netbozum
tr.link

Acil yardım. Subdomain, ftp, ortam tamamen bloke

28 Mesajlar 3.094 Okunma
acebozum
tr.link

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Dosya limiti bütün firmalarda mevcut fakat bir çok kişi o limite ulaşamadığı için doğal olarak pek kimsenin haberi olmuyor, bir yönden bu limiti koymak zorundalar da, fakat ödediğiniz fiyatın bu sınır için fazla olduğunu düşünüyorsanız tabiki hostinginizi değiştirin.
Yoksa dediğim gibi bütün firmalarda dosya adetine belli bir sınır konulur ve bu yeni birşey değildir.

Ek Olarak: Şunuda belirteyim bu arada şuan bir adet site barındırabilecek bir hostingin dosya limiti minimum 25.000 olması gerekir ki zaten şuanda ücretsiz hizmet veren hostingler bile 20.000 dosya limiti koyuyorlar site başına.

ustam olayda burada kopuyor ya zaten. şimdi ben wp siteler kuruyorum. en basit bir site en az 5000 dosya oluyor. Zaten sadece wp bile 1200 dosya falan tutuyor. yanlışsam düzeltin. Bana koyulan limit 250 000 dosya. Ve dediğiniz gibi bir site için en az 10 000 dosya hakkı olması gerekmiyor mu. sınırsız host ve trafik olan bir hostta 250 000 dosya olması sacma değil mi. Evet limit elbette olacak ama ben sadece 6gb veri depolamıştım. ve sitelerim de yeni yani hiti yok ki. hiçbir şekilde sunucuyu yormuyorum. Ne diyorsunuz bu duruma.

googleasistan
reklam

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

kendoka adlı üyeden alıntı

ustam olayda burada kopuyor ya zaten. şimdi ben wp siteler kuruyorum. en basit bir site en az 5000 dosya oluyor. Zaten sadece wp bile 1200 dosya falan tutuyor. yanlışsam düzeltin. Bana koyulan limit 250 000 dosya. Ve dediğiniz gibi bir site için en az 10 000 dosya hakkı olması gerekmiyor mu. sınırsız host ve trafik olan bir hostta 250 000 dosya olması sacma değil mi. Evet limit elbette olacak ama ben sadece 6gb veri depolamıştım. ve sitelerim de yeni yani hiti yok ki. hiçbir şekilde sunucuyu yormuyorum. Ne diyorsunuz bu duruma.

Dediğim gibi işine gelmiyorsa , işini görmüyorsa değişeceksin tabiki, senin kullandığın hesap bayii hasabımı değilmi ? Öyle ise site başına koymaları gereken limit minumum 25.000 dosya, hostingini değiştir bence fakat değiştirmeden önce araştır soruştur, bu konuları konuş. Örneğin bir çok firma da şöyle bir limit var "Web site dosyalarınız dışında sunucumuzda dosya barındıramazsınız." bu tür şeylere de dikkat et, ve ayrıca hosting yerine bir sunucu paketi alsan zaten en düşük paket bile senin hosting in gördüğü işin 2-3 katını rahatlıkla görecektir, özellikle son zamanlar da Vps sunucuların fiyatları oldukça ucuzladı. Sitenin bir geleceği olduğuna inanıyorsan bir Vps al ve şimdiden kafan rahat olsun zaten siten gelişir ve büyürse elinde sonunda geçirmek zorunda kalacaksın. Nacizane tavsiyelerim.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Dediğim gibi işine gelmiyorsa , işini görmüyorsa değişeceksin tabiki, senin kullandığın hesap bayii hasabımı değilmi ? Öyle ise site başına koymaları gereken limit minumum 25.000 dosya, hostingini değiştir bence fakat değiştirmeden önce araştır soruştur, bu konuları konuş. Örneğin bir çok firma da şöyle bir limit var "Web site dosyalarınız dışında sunucumuzda dosya barındıramazsınız." bu tür şeylere de dikkat et, ve ayrıca hosting yerine bir sunucu paketi alsan zaten en düşük paket bile senin hosting in gördüğü işin 2-3 katını rahatlıkla görecektir, özellikle son zamanlar da Vps sunucuların fiyatları oldukça ucuzladı. Sitenin bir geleceği olduğuna inanıyorsan bir Vps al ve şimdiden kafan rahat olsun zaten siten gelişir ve büyürse elinde sonunda geçirmek zorunda kalacaksın. Nacizane tavsiyelerim.

ustam vps nasıl oluyor tam olarak. Web hosting şeklinde almıştım ben mevcut hostu. Ve sınırsız domain diyordu. Tek domainin altına diğer domainleri kuruyorum. Ve ortak bir sayı vermişler her site için ayrı değil toplam 250 000. olmazsa dediğiniz gibi vps ye bakmak gerekiyor. Vps konusunda açıklayıcı ufak bir bilgi verirmisiniz.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

ustam vps nasıl oluyor tam olarak. Web hosting şeklinde almıştım ben mevcut hostu. Ve sınırsız domain diyordu. Tek domainin altına diğer domainleri kuruyorum. Ve ortak bir sayı vermişler her site için ayrı değil toplam 250 000. olmazsa dediğiniz gibi vps ye bakmak gerekiyor. Vps konusunda açıklayıcı ufak bir bilgi verirmisiniz.

VPS paylaşımlı sunucudur. Yani Gerçek bir makine almıyorsunuz, gerçek bir makineye kurulmuş 4-8 sanal makineden birini alıyorsunuz ve içerisine makine limitlerinizin yettiği kadar site kurabiliyorsunuz. VPS ler hostinglerin bir üstü dür. Örnek vermek gerekirse; Sizin şuanki hosting paketiniz bir VPS de barınıyor siz ise VPS yi kiralıyacaksınız. Fiyatları hosting paketlerinizden daha yüksektir aylık olarak hesaplanır. Ortalama 40-50 TL fiyatı bulunur.
Fakat dediğim gibi gerçekten ihtiyacınız var ise geçmeyi düşünün. Ayrıca siz sinırsız alan adı barındırabilen kişisel bir hesap kullanıyorsunuz birde bayi hesaplar vardır, her sitenin kendine ait paneli ve kullanıcı bilgileri mevcuttur. Bunuda inceleyebilirsiniz.

Ayrıca bir konuyu merak ettim ne tür bir wev siteniz var? Yani bu kadar dosya ne için?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

VPS paylaşımlı sunucudur. Yani Gerçek bir makine almıyorsunuz, gerçek bir makineye kurulmuş 4-8 sanal makineden birini alıyorsunuz ve içerisine makine limitlerinizin yettiği kadar site kurabiliyorsunuz. VPS ler hostinglerin bir üstü dür. Örnek vermek gerekirse; Sizin şuanki hosting paketiniz bir VPS de barınıyor siz ise VPS yi kiralıyacaksınız. Fiyatları hosting paketlerinizden daha yüksektir aylık olarak hesaplanır. Ortalama 40-50 TL fiyatı bulunur.
Fakat dediğim gibi gerçekten ihtiyacınız var ise geçmeyi düşünün. Ayrıca siz sinırsız alan adı barındırabilen kişisel bir hesap kullanıyorsunuz birde bayi hesaplar vardır, her sitenin kendine ait paneli ve kullanıcı bilgileri mevcuttur. Bunuda inceleyebilirsiniz.

Ayrıca bir konuyu merak ettim ne tür bir wev siteniz var? Yani bu kadar dosya ne için?

Sağlık sektörü üzerinde genelde sitelerim. Hacamat ve sülük üzerine yapıyorum siteleri. Şuan 10 adet site sülük satış sitem var.
Ha sizin merak ettiğiniz konu ise 250 000 dosya adedi nasıl yetersiz geliyor.
Türkiyede hacamat sektörü için bir forum sitesi yok. Forum sitesi adresi "hacamat-tr.com" olacak. ve üyelere kendi hizmetlerini sunmaları için subdomain verilecek. mesela rizede hacamat yapan bir üyeme "rize.hacamat-tr.com" subdomainine wp kurup vereceğim. Hem üyelere bir faydam olacak hem de siteme. ama sıkıntı burada oluyor. sadece wp dosyaları bile 1 000 adet iken birde içine azcık içerik girilse 2 000 civarı dosya olur.
100 üyeme subdomain versem dosya limitim neredeyse dolar.
(siteleri sürekli kontrol edeceğim ve güvenlik tedbirlerini alacağım. Bir de siteler sadece broşürlerin üzerine yazılacagı için çok da hit çekmeyecek. Bu yüzden bir kasma söz konusu olmaz.)

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Wordpress'in kendisi bile kasmak için bir sebep zaten, kalitesiz firmalarda barıldığında çok fazla sistem tüketir ve bu saydıklarınızı zaten şuan kullandığınız hosting de yapamazsınız. Eğer böyle bir projeniz varsa mecbur sunucu kiralamalısınız.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Wordpress'in kendisi bile kasmak için bir sebep zaten, kalitesiz firmalarda barıldığında çok fazla sistem tüketir ve bu saydıklarınızı zaten şuan kullandığınız hosting de yapamazsınız. Eğer böyle bir projeniz varsa mecbur sunucu kiralamalısınız.

Evet zarar etmeden bir şeyler öğrenmek güzel oluyor. Ama kullanıcı panelli olacak başka nasıl bir script kullanabilirim. Basit bir düzeni olan hazır scriptlere ihtiyacım var.
Ve görünüşe göre vps ye doğru gidiyoruz.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Evet zarar etmeden bir şeyler öğrenmek güzel oluyor. Ama kullanıcı panelli olacak başka nasıl bir script kullanabilirim. Basit bir düzeni olan hazır scriptlere ihtiyacım var.
Ve görünüşe göre vps ye doğru gidiyoruz.

VPS'de sorun olmaz Wordpress kullanman, Wordpress den devam edebilirsin, hatta Wordpress işine daha çok yarayacaktır. Wordpress de çoklu site özelliği mevcut yani bir web sitesi altına bir çok site kurabiliyorsun hepsinin kendi panelleri olmasının yanı sıra hepsi tekbir panelden yani ilk kurulan siteden yönetilebiliyor. Bunun için Wordpress multi site özelliğini biraz araştır işini çok kolaylaştıracak bir şey.
kendoka

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al