Altın Neden Alınır?


Kıymetli madenler grubunda yer alan altın, birçok yatırımcı için özel bir yere sahip ve hali hazırda en çok alım satımı yapılan madenler arasında gösteriliyor. "Altın neden alınır?" şeklinde bir araştırma yaptığınız takdirde alacağınız yanıtlar benzer olacaktır. Çok sayıda kaynak üzerinden belli başlı bilgileri de sizlere aktarmak istiyoruz.


  1. Kısa vadede olmasa bile uzun vadede getirisi olacağı düşünülürek alınan kıymetli madenlerden bir tanesidir. Yüksek sermaye ile alım satım yapıyorsanız, kısa vadede kâr etme imkanı da doğuyor. Bu yüzden altın, yatırımcılar için bir adım daha öne taşınıyor.


  2. Alım ve satım işlemleri diğer kıymetli madenlere kıyasla çok daha kolaydır. Bunu bir sarraf aracılığı ile yerine getirebileceğiniz gibi dijital dünya üzerinden ve bankalarınızın mobil şubeleri üzerinden de mümkün kılabiliyorsunuz.


  3. Bizler için bir geleneğe dönüşen düğünlerde de en çok tercih edilen kıymetli madenlerden bir tanesidir ve bu da altını daha popüler hale getiriyor.

  4. Son ve en önemli nedenlerden bir tanesi de güvenilir bir yatırım aracıdır. Diğer yatırım araçları ile kıyaslanınca yüksek zarar riski gibi bir durum çoğu zaman söz konusu olmaz. (Uzun vade için konuşulmaktadır ve kesinlik içermediği gözlerden kaçmamalıdır.) Bu nedenle, yatırımcıların büyük bir kısmı altını tercih ediyorlar.




Altın Nerelerde Kullanılır?


Borsa üzerinde ve yatırım yapabileceğiniz birçok alanda bu kıymetli madeni kullanabilirsiniz. "Altın nerelerde kullanılır?"araştırması yaptığınızda karşınıza çıkacak ilk yanıt genellikle düğünler olacaktır. Biz biraz daha geniş bir çerçevede ele almak istiyoruz. Mücevherat sektöründe çok daha sık kullanılan bu ürün, yiyecek ve içecek sektöründe de kendine yer buluyor. Evet yanlış duymadınız! Altın suyuna bandırılmış ya da altın tozu ile süslenmiş olan gıdalar, günümüzde, cemiyet hayatının önde gelen isimleri tarafından çok daha sık tercih ediliyor ve bu bir lüks göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

  1. Endüstriyel sektörlerde de altının kullanım alanının çok daha yoğun ve güçlü olduğunu görebiliyoruz. Kıymetli madenler arasında en popüler isimlerden biri olan altın, yalnızca düğünlerde değil, farklı birçok alanda da karşımıza çıkmaktadır.

  2. Elektrik ve elektronik sanayii de altının iletkenliğinden en iyi şekilde faydalanan sektörlerden bir tanesidir ve en popüler kullanım alanları arasında yer almaktadır.

  3. Kızılötesi ışınları kısa süre içerisinde absorbe eden ve geri çeviren altın levhalar, uzay ve astronomi alanında da oldukça sık kullanılıyor ve tercih ediliyor.

  4. Son olarak inşaat sektörü de altın levhaları tercih eden sektörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Pahalı levhalar daha çok lüks mimaride bir adım daha öne taşınıyor ve tercih ediliyor.



Düğünlerde Neden Altın Takılır?


Geri dönüşü olan bir para biriktirme eylemi olarak tanımlamak mümkündür. Düğünlerde neden altın takılır sorusunun yanıtı oldukça basit ve az önce de bu konuya kısa süreli değindiğimizi düşünüyoruz. Yeni evli çiftlerin parasal olarak zor durumda olduğunu biliyoruz ve yapılan masraflara bir nebze de olsa katkı sağlamak ve onlara bir süreliğine güzel bir yaşantı sunabilmek adına altın takıyoruz.

Altın takılmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de kıymetli maden olması, kolay bozdurulabilir olması ve uzun vadede belli bir getiri sağlamasıdır. Halkımızın Bu bir nevi geleneğe dönüşmüş durumda ve hali hazırda birçok düğünde bu kıymetli madeni görebiliyoruz.

İnsanlar arasında gerçekleştirilen sevimli bir para biriktirme olayına da tanıklık ediyoruz. Eğer bir düğünde küçük altın taktıysanız ilerleyen yıllarda yapacağınız bir sünnet ya da düğünde o altın size geri dönecektir. Aslında taktığınız altını bir süre sonra geri alıyor ve yatırım ya da birikim yapmış oluyorsunuz. Enflasyona karşı değerini koruyan bir madene yönelerek birikimlerini koruyorsunuz. Enflasyon oranlarının yüksek olduğu ülkelerde para yerine altın takmak çok daha mantıklıdır.

Yazının tamamı paylaşılmıştır.
Kaynak:
https://www.denizcakmak.com/altin-neden-alinir-nerelerde-kullanilir/