Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), FAST adını verdikleri yeni bir ödeme sistemini tanıttı. TCMB, bu hizmetin hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

TCMB, hayata geçirecekleri dijital yenilik hakkında şu açıklamaları kullandı:

“FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen bu yeni sistem ile vatandaşlarımız farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebileceklerdir.”

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre FAST, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınacak. FAST daha sonra tüm vatandaşların kullanımına kademeli bir biçimde açılacak.

FAST Ne İşe Yarayacak? FAST Sisteminin Avantajları Nedir?

Açıklamanın dikkat çeken detayları şu şekilde:

FAST ile beraber ödemeler, kimlik numarası, e-mail adresi ve telefon numarası gibi bilgiler kullanılmak suretiyle daha basit bir biçimde başlatılabilecek.
Kolay adresleme sistemi kullanıma sunulacak.
Ödemeler alanındaki temel altyapı güçlenmiş olacak.
Dijital ekonomi hedefi doğrultusunda önemli bir adım atılacak.

Yenilikçi Finansal Teknolojiler

TCMB tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir adımı tamamlanmış olacaktır.”

FAST sistemi, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınacak. Sistemin olumlu sonuç vermesi halinde, hem tüm vatandaşların hem de tüm finansal kuruluşların hizmetine açılması hedefleniyor.

Kaynak: Kripto Para Haberleri