wmaraci reklam

Microsoft To Do ile Çalışma Verimliliğinizi Arttırın

Son aylarda birçok işi, oldukça verimli bir biçimde tamamlayarak üstesinden geliyorum. Bu yazıda en büyük yardımcılarımdan birisini size kısaca anlatmak istedim. Çünkü sistemli çalışmak, kesinlikle verimi yükseltiyor ve Microsoft To Do bunu en minimalist şekilde sağlayan araçlardan.

Bu arada kendi kullandığınız araçlar varsa ve memnunsanız, hiç bu uygulamaya taşınmanıza gerek yok. Ancak ben gördüğüm artılarını paylaşmadan da edemeyeceğim. Elbette günün sonunda mesele günlük rutinlerimizi dahi verime kavuşturacak bir yardımcı kullanmak ve bu noktada isim gayet önemsiz bir ayrıntı haline geliyor. Kurumsal şirketlerde kullanılan Trello gibi proje yönetim araçlarını duymuş olabilirsiniz. Kullandığımız araçlar aslında bunların daha bireysel ve minimal halleri diyebiliriz.

Microsoft To Do Neleri Doğru Yapıyor?

Daha öncesinde pek çok not uygulaması kullandığımı, her tarafı yapışkanlı kağıtlarla kapladığımı ve bolca defter tükettiğimi söyleyeyim. Dolayısıyla karşıma sunulan ürünün doğrusunu ve yanlışını yorumlamak konusunda pek fena bir yerde değilim. To Do’nun doğruları, yanlışlarından epey ağır bastığı için de yaklaşık 6 aydır güzel bir ilişkimiz var kendisiyle.

Gelin uygulamanın benim için altın niteliğinde özelliklerini sizin için sıralayayım.

  • Erişilebilirlik: Microsoft hesabımıza bağlı bir biçimde çalışıyor, dolayısıyla hem iş bilgisayarımdan, hem ev bilgisayarımdan, hem de telefonumdan kolayca ulaşabiliyorum ve tüm liste eş zamanlı güncelleniyor. Burada küçük bir sorun da var, yazının ilerleyen kısımlarında bahsedeceğim.
  • Basitlik: Dilerseniz elbette çok daha kompleks bir hale getirerek, çok detaylı bir program olarak da kullanabiliyorsunuz. Ancak “ben kendime hızlıca görevler atayıp, tamamladıkça da işaretlemek istiyorum” diyorsanız, bu basitliği de size sağlıyor.
  • Gündelik Görevler: Her gün, mutlaka yapmanız gereken işleriniz mi var? Bunları her gün tazelenen ‘Günüm’ kısmına ekleyebiliyor ve gündelik olarak takip edebiliyorsunuz.
  • Hatırlatıcı: Dilerseniz görevleriniz için hatırlatıcı kurabilir ve bunun zamanlamasını kontrol edebilirsiniz. Özellikle teslim tarihi net işlerimi yaparken hatırlatıcılar çok işime yarıyor. Gündelik işlerimde de olabildiğince faydalanmaya çalışıyorum.

Kabul edelim ki “başarı” güzel bir motivasyon sağlayıcı. To Do gibi araçlarda işleri tamamlamak, birazcık bu hisleri sağlıyor ve insanı daha fazlasını tamamlamaya itiyor. Bu pozitif yönü tüm araçlar için söylemek mümkün ama To Do arayüzünde bunu gayet güzel başarmış. O yüzden değinmeden edemedim.

WhatsApp, Hikayeler Özelliğini Kullanıma Sundu!
İlginizi Çekebilir!

WhatsApp, Hikayeler Özelliğini Kullanıma Sundu!

İlk kod satırı bundan 8 yıl önce yazılan ve ilk geliştirildiğinde bambaşka bir amaçla yola çıkan WhatsApp, 24 Şubat’da yeni yaşını kutlayacak. Yeni yaşına sayılı günler kalaysa WhatsApp bir süredir internet dedikodularına man...

Gördüğüm Sorunlar da Var

O kusursuz araç gelir mi dersiniz bir gün? Ben umutla bekliyorum doğrusu. Çünkü her ne kadar hayatımı fazlasıyla kolaylaştırıyor olsa da To Do da küçük bazı pürüzlere ev sahipliği yapıyor. Bunlara da basitçe değineyim.

  • Eş Zamanlılık Sorunu: Bilgisayarlarımda tuttuğum notlar eş zamanlı bir biçimde mobil cihazımda da görünüyor. Ancak mobil cihazımdan eklediğim notları PC’de görüntülemek için programı kapatıp açmam gerekiyor. Bu belki de yalnızca benim cihazlarımda kaynaklanan bir sorun olabilir. Ancak çok kısa sürüyor olsa da program kapatıp açmak biraz sinir bozucu olabiliyor doğrusu.
  • Basitleştirmek Yorucu Olabiliyor: Program hali hazırda fazlasıyla basit ancak açılışta bize pek çok özelliğini sergilemek ve öğretmek istiyor. Bu en basit haliyle görev atamak isteyen birisi için biraz fazla olabilir. Doğrusu kullanım yönlerini keşfetmek isteyenler için o anlarda eğitimini tamamlasa daha kolay olabilir.

Şimdi yazdıkça fark ettim ki benim için sorun olabilen bu yönler aslında devede tırnak. Dolayısıyla bu küçük pürüzlerle fazlasıyla iyi bir program olduğunu kabul etmeliyim sanırım. Yine de umarım ki ilerleyen güncellemelerde bu sorunlar da ortadan kalkar.

Microsoft To Do kullanan okurlarımız varsa, paylaşmak istedikleri küçük taktikleri duymaktan çok mutlu olurum. Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al