Anlatım bana aittir,

Anlatacagım adımları dıkkatlıce yaparsanız sorun cıkmaz. Gereklı olan eklenti sadece Xenforo import eklentisi buyrun,

https://www.xenforo-destek.com/konular/xenforo-import-eklentisi.2063/

şimdi buradakı amac su diyelimki ornek verelım xenforo 2.1.4 nulled surum kullanıyosunuz ve artık 2.el lısans almak forumunuzu lısanslamak ıstıyosunuz ama buldugunuz surumler hep 2.1.4 altı mesela bunu buldunuz 2.1.0 ve almak kullanmak ıstıyosunuz.

şimdi adımlar soyle;

Forumunuzun ana dizinde oldugunu var sayalım yani www.domain.com dan nulled xenforo forumunuz kurulu.

şimdi ılk once aynı hosta lisanslı bir xenforo forumu kuruyoruz 0 dan ornek verelım nereye kuralım mesela /forum olsun buraya kuralım.

xenforo panele girdik forumun dosyalarınını ındırdık forum dızınıne attık ve alanadi.com/forum/install dedık 0 lısansı forumu kurduk. bitti. (bu adımdan sonra dilersenız TR dil paketi yuker oyle devam eder dilersenız ingilizce devam edersınız farketmez.)

lisanslı xenforo muzun admin panelıne giriyoruz resımdede size gostermıs oldugum gibi araclar ve bakım/veri bakımı/içeri veri aktarımı kısmına tıklıyoruz.

burada karsımıza bazı secenekler cıkıyor ben bu anlatımı xenforo ıcın yapıyorum lakın orada yer alan diğer seceneklerdede az cok mantık aynı xenforo 2.1 beta ya tıkladık ve ileri dedik,
karısımıza
[SIZE=4]Kaynak veritabanı yapılandırması cıktı ;
şimdi burada adımlar soyle:[/SIZE]

MySQL server : localhost
MySQL port : 3306
MySQL user name : eskı nulled forumdakı db kullanıcı adı
MySQL password : eskı nulled forumdakı db şifresi
MySQL database name :eskı nulled forumdakı db adı
Data directory : /home/USERNAME/public_html/data
Internal data directory :/home/USERNAME/public_html/internal_data

  • SON 2 SATIRDAKİ USERNAME YAZAN KISIMA FTP KULLANICI ADINIZI YAZINIZ. yada cpanele giriş yapın dosya yonetıcısıne tıklayın acılan sayfada sol ustte ev ıconun yanındakı adrese bakın.

  • bu bilgileride girdikten sonra bir sonraki adımda en alt satırda bizden bir tablo ısmı girmemizi istiyor. burayada lisanslı yenı forumumuzun verıtabanı adını yanı db name sini yazıyoruz.

  • sonra ileri deyip adımları onaylıyoruz. bu adımda bizden neleri tasımamızı ısteyen bir sayfa cıkacaktır o alanda zaten hepsi secilidir yine secili sekılde devam ediyoruz.

  • işlem bu kadar...

  • Konu mesaj uye kaybı olurmu HAYIR. ama suna dıkkat edın bu tasıma sonrası site ayarları 0 lanır. 0 bir xenforo forum nasıl ıse sizi oyle bir forum karsılar.

  • ve sunuda eklemek ısterım, benim yaptıgım bir tasıma ıslemı sonrasında sitede konulara eklı olan resımler gitt. baska hiçbir veri kaybım olmadı ama resimler gittti bunu belirtmekte fayda var.

Kaynak: https://www.xenforo-destek.com/konular/xenforo-import-etme-xenforo-ice-alma-xenforo-downgrade-islemi.2064/

iyi forumlar dilerim....