WordPress’in önemi dünyadaki en esnek ve yaygın olarak kullanılan içerik yöneticilerinden (CMS) biridir. Peki, bir içerik yöneticisi için bu nedir? Web sitesi oluşturmak için kullanmanın avantajları nelerdir?
WordPress temelde her türlü web sitelerini oluşturmanıza izin veren bir sistemdir: bloglar, çevrimiçi mağazalar, kurumsal web siteleri, forumlar, sosyal ağlar vb. Tüm yayınlarımızı bir yönetim panelinden yönetir.

Ücretsiz ve Açık Kaynak
WordPress ücretsizdir. Kişi ve kuruluşların yazılımı kullanmasına, incelemesine, paylaşmasına ve değiştirilmesine olanak tanıyan GPL lisansı altında geliştirilmiştir. Projenin çoğu, WordPress topluluğu tarafından geliştirilmiştir, her sürümü test etmek için zaman ve çaba harcayan yaratıcılarından biri tarafından kurulan şirket Automattic ile ilişkili olmaya devam ediyor

WordPress
WordPress Dünya genelindeki sitelerin %80’inde kullanılmaktadır.
Dünyada En Çok Kullanılan CMS’dir
builtwidth.com’dan alınan verilere göre, internetteki yaklaşık 5 siteden 1’i WordPress, dünya çapında 12 milyondan fazla web sayfası ve 46 milyon kullanıcı kullanılarak oluşturuldu. Ek olarak, Ebay, Playstation, CNN, Linkedin, The New York Times, BBC Amerika… gibi büyük uluslararası şirketlerin çoğu WordPress kullanıyor.

WordPress’in en çok kullanılan CMS’lerden biri olması, basit varoluş gerçeği için avantajlar sunmaz. Ancak birkaç önemli gerçeği taşır. Birincisi, bu kadar çok kişi ve kuruluş bu sistemi seçtiyse, hepsinin hata yapmış olmayacağını düşünün. İkincisi, muazzam popülerliğin açık lisansı, kullanım kolaylığı ve bir CMS olarak kendi özellikleri gibi diğer avantajlardan kaynaklanıyor olabilir. Son olarak, her gün çalışan, ona yeni işlevler veren ve daha fazla güvenlik sağlayan, web sitemizi başlattığımızda ortaya çıkan şüpheleri ve sorunları hızla çözebilecek olan, platformla ilgili kapsamlı geliştiriciler ve profesyoneller topluluğu…

WordPress’in Kullanımı Kolaydır
WordPress’in çok hızlı bir öğrenme eğrisi vardır. Yönetim paneli sezgiseldir ve platformu çok kısa sürede iyi bir şekilde kontrol etmenizi sağlar. Özelleştirmek ve yönetmek kolaydır. WordPress’te içerik düzenlemek, yeni yazılar ve sayfalar yayınlamak veya görseller eklemek bir kelime işlemcide yapmak kadar kolaydır. Oldukça görsel bir şekilde sitemizin sayfalarını ve menülerimizi yönetebilmek, diğer görevlerin yanı sıra kolayca görseller, videolar ve bağlantılar eklenebilmektedir.
Bununla birlikte kullanılabilirliği, gücünden uzaklaşmaz ve internetteki işinizi güçlendirmek için en eksiksiz araçlardan biridir.

Web Sitenizi Özelleştirmek İçin Binlerce Seçenek Mevcut
WordPress, bir web sitesi oluşturmak ve özelleştirmek için iki temel ögeye dayanır: temalar ve eklentiler.

Genel olarak izin verdiğimiz konular, bir web sitesinin tasarımını 5 saniye içinde değiştirir . Oluşturmak istediğimiz webe uyum sağlayan, içeriği etkilemeden sayfanın görünümünü her an değiştiren farklı tasarımlarla sayısız tema bulabiliriz. Resmi deposunda 2.700’den fazla ücretsiz tema bulabilir, ücretli veya premium bir tema da satın alabilir veya ileri düzey işlevlere sahip bir web sitesi istiyorsanız ve gelecekte değişiklik yapmak istediğinizde sorun yaşamak istemiyorsanız, özel olarak geliştirilmiş bir tema talep edebilirsiniz .

Eklentileri, webe ekstra özellikler eklemek ve yükleme işlemi basittir. Şu anda WordPress deposunda forumlar oluşturabileceğiniz, sosyal ağlarda içerik paylaşabileceğiniz, fotoğraf galerileri ekleyebileceğiniz, formlar oluşturabileceğiniz, web sitenizin konumunu iyileştirebileceğiniz, güvenliğini artırabileceğiniz, çevrimiçi bir mağaza oluşturabileceğiniz ve hatta kendi web sitenizdeki sosyal ağları etkileşime alabileceğiniz bir çok alternatif vardır. Sayfamıza yüklendiğinde akışkanlığı ve aralarındaki uyumsuzlukları bularak sitemizin düzgün işleyişini bozabileceğinden, orta düzeyde kullanılması tavsiye edilir. WordPress SEO ayarı ile ilgili aşağıdaki makalelerde, web siteniz için bir eklenti seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı öneriler ve Maldon’da en çok beğendiklerimizin bir listesini vereceğiz.

Kaynak: cengizasikoglu.com.tr