wmaraci reklam

Israrla Ülkemize de Girmek isteyen Starlink’e BTK İzin Verecek Mi?

Starlink, bazılarımızın sadece ismini duyduğu bazılarımızın ise detaylıca araştırıp ağzının sularını akıtarak bilgi edindiği uydu internet sistemi olarak hemen hemen her ülkede faaliyete geçmek istiyor. CEO’luğunu Elon Musk’ın yaptığı SpaceX firmasının bir internet hizmeti olan Starlink, dünyanın yörüngesine gönderilen uydular sayesinde kullanıcılarına 650 mbps hıza kadar internet hizmeti sağlıyor. Yüksek ücretlerine rağmen özellikle Amerika’da ciddi kullanıcı kitlesine sahip Starlink, tamamen uydu sistemi olduğu için altyapısal olarak bir engele takılmıyor. Altyapı olmadan çalıştığı için özellikle internet altyapı sorunu yaşanan ülkemizde bu sistem velinimet olarak karşılanıyor.

Hem ülkemizin internet altyapısı hem de Türk kullanıcılardaki Starlink’e karşı olan arzuyu bilen SpaceX, ısrarla ülkemiz piyasasına girebilmek için de girişimlerde bulunuyor. Özellikle şirketin CEO’su Musk’ın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile arasının iyi olmasından ve geçtiğimiz günlerde ikilinin görüşmesinden de faydalanmak isteyen SpaceX, tekrar tası tarağı toplayarak Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu’nun (BTK) kapısını çaldı ve Türkiye pazarına girmek istediklerini tekrar ilettiler.

Sabırsızlıkla Starlink’i bekleyenleri fazla bekletmeden müjdeli haberi verelim. BTK tarafından yapılan açıklamada SpaceX ile yapılan toplantı son derece verimli olarak geçmiş. Fakat maalesef temasların güzel geçmesi, Starlink ülkemize giriyor demek değil. Zira BTK, henüz net karar verememiş durumda. Kurum doğru karar verebilmek için 25 Eylül 2023 tarihinde sektörün uzmanlarının fikirlerine başvuracak.

Henüz bunu söylemek için çok erken fakat haberleşme uzmanları Starlink’in ileri seviye internet teknolojisi olduğu ve ülkemizde de olması gerektiği yönünde hemfikir. Fakat SpaceX firmasının ülkemize özel fiyatlandırması yapması şart.

Raspberry Pi Kullanarak Yapılmış 13 Şahane Proje
İlginizi Çekebilir!

Raspberry Pi Kullanarak Yapılmış 13 Şahane Proje

Hem teknolojimsi bir şeyler yapmak hem de programla ile değişik şeyler ortaya çıkartmak istiyorsanız, Raspberry Pi kesinlikle en ucuz yollu alternatif. Üstelik basit temelli projeler ortaya çıkarmak için programlama gurusu olmanıza da ger...

Peki Starlink'in Ücretleri Ne Kadar?

Her ne kadar Starlink hizmet verdiği ülkelere göre farklı fiyat politikası izlese de fiyatlarında genellikle Amerika fiyatlarını baz alıyor.

Amerika fiyatları ise şöyle;

  • Tek defaya mahsus 599 $ (16 bin TL) ödenerek alınan kit. (Modem + Çanak + Kablolar)
  • En düşük hız ücreti 90 $ (2430 TL)
  • Orta düzey hız ücreti 150 $ (4050 TL)
  • Sınırsız hız ücreti 250 $ (6750 TL)

Ülkemiz için bu fiyatlar tabii ki bir hayli yüksek. SpaceX mutlaka ülkemize özel bir fiyatlandırma yapacaktır fakat yapacağı özel fiyatlandırma bile ne kadar bizim için uygun olacak acaba?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al