Bize gerekli olan sistemi genel olarak şu şekilde anlatabiliriz;
-Kullanıcılar siteye steam hesapları ile kayıt olur.
-Kendine özel profillerini düzenleyebilir.
-Sitede o an oynanan oyunların ve kendisinin oluşturduğu oyunları görüntüleyebilmesi gerekmektedir.
-Kendi bir oyun seçtikten sonra oda oluşturup karşısına bir rakip gelmesini bekler. Veya OYUN ARA butonu ile oyun arayanlar sırasına girip sistem otomatik bir şekilde oda oluşturup 2 veya 10 oyuncuyu aynı odaya sokmalıdır.
-Oyuncular HAZIR komutunu verdikten sonra bütün oyuncular için artık kabul edilmiş bir oyun vardır ve oyuncular arasında bulunan kaptan takımı için oynayacağı haritayı seçmek için site ekranında çıkan ban-pick ekranından sırayla olacak şekilde oyun ayarlarını belirlemelidir.
-Oyuncuların kendisi seçtiği ayarlar bittikten sonra, sistem otomatik olarak boş olan oyun sunucusuna oyuncuların seçtiği ayarları entegre edip ardından oyunculara server ip’sini paylaşmalı ve o an odada olan oyunculardan farklı bir oyuncunun o ip’e bağlanamaması gerekli. Bunu yüzden en başta dediğim gibi steam ile kayıt olmalıdırlar.
Buraya kadar sorunsuz ise birde bu işlerin log kaydını siteye yansıtmak var;
-Oyuncuların oyunu sırasında canlı bir şekilde oyun içerisinde ki skorları anlık bir şekilde siteye yansıtan bir komut olmalı. Bu alanı siteye kayıt olan herkes görebilir olmalıdır.

Genel sistem bu şekildedir. Bunların üzerine yapılması gereken birkaç içerik daha olacak ama ana sistem bu şekilde. Oyun kurucusu ve diğer oyuncular ayarlarını yapıp oyununu oynar, oyun verileri sitede kaydedilir.
Bu sistemi yapabileceğini düşünen arkadaşlarla iletişime geçmeye hazırız.

Örnek Siteler;
- https://www.faceit.com/en
- https://www.challengeme.gg/
- https://www.sostronk.com/welcome
- http://pug.1hp-gaming.com/
- https://popflash.site/
- https://www.pvpro.com/

Daha fazla detay ve elimizde ki sistemleri öğrenmek için mesaj atabilirsiniz.