wmaraci reklam

Adsense Kazançları Neden Döviz Kadar Yükselmedi?

Sitelerinin gelirini reklamlarla sağlayanlar ve bunun için de Google’ın ve Alphabet’in en güçlü kozu Adsense ile çalışanlar acı bir gerçeğin farkında. Adsense gelirlerinin artış hızı enflasyonun ve döviz parametrelerinin yükselişinden çok daha geride kaldı. Peki, bunun sebebi ne?

Türkçe siteleriyle hâlâ reklam geliriyle hayatını sürdürebilenler var mı orada? Vardır elbette. Ancak sayınız çok azaldı haberiniz olsun. Şimdi bu sayıyı azaltan o büyük sebeplerden birisini, Google’ın servisinin gün geçtikçe daha az kazandırıyor olmasını açıklayalım. Tabii ki bunun tek bir sebebi yok. O yüzden başlık başlık ilerlemekte fayda var.

Okurların Alım Gücü Düştü

Reklamlar bildiğiniz gibi kullanıcıya özel olarak gösteriliyor. Ekonomik sorunların artışı, ülke genelindeki okurların da alım gücünü etkilemekte. Bu da doğal olarak algoritmanın onlara daha ucuz ürünleri göstermesini tetikliyor. Daha ucuz ürünlerle ilgili ne mi biliyoruz? Tıklama başı maliyetlerinin de daha ucuz olduğunu. Bu genel gelirimizi azaltan en önemli sebeplerden birisi. Geçmişte bir kullanıcıya araba reklamı, ev reklamı gibi yüksek kazanç sağlayabildiğimiz reklamlar görünüyordu ama bu kullanıcının ilgisi maddi gücü ve ülke standartlarıyla değişti. Biz de doğrudan etkileniyoruz bu durumdan.

Google Adwords 15 Yaşında! [İnfografik]
İlginizi Çekebilir!

Google Adwords 15 Yaşında! [İnfografik]

Google'ın reklam servisi Adwords, 15’inci yaşını kutladı ve yeni yaşında bir infografikle dünü ve bugüne dair rakamları yansıttı. Ekim 2000'de Google tarafından yayına alınan self servis reklam hizmeti Google Adwords, bugün...

Şirketler Kemerini İlk Nereden Sıkıyor Dersiniz?

Her ne kadar biz doğrudan ve doğal olarak Adsense’e kızıyor olsak da burada sorumluluk elbette reklam veren şirketlerde. Şirketlerse döviz ve enflasyon yükselirken gerek maliyetlerini düşürmek, gerekse riski azaltmak için önce pazarlama masraflarını kısıtlıyor. Yani normalde yayına verdikleri bir reklamlarına harcadıkları parayı, paranın değerindeki düşüşle eşit oranda arttırmıyorlar. Bu çok da şaşırtıcı sayılmaz.

Neredeyse bütün şirketler aynı hamleyi yaptığı için ne mi oluyor? Rekabet koşulları yeniden fiyatlanıyor. Normalde 0.5$ olan bir kelimede, rekabet artık 0.2$ seviyesine gerilediği için kimse de bunu bozmak istemiyor doğrusu. Pazarlama ve reklam burada kemerlerin ilk daraltıldığı alan olarak karşımıza çıkıyor.

Site Sahipleri Bu Cendereden Nasıl Çıkacak?

Doğrusu ülkede alım gücünün artışı hem gösterilen reklam çeşitliliğine yeniden düzen getirecektir, hem de şirketlerin pazarlama konusunda yeniden ağzını sulandıracaktır. Yani yolunuza Adsense ile devam etmeyi düşünüyorsanız yapabileceğiniz en doğru şey suların durulmasını beklemek maalesef.

Ayrıca daha yüksek gelir elde eden kullanıcılara yönelik içerikler hazırlamak da bir çözüm yolu olabilir. Bu kullanıcılara doğal olarak gösterilen ürünler daha pahalı ve hem görüntülenme, hem de tıklama başı getirileri daha yüksek.

Konuyu bir örnekle özetlemek gerekirse, eğer ev tesisatları üzerine bir blog siteniz varsa yapmanız gereken şey oldukça basit. Alaturka tuvaletler ve ev içi sorun çözümleri yazmayı bırakın. Altın klozetler üzerine yazılar yazabilir, müteahhitlere yönelik içerikler üretebilirsiniz. Bu içerikler daha üst gelir sınıfından okurlara ulaşmanızı sağlayacaktır. “Tesisat ne alaka” diyorsanız, bunu kendi sitenizin kategorisine uyarlayabilir ya da fikir almak için yorumlar alanımızı kullanabilirsiniz.

Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.63 / 5 (8 değerlendirme)

8 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al