wmaraci reklam

PayPal Nedir? Türkiye'de Nasıl Kullanılır?

PayPal, 1998 yılında Amerika’da kurulmuş, internet üzerinden güvenli ödeme / kolay ödeme ve tahsilat işlemlerinin yapılmasına olanak tanıyan bir dijital banka platformudur. PayPal, kullanıcılarına kredi kartı olup olmadığı fark etmeksizin sadece e-posta adresi kullanarak para gönderme olanağı tanır.

PayPal'ı Kim Kurdu?

PayPal, Elon Musk, Peter Thiel, Max Levchin, Ken Howery, Luke Nosek ve Yu Pan tarafından Amerika’da bir garajda kurulmuştur. Firma kurulduktan sonra hızlıca büyümüş ve eBay Inc. tarafından büyük bir bölümü satın alınmıştır. Şirketin 2019 yılında açıkladığı resmi geliri 17.8 milyar dolar idi.

Üzerine Konuşmalıyız: Netflix
İlginizi Çekebilir!

Üzerine Konuşmalıyız: Netflix

Son yılların en başarılı ve en büyük çıkışlarından birisini yapan şirket hakkında gerçekten de biraz konuşmalıyız. Netflix, artık neredeyse herkesin bildiği gibi Amerika Birleşik Devletleri özelinde kurulan bir film kiralama ser...

PayPal Neden Yasak?

PayPal, 30 Mayıs 2016 tarihinde resmi internet sitesinden yayınladığı bildiri ile Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıklayarak ülkemizden çekilmişti. PayPal’ın ülkemizden çekilme gerekçesi ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) lisans vermemesi idi. Zira BDDK, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre PayPal’ın Türk kullanıcılarının verilerini sadece ülke sınırları içerisinde depolaması gerektiği için lisans vermedi. PayPal tüm dünyadaki kullanıcılarının verilerini Amerika’daki veri merkezlerinde depoluyor.

Fakat geçtiğimiz günlerde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) yapılan yasal değişiklikler ile PayPal dilerse ülkemizde veri depolama merkezi açmadan BDDK’ya lisans başvurusu yapabilir.

PayPal Hisse

Şu an Amerika’nın en çok aktif borsası olarak kabul edilen NASDAQ borsasında işlem gören PayPal’ın hisse fiyatı 62,84 dolar. Şirketten hisse alabilmek için NASDAQ borsasını destekleyen bir borsa ya da finans kuruluşunu kullanabilirsiniz.

PayPal Türkiye'de Nasıl Kullanılır?

PayPal şu an BDDK’ya tekrar lisans başvurusu yapmadığı için hala kullanılamıyor. Peki PayPal Türkiye’de nasıl kullanılır?

  • Yurt dışında banka hesabı açma: PayPal’ın desteklediği ülkelerden birinde resmi olarak bir banka hesabı açabilirseniz, PayPal üyeliğinize bu hesabı tanımlayabilir ve para çekme ve para yatırma işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Yurt dışında yaşan kişinin üzerine banka hesabı açma: PayPal her ne kadar bu durumun yasaklı bir durum olduğunu söyleyip cezai işlem uygulasa da Türkiye’de yaşayıp yurt dışında tanıdığı olan birçok kişi bu yönteme başvurabiliyor.
  • Yurt dışında bir şirket kurma: Şayet yurt dışında bir şirketiniz var ya da yeni bir şirket kurabilirseniz, şirket hesaplarınızı da PayPal’a bağlayabilir ve para işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.2 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al