WordPress nedir?
WordPress dünya çapında kısa süreçte yayıldı. WordPress’in ilk piyasaya sunduğu yazılım 27 Mayıs 2003 tarihinde olmuştur. PHP platformu üzerine kurulmuş bu yazılım kurulumu ve kullanımı kolay olduğu için en çok tercih edilen yazılımdır. WordPress aynı zamanda insanların kendileri hakkında yaptıkları paylaşım yazılımıdır. İçerisinde barındırdığı yüzlerce tema, ve uygun fiyatlı bir yazılımdır. Kullanıcılarına sunduğu bedava sitesiyle tanınıyor. En iyi yazılımlardan bir tanesi söylenebilir.

WordPress kurulumundan sonra yapılması gereken 10 şey!
1)Sitenizin daha düzgün ve daha güzel görünmesi için başlığı, zamanı, ve site temasını değiştirin.
Site ikonu,saat dilimi,site sloganı,site başlığını değiştirmek için:
Ayarlar>Genel bölümünden Site ikonu göreceksiniz. Altına “Değiştir” butonuna tıklayarak ikonu değiştirebilirsiniz.
Aynı bölümden “Site Başlığı” yerine kendi site isminizi yazarsanız daha iyi olur. Dil kısmını Türkçe yaparsanız hem sizin hemde site ziyaretçilerinin işi kolaylaşır. Saat dilimini kendi konumunuzu seçerek saatinizi tam olarak anlarsınız.




2)Yedeklerinizi alın!
Düzenli şekilde yedeklerinizi saklayın. Her hangi farklı bir ayarınızda site bilgileriniz silinebilir. Silindikten sonra telaşlanmayın elinizde yedek varsa yedeği geri yükleyerek kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

3)Tema değiştirin

Site görünümünüzü değiştirmek için kendi temanızı veya profesyonel bir şirkete yaptırabilirsiniz. Gerçekten siteniz ilk halinden daha güzel görünecektir.

4)Yardımcı eklentileri kurun.
Eklentiler size Seo hizmetlerinde, yazı yazdığınız zaman size daha yardımcı oluyor. Ayrıca kendi temanızı düzenlemek için yardımcı aletler barındırıyor.
Buradan en çok kullanışlı eklentileri göre bilirsiniz.

5)Örnek içerikleri silin
1. İlk kurulumdan sonra ilk gelen yorumu silmek için
Panele giriş yapın ve “Yorumlar” bölümüne tıklayın ve istediğiniz yorumu silin.



2. Örnek Konu: İlk blog gönderisi
Bu konuyu silmek için panele giriş yapın ve ardından “Blog yazıları” bölümüne giriş yapın. Ardından gönderinin sağ köşesinde üç nokta işaretini göreceksiniz. İşarete tıklayın ve çöpe tıklayın.
Wordpress



3. Örnek Sayfa: Blog yazıları,Hakkında,İletişim
Bu sayfaları silmek için panele giriş yapın ve ardından “Site Sayfaları” bölümüne giriş yapın aynı işlemde olduğu gibi sayfaların sağ köşesinde üç nokta işaretine giriyoruz ve çöpe tıklıyoruz.

6)Aksimet yardımcı eklentisini etkinleştirin
Aksimet eklentisi size ilk kurulumla beraber gelir ve spam yorumlarını engellemeye yarar. Aktifleştirmek için siteye giriş yapıyoruz:

Buraya Tıklayın

Ve istediğinizi seçin ve sonra “Aksimet API Key”i kopyalayın daha sonra kopyaladığınız şifreni yapıştırın ve etkinleştirmiş oluyorsunuz.

7)Kurucu hesabınızın şifresini değiştirin
Eğer siz şifresini değiştirmezseniz siteniz kötü niyetli insanlar tarafından ele geçirebilir.

8)Gereksiz meta taglerini kaldırın.
Bu zaman siteniz daha güvenli ve daha hızlı olur.

9)Üyelik kaydını durdurun
Bazen bazı kişiler sitenize kayıt olup açığınızı bularak sitenizi ele geçirebiliyor. Bunun için üyelik kaydını durdurmanız sizin için faydalı olucaktır. Bunu yapmak için Genel Ayarlardan Üyelik>İsteyen herkes kayıt olabilsin seçeneğinin yanında tık var o tık’ı kaldırdıktan sonra doğrulayın.

10)Siteniz için e-posta kurun
Bir kişi sizinle iletişime geçmek isterse yardımcı olucaktır. Her hangi iş görüşmesi için, açıkları size daha hızlı bildirmek için ziyaretçilerin işine yarayacaktır.

İsterseniz Bu işlemi Sizin için yapalım Bizimle İletişim Kur