wmaraci reklam

Ev İnternetim Çok Yavaş Ne Yapmalıyım?

Evde internet kullanıcısı olarak harika bir Wi-Fi sinyaliniz veya Ethernet bağlantınız varken internet hızlarının yavaş olmasından daha sinir bozucu ne olabilir? Başınıza geldiğinde bağlantınızı hızlandırmak için her şeyi denemek istemeniz muhtemeldir. İnternet hızınızın ne durumda olduğunu merak ediyorsanız hemen bir hız testi yapmayı deneyebilirsiniz.

Ev İnternetim Çok Yavaş Ne Yapmalıyım?

Elbette herkes daha hızlı bir internet ve Wi-Fi ister. Bu amaçla deneyebileceğiniz birçok potansiyel çözüm vardır. Wi-Fi ve internetinizi ekstra zaman harcamanıza gerek kalmadan hızlandırmanıza yardımcı olmak için birkaç ipucu vereceğiz.

Modeminizden cihazınıza, tarayıcınıza ve hatta internet sağlayıcınıza kadar her şeyle alakalı olan çözümlere gelin, birlikte göz atalım.

Alibaba Cloud Türkiye’de Bulut Servisi Sunmaya Başladı
İlginizi Çekebilir!

Alibaba Cloud Türkiye’de Bulut Servisi Sunmaya Başladı

Açıl bulut sektörü açıl! Alibaba geldi… Uzun süredir Microsoft Azure, Google Cloud ve Amazon Web Service (AWS) üçgeninde rekabet eden bulut bilişim sektörüne ülkemiz safından katılan Alibaba Cloud, tüm büyüklükteki işletmelere b...

Veri Sınırınızı Kontrol Edin

Veri sınırları, evde internet hızının yavaş olmasının en büyük nedenlerinden biridir. ISS'ler bağlantınızı ciddi şekilde kısıtlayabilirler.

Veri sınırı, ayda ne kadar megabayt ya da ne kadar gigabayt kullanabileceğinizi belirten bir kota anlamına gelmektedir. Veri limitinizi aşarsanız, ISS'niz evde internet hızınızı ciddi şekilde kısıtlayacaktır.

Veri sınırınızı bir pakete abone olurken öğrenebilir ya da bir sınırın olup olmadığını bilmiyorsanız eğer bunun için internet sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz. Her ay veri sınırını aşmaya devam ederseniz, sağlayıcınızla daha yüksek veri sınırı olan bir internet planı hakkında görüşmelisiniz.

Modeminizi/Yönlendiricinizi Dinlendirin

İnternet bağlantınızı yenilemek için modeminizi her ay sıfırlayın. Yükleme ve indirme konusunda ciddi şekilde hız sorunları yaşıyorsanız modeminizi her gün sıfırlamak internet hattınızdaki yükün azalmasını sağlayacaktır.

Modeminizin/Yönlendiricinizin Yerini Değiştirin

Evde internet kullanan birçok kişi modemlerini veya yönlendiricilerini dolaplara veya mobilyaların arkasına saklar. Bunun yerine, yönlendiriciniz ve cihazlarınız arasına mümkün olduğunca az fiziksel engel koymalısınız. Duvarlar, zeminler, tavanlar, kapılar ve büyük mobilyalar Wi-Fi sinyallerini engelleyebilir ve özellikle uzun mesafelerde bağlantı hızlarını azaltabilir.

Diğer cihazlardan gelen belirli sinyaller de internet hızlarını etkileyebilir. Bunlara mikrodalga fırınlar, Bluetooth hoparlörler, bebek monitörleri ve kablosuz telefonlar dahildir. En iyi Wi-Fi kapsama alanı için yönlendiricinizi merkezi, yüksek bir konuma veya interneti en çok kullandığınız konumun yakınına yerleştirin. Daha iyi Wi-Fi kapsama alanı elde etmek için yönlendiricinizin harici antenlerini kullandığınızdan emin olun.

Ethernet kablosu kullanın

Kablosuz bağlantılar çok kullanışlıdır, ancak ne yazık ki her zaman hızlı değillerdir. Ethernet kablosu ile sağlanan ev internet bağlantıları, kablosuz internete kıyasla daha hızlı ve güvenilirdir. Kablo, sinyali doğrudan bağlı cihazınıza alır. Ayrıca ethernet, Wi-Fi'den çok ama çok daha güvenlidir. Bilgilerinizin gizliliği sizin için önemli bir konuysa, Ethernet kablosuyla yapılan bir internet bağlantısı sizin için kablosuz internete göre daha uygun bir tercihtir.

Elbette ethernet ile bağlanmak oldukça iyi bir yöntem olsa da çoğu zaman kablolu bir internet bağlantısı bile yavaş kalabilmektedir. Bunun için kablolu bağlantınızı fiber internet bağlantısına geçirebilir, internet sağlayıcınızla evde internet hizmetiniz için fiber optik bir bağlantı talep edebilirsiniz.

Virüs Koruma Programı Kullanın

İnternet hızınız bilgisayarınıza gizlenmiş herhangi bir kötü amaçlı yazılım yüzünden önemli ölçüde etkilenebilir. Ayrıca, halihazırda genel bir kural olarak virüs koruma yazılımı yüklemiş olmanız gerekir.

Cihazınıza kuracağınız kaliteli bir virüs koruma programı, gerekli ayarlamaları yapmanız dahilinde sahip olduğunuz cihazı virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı düzenli olarak tarayacaktır. Yazılım mevcut virüsleri tespit ettiğinde bu kötü amaçlı yazılımların kaldırılmasını sağlayın. Bu sayede internet hızınızda ciddi bir artış olacaktır.

Önbelleğinizi Temiz Tutun

Hayatınızda "önbellek" kelimesini duymadıysanız, artık ne olduğunu bilmeniz gereken bir konudayız. Ziyaret ettiğiniz ve kişisel bilgilerinizi girdiğiniz web siteleri, cihazınızda kullandığınız tarayıcınız tarafından tanımlama verileri olarak toplanır. Toplanan bu veriler pazarlama şirketleri tarafından takip edilir ve satıcılar tarafından sahip olmak isteyeceğiniz şeylerle alakalı reklamlar internetteki davranışınıza göre şekillenir.

Takip edilmek istemiyor ve reklamların internetteki davranışınıza göre şekillenmesini istemiyorsanız çerezlerden ve izleyicilerden kurtulmanız gerekir. Bu verileri silmek için ise tarayıcınızın “önbellek” kısmını düzenli olarak temizlemelisiniz. Temizleme işlemini kendiniz yapabilir ya da Chrome uzantısı bir program olan Clear Cache gibi bir eklenti ya da CCleaner gibi bir program yükleyerek tek bir fare tıklamasıyla tarayıcınızın önbelleğini temizleyebilirsiniz. Her gün tarayıcınızın önbelleğini temizlemeyi alışkanlık haline getirin, böylece biriken tüm veriler internet hızlarınızı etkilemeyecektir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.25 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al