Giriş Yap / Kayıt Ol
igresellers

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

3Beğeni
  • 2 Yazan unalzafer61
  • 1 Yazan Kanuni

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Yazılım

C# ile Dikdörtgenin alanını ve cevresini hesaplaya program

  #1  
Okunmamış 10 Haziran 2013, 09:38
unalzafer61 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 05 Mart 2013
Yaş / Cinsiyet: 28 / Erkek
Konum: Trabzon
Ad, Soyad: Ün... Za...
Mesajlar: 84
Beğeniler: 17 / 21
Ticaret: 0, 0%
Resim buraya yüklenmediği için bu linke attım.burdan açabilirsiniz

https://www.dropbox.com/s/7rp6l45byt...Ads%C4%B1z.png

alan_cevre isimli form ekranmız
Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;

namespace alan_cevre
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }
        /// <summary>
        /// construction olarak alanı bulduk
        /// </summary>
        /// <param name="sender"></param>
        /// <param name="e"></param>
        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Class1 rectangle = new Class1();
            MessageBox.Show(rectangle.alan(Convert.ToInt16(textBox1.Text), Convert.ToInt16(textBox2.Text)).ToString());

        }
        /// <summary>
        /// parametreli fonksiyon olarak çevreyi hesapladık
        /// </summary>
        /// <param name="sender"></param>
        /// <param name="e"></param>
        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Class1 rectangle=new Class1(Convert.ToInt16(textBox1.Text), Convert.ToInt16(textBox2.Text));
            MessageBox.Show( rectangle.environmental().ToString());
        }
    }
}

Class1 isimli Classımız
Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace alan_cevre
{
    public class Class1
    {
        public int En { get; set; }
        public int Boy { get; set; }

        public Class1()
        {

        }
        public Class1(int en,int boy)
        {
            En = en;
            Boy = boy;    
        }
        

        public int alan(int en, int boy)
        {
            return en * boy;
        }
        public int alan()
            {                
                return En * Boy;
            }
        public int environmental()
        {
            return (En+Boy)*2;
        }
        public int environmental(int en, int boy)
        {
            return 2 * (en + boy);
        }
    }
}

kolay gelsin
ahmettalut ve Airport bunu beğendi.
Kreatif APP
  #2  
Okunmamış 21 Haziran 2013, 15:04
Kanuni Adlı Üyenin Avatarı
24 saatten 1'ini Ona ayır
 
Üyelik Tarihi: 09 Mart 2013
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Müh
Ad, Soyad: En... Yi...
Mesajlar: 584
Beğeniler: 167 / 417
Ticaret: 9, 100%
Bu yaptığını Java'da yapıyorum. Güzel kodlamışsın. Eline sağlık.
shzde6161 bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 21 Haziran 2013, 19:27
ahmettalut Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 13 Mart 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: -
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Ah... Ta...
Mesajlar: 1.007
Beğeniler: 210 / 128
Ticaret: 3, 100%
Teşekkürler, bende geçen ay başladım baya bi ilk adım konularını öğrendim, ancak bi mysql bağlantısı yapsam verilerimi txt dosya yerine db'ye yazıcağım
Bununla ilgili bi anlatımınız olursa çok sevinirim.
  #4  
Okunmamış 22 Haziran 2013, 09:22
unalzafer61 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 05 Mart 2013
Yaş / Cinsiyet: 28 / Erkek
Konum: Trabzon
Ad, Soyad: Ün... Za...
Mesajlar: 84
Beğeniler: 17 / 21
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
Enes Yiğit Adlı Üyeden Alıntı
Bu yaptığını Java'da yapıyorum. Güzel kodlamışsın. Eline sağlık.
Sağol kardeşim Allah razı olsun

Ek Olarak:
Alıntı:
ahmettalut Adlı Üyeden Alıntı
Teşekkürler, bende geçen ay başladım baya bi ilk adım konularını öğrendim, ancak bi mysql bağlantısı yapsam verilerimi txt dosya yerine db'ye yazıcağım
Bununla ilgili bi anlatımınız olursa çok sevinirim.
Şuanlık yok kardeşim yine olunca paylaşırım.Allah razı olsun
Kreatif APP
  #5  
Okunmamış 22 Haziran 2013, 19:26
Avatar Seçilmemiş
Sms Onayı Gerekli
 
Üyelik Tarihi: 06 Haziran 2013
Cinsiyet: Erkek
Meslek: webmaster
Konum: Kütahya
Ad, Soyad:
Mesajlar: 18
Beğeniler: 2 / 3
Ticaret: 7, 100%
Alıntı:
ahmettalut Adlı Üyeden Alıntı
Teşekkürler, bende geçen ay başladım baya bi ilk adım konularını öğrendim, ancak bi mysql bağlantısı yapsam verilerimi txt dosya yerine db'ye yazıcağım
Bununla ilgili bi anlatımınız olursa çok sevinirim.
microsoft office access kulanacaksan pm at yardımcı olurum hocam
  #6  
Okunmamış 22 Haziran 2013, 20:26
ahmettalut Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 13 Mart 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: -
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Ah... Ta...
Mesajlar: 1.007
Beğeniler: 210 / 128
Ticaret: 3, 100%
Alıntı:
yilmazbilisim Adlı Üyeden Alıntı
microsoft office access kulanacaksan pm at yardımcı olurum hocam
Teşekkürler hocam, ancak yaptım bağlantıyı datagridview'e tabloyu çekebildim ancak şimdi veri yazdırmaya çalışıyorum , ben bir türlü mysql.data.dll'yi importu öğrenememiştim. Şİmdi sadece veri yazma kaldı
  #7  
Okunmamış 28 Temmuz 2013, 15:36
ebubekir Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 28 Temmuz 2013
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Ad, Soyad:
Mesajlar: 5
Beğeniler: 0 / 1
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
ahmettalut Adlı Üyeden Alıntı
Teşekkürler hocam, ancak yaptım bağlantıyı datagridview'e tabloyu çekebildim ancak şimdi veri yazdırmaya çalışıyorum , ben bir türlü mysql.data.dll'yi importu öğrenememiştim. Şİmdi sadece veri yazma kaldı
Yani Şu kaldı Diyon:
MysqlConnection ocn= new MysqlConnection("Sitring Cümlesi");
con.open();
Mysqlcommand kmt= new MysqlCommand(insert into (alanisimleri) values('"ilgili texBoxxlar"'));
kmt.Excut..
con.close();
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Yazılım


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 11:34.