WM Aracı

WM Aracı (https://wmaraci.com/forum/)
-   Yazılım (https://wmaraci.com/forum/yazilim.html)
-   -   Asp.Net ile Html İçinde For Döngüsü Nasıl Yapılır Yardım! (https://wmaraci.com/forum/yazilim/asp-net-html-icinde-for-dongusu-nasil-yapilir-yardim-519970.html)

Fenty 29 Temmuz 2018 16:59

Asp.Net ile Html İçinde For Döngüsü Nasıl Yapılır Yardım!
 
Merhaba, asp.net (mvc değil) ile geliştirdiğim websitesinde haberler bölümü yapacağım. Veritabanında ne kadar haber varsa onları for döngüsü ile html kodlara yazdırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

sgsfb 29 Temmuz 2018 17:36

Benimde fazla bilgim yok olma listview yada asp:Table kullanarak kod yazarak yapılması lazım diye düşünüyorum

Fenty 29 Temmuz 2018 17:54

sgsfb

html kodları arasına for döngüsü yazarak işimi halledemez miyim?

Lütfen bilen birisi yazabilir mi ?

ulas2016 29 Temmuz 2018 22:36

Eğer asp.net webform ise listview kullanabilirsiniz.

Fenty 29 Temmuz 2018 22:43

ulas2016 peki listview ile bir div i tekrarlatabilirmiyiz veritabandaki verileri anladin sen hocam

ontedi 29 Temmuz 2018 23:12

Ön yüz değil de arka tarafta .cs tarafında halletmen gayet kolay. Örnek bir klasör içerisindeki dosyaları listeleme kod parçacığı. For içerisinde Response.Write ile istediğin bilgiyi ekrana yazdırabilirsin.

Kod:

string strDosyalar_Dizin = "dosyaklasoru";
        if (Directory.Exists(Server.MapPath(strDosyalar_Dizin)) == true)
        {
            string[] arrDosyalar = Directory.GetFiles(Server.MapPath(strDosyalar_Dizin));
            for (long i = 0; i < arrDosyalar.LongLength; i++)
            {
                    string dosya = arrDosyalar[i];
                    string strTam_Adres = strDosyalar_Dizin + Path.GetFileName(dosya);
                    string strDosya_Adi = Path.GetFileNameWithoutExtension(dosya);
                    string strUzanti = Path.GetExtension(dosya);
                    FileInfo fiBilgi = new FileInfo(dosya);
                    long lngDosya_Boyutu = fiBilgi.Length;
                    string strDosya_Boyutu = lngDosya_Boyutu.ToString();
                    if (lngDosya_Boyutu > 0)
                        strDosya_Boyutu = (lngDosya_Boyutu / 1024).ToString("N0");

                    strDosya_Boyutu = strDosya_Boyutu + " kb";
            }
        }


ercnnakar 29 Temmuz 2018 23:36

repeater araştır istersen

ulas2016 29 Temmuz 2018 23:41

Alıntı:

Fenty Adlı Üyeden Alıntı (Mesaj 2973201)
ulas2016 peki listview ile bir div i tekrarlatabilirmiyiz veritabandaki verileri anladin sen hocam

Tekrarlanabilir hocam. Mantığını anlaman için youtube'daki derslere bir göz atabilirsin. Asp.net listview yazman yeterli.

WmOptimize 30 Temmuz 2018 02:04

Hocam Repeater ya. Repeater her veritabanı döngüsüne çare olur.

Bir datareader'a komut'u aktarıcan.
datareaderide Repeater'a datasource olarak bildircen son bind edicen :)

Örnek Aspx tarafı
Alıntı:

<asp:Repeater ID="rptIcerik" runat="server">
<ItemTemplate>
<div>
<p><%#Eval("Icerik") %></p>
</div>
</div>
</ItemTemplate>
</asp:Repeater>
Örnek Aspx.cs tarafı

Alıntı:

SqlCommand kmt = new SqlCommand("Select * from Icerik", baglanti);
kmt.ExecuteNonQuery();
SqlDataReader drem = kmt.ExecuteReader();
rptIcerik.DataSource = drem;
rptIcerik.DataBind();
drem.Close();
Not: Hocam .cs tarafında bağlantı açmayı unutma.

Fenty 30 Temmuz 2018 08:35

WmOptimize

Teşekkür ederim.

WmOptimize

Hocam peki bunu yaptım şöyle bir sorunum var: listelediğim verilerden bir tanesini silmek için yanındaki sil butonuna bastım. Bastığım butona o satırın id numarasını nasıl eklerim ve silme işlemini yaparım?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 21:46.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.