wmaraci reklam
lidertakipci

Bisiklet Hırsızları için Yeni Önlem: SKUNKLOCK (Kokan Kilit)

Evet, yanlış okumadınız, kokan kilit. Bisiklet severlerin korkulu rüyası olan hırsızlar için üretilen ilginç bir kilit.

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada gözüne kestirdikleri bisikleti hiç aldırış etmeden alıp götüren bisiklet hırsızları var, ülkemizde binlerce dünyada ise milyonlarca bisiklet hırsızlığı vakası yaşanmakta.

San Francisco ‘da yaşayan Daniel Idzkowski sadece Amerika Birleşik Devletlerinde; yılda 1.5 milyon bisiklet hırsızlığı yaşandığını öğrendiğinde aklında çok ilginç bir bisiklet kilidi projesi oluşuyor.

Peki çözümü ne? Kokan kilit.

İsminden de anlaşıldığı üzere bu kilit açılmaya çalışıldığında içerisinden gerçekten kötü bir koku çıkarıyor.

Şu anda Indiegogo üzerinde finansman arayışında olan bu dâhice tasarım, sertleştirilmiş orta karbonlu bir çelik alaşımdan oluşan içinde kötü kokulu gaz bulunan bir yapıya sahip.

Herhangi bir kırılma, bükülme, kesilme ya da parçalanma durumunda SkunkLock içerisinden iğrenç olarak tabir edebileceğimiz bisikleti çalmaya niyetlenen kişiyi caydırabilecek zararlı bir kimyasal püskürtüyor.

Bu kimyasal gaz bisikleti çalmaya çalışan hırsızı bir anda öksürtüp, midesini bulandırabiliyor. Böyle bir sürprizle karşılaşan hırsız tabi ki şaşkınlığa uğrayıp kaçıyor ya da etrafta bulunanların hırsızlık olayı yaşandığını anlamalarına sebep olabiliyor. En azından Daniel’in düşüncesi bu şekilde.

Normal kullanımlarda gaz kaçağı gibi sorunlar olmayacağını, gazın çok güvenli bir şekilde kilidin içerisinde depo edildiğini belirten Daniel, bu konuda endişeye gerek olmadığını belirtiyor.

Tabi ki bu kilit bisikletinizin çalınmamasına garanti vermiyor ama çalınma ihtimalini çok aza indirdiği kesin görünüyor. Kilidin 2017 yılının Haziran ayında 99$ fiyat etiketiyle satışa sunulacağı düşünülüyor.

Sizce bu kilit ülkemizdeki hırsızları caydırabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al