu sağlayacakları araştırdığımda en iyi azure gibi geldi ve hesap oluşturdum. Sizlerinde bu fırsattan faydalanmasını istediğimden ötürü paylaşımda bulunuyorum. Projesi olan, yazılım yapacaklar, app üretecekler için geliştirilmiş. 1 aydan sonra belirli yerde kısıtlama olabilir sadece orada yazılanı söylüyorum.İsterseniz ücretli olarak da cpu hdd gibileri yükselterek de devam edebilirsiniz. Şuan kurcalıyorum o yüzden detaylı sorularınıza cevap veremeyebilirim. Sunucudan anlayan arkadaşlar cevaplayabilirler.


Microsoft Azure ücretsiz hesap linkine girin. Hesap için istenen bilgileri girin, telefon numarası istenecek ve doğrulama olacak buna dikkat edin sallama no girmeyin. Açıktan okuduğum üniversitenin mailini girdim belki bir şeyler olur diye zaten otomatik tanımladı. :) Her ihtimale karşı sanal kredi kartınızı girin, ben girdim ve benden ücret v.b. kesmedi.






Daha sonra site zaten sizi kendisi otomatik yönlendiriyor ve hesap oluşturuyor. Eğitim videoları var. Bunu da buradaki linkten bulabilirsiniz.







Bu da portal görüntüsü ve Türkçedir.



ve bir sürü disk imajı da uygun olanı kurup işe başlayabilirsiniz.





Bol Şanlar...