wmaraci reklam

All in SEO Kurulumu Nasıl Yapılır?

2 Mesajlar 426 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

ahmetalpdagtas ahmetalpdagtas Google SEO UZMANI Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek SEOCU
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
All in SEO paketi eklentisine giriş
All in SEO
ALL IN ONE SEO Pack, 2007 yılından bu yana milyondan fazla kez indirildi. Ve bir milyondan fazla WordPress web sitesine aktif olarak kuruldu. Adından da anlaşılacağı gibi, bu tüm beceri düzeylerinin kullanıcıları için bir herkese hitap eden çözüm yoludur.

Eklenti, birkaç geliştiricinin çalışmasıdır, ancak esas olarak Michael Torbert – bir WordPress pro ve meetup organizatörü olarak kuruculuğunu üstleniyor. Şu anda, eklenti dünya’da 57 dile çevrildi.

Temel özellikler:
XML site haritalarını destekler .
Google Analytics ve Google hızlandırılmış Mobil sayfalar (AMP) için destek içerir .
Kendi yerleşik API ile birlikte gelir
WooCommerce ile bütünleşir .
Meta etiketleri otomatik olarak üretir.
Bazı WordPress performans tweaks içerir (daha sonra bu konu hakkında detaylı bilgi vereceğiz).
Fiyat:
Bu SEO paketi, sınırsız bir site lisansı için yılda 79 dolara mal olan premium muadili olan ücretsiz bir eklentidir.

Premium sürüm, öncelikli destek, video eğitimlerine erişim, gelişmiş Google Analytics seçenekleri ve ek sosyal medya entegrasyonu gibi birkaç ek avantaj içerir. Ancak, ücretsiz sürümü oldukça iyi, ve bu inceleme de sizlere bunlardan bahsedeceğiz.

SEO paketini nasıl doğru kurarız?
Eklentinin temel özelliklerini bilmek YOAST SEO ile karşılaştırmak için yeterli değildir, bu yüzden temel kurulumundan geçeceğiz. Eklentiyi yükledikten sonra, WordPress yönetici alanı Kenar Çubuğu menüsünde Yeni bir All in SEO sekmesi bulacaksınız.


Eklentiyi kullanırken etkileşime gireceğiniz ayarların büyük çoğunluğu bu ekranda yer alıyor. Get-go’dan, düzenin YOAST SEO kadar şık olmadığını fark edeceksiniz, ancak bu bir Güzellik Yarışması değil, bu yüzden bize verdiklerine odaklanalım.

Genel Ayarlar
Temel set:


Her ayar, eklenti belgelerine yol açan solda bir soru işareti bağlantısı içerir. Bazı ayarlardan emin değilseniz yardım bir tık uzakta demektir.

Genel Ayarlar, kurallı URL’lerin yapılandırmasını, HTTPS’Yİ zorlamayı ve daha birçok özelliği içerir. Genel olarak, ne yaptığınızı bilmediğiniz sürece bu seçeneklerin varsayılanlarına sadık kalın. Sitenizi HTTPS üzerinden yüklemeye zorlamak için, bir sertifikanız varsa, bunun üzerine gidin!

Ana Sayfa, başlık ve özel gönderi türleri ayarları
Ana Sayfa Ayarları, aşağıda görüntülenen genel ayarları ve belirlediğiniz Ana Sayfa Başlık, Açıklama ve anahtar kelimeler gibi seçenekleri içerir.


Başlık ayarları bölümüne geçtiğimizde işler daha ilginç hale gelir. Burada, tüm WordPress içeriğiniz için belirli ayarları yapabilirsiniz. Farklı bir başlık stilini tercih etmediğiniz sürece varsayılanları kullanmanızı öneririz. Eğer öyleyse, tutarlı kalmak için her alanı buna göre güncellemeyi unutmayın.


Özel Gönderi Türleri bölümü, herhangi bir gönderi için SEO seçeneklerini açmanıza veya kapatmanıza olanak tanır. SEO gerektirmeyen bir iş yaparken, bunları kapatmaktan çekinmeyin.


Özel gönderi türü ayarlarından sonra, sitenizi arama motorlarıyla doğrulamak, belirli gönderileri ve sayfaları arama motoru indekslemesinden hariç tutmak ve ek gelişmiş ince ayar seçenekleri için kullanabileceğiniz çeşitli açıklayıcı ayarlar bulacaksınız.

Anahtar kelime ayarları
Genel ayarların son bölümü anahtar kelime ayarları bölümüdür. Bu bölümde, meta anahtar kelimelerin kullanımını etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Anahtar kelimeleri etkinleştirirseniz, kategorilerinizi ve etiketlerinizi meta anahtar kelimeler olarak kullanma ve anahtar kelimeleri otomatik olarak oluşturma seçeneğiniz de vardır.


Çeşitli ayarlar
Optimizasyon yetenekleri üzerine, Bu pakette de WordPress web siteniz için birkaç genel performans tweaks’i sunuyor. Bunları SEO > performans bölümüne giderek bulabilirsiniz.

Kullanılabilir seçenekler, bellek sınırınızı değiştirmek için bir seçenek içerir (geçersiz kılınabilir, bu yüzden manuel olarak yapmanızı öneririz), zaman aşımlarını önlemek için yürütme süresini artırın ve eklentileri ve temaları başlık ayarlarınızı geçersiz kılmayacak şekilde yeniden yazmaya zorlayın:


Başlıkları ve açıklamaları düzenleme
Yoast SEO’YU kullandıysanız, sayfa başlıklarını ve açıklamalarını düzenleme sürecine zaten aşina olacaksınız. All in SEO paketi yüklü ise, yeni bir yönetici meta kutusu sonrası editörü ayarlarınıza eklenecektir. Her yazı ve sayfa için özel bir başlık ve açıklama seçerek bunu kullanabilirsiniz.


Ek özellikleri etkinleştirme
Bu noktada, açık grafik entegrasyonu ve XML site haritaları gibi öğeleri merak edebilirsiniz. All in SEO paketi varsayılan olarak bu özellikleri ayarlamaz. Bununla birlikte, All in SEO > özellik Yöneticisi> seçeneğine giderek etkinleştirilebilirler .


Özellik yöneticisinde bulunan Ek özellikler, özel robotlar için destek içerir.txt dosyaları, bir ayar alma ve verme aracı ve kötü bir bot engelleyici.

All in SEO Paketi ve yoast SEO karşılaştırması
All in SEO paketi, hem yeni başlayanlar hem de daha ileri düzey kullanıcılar için harika kapsamlı bir SEO aracı olarak çok iyi bir iş çıkarır.

All in SEO paketi ile sahip olduğumuz en büyük yakınma, sadece yoast SEO kadar sezgisel veya cilalı değildir. Buna ek olarak, yoast SEO’nun sunduğu yerleşik okunabilirlik ve anahtar kelime optimizasyon araçlarını sunmaz.

Anahtar kelime optimizasyonu söz konusu olduğunda ve içerik okunabilirliği konusunda yardıma ihtiyaç duymuyorsanız, All in SEO paketi sadece sizin için bir araç olabilir. Kısacası, biz yeni başlayanlar YOAST SEO kullanmasını öneririz. Ancak, anahtar kelime optimizasyonu ile biraz deneyiminiz varsa, All in SEO paketi ihtiyaçlarınıza iyi hizmet edecektir.

Sonuç
Yoast WordPress SEO için tercih edilen seçimimiz olmaya devam ederken, All in SEO paketinide herkes tarafından hoş bir şekilde karşıladık.

Her yazı türü için zahmetsiz başlık ve açıklama optimizasyonu.
Kolay XML Site Haritası ve açık grafik meta etiketi nesil.
Her eklenti ayarına uygun bir şekilde bağlı olan mükemmel belgeler, ihtiyacınız olduğunda yardım almayı kolaylaştırır.

https://yazilim.online/all-in-seo-kurulumu-nasil-yapilir/ kaynak
 

 

wmaraci
reklam

birsevda birsevda Maraba Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Amele
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2208
  • Beğeniler 753 / 752
  • Ticaret 18, (%100)
elınıze saglık ama resımlı anlatım olsaydı daha guzel olurdu.
 

 

Siteni Ekle WeBDiZiN.Com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al