wmaraci reklam
lidertakipci

Reklamcılıkta Yeni Bir Çığır Açıp İlham Kaynağı Olan 26 Harika Tasarım

Doğrudan veya dolayı olarak çoğumuz işimizi reklam gelirleriyle idare ediyoruz. WM Aracı platformu da buna dahil. Peki reklamların amacı nedir? Reklamlar insanlara: “Bakın burada böyle bir şey var, hadi satın alın!” Demenin gizli kapaklı yoludur.

Chris Guillebeau’nun 100 Dolarlık Başlangıç kitabında söylediği gibi “Bir şeyleri satın almayı seviyoruz ama bize birilerinin bir şeyi doğrudan satmasını ve bize bir şeyler satıldığı hissiyle yüzleşmeyi sevmiyoruz.” Reklamlar işte bu yüzden var. Her gün binlerce reklamla burun buruna geliyoruz. Ve eminim ki onlardan biri aşağıdaki gibi olduğunda kendinizi ansızın bir markanın ağında bulabilir ve size “bir şeylerin satılmaya çalışıldığı” hissinden kurtulabilirsiniz.

26- Bir Irish Pub’ın Kreatif Reklamı

Görsele ilk baktığınızda “Naked Waitresses Flirt With You” yani “Çıplak Garsonlar Sizinle Flört Ediyor” yazısı dikkat çekiyor. Asıl sihirbazlık görselin küçük puntosundakilerle yazıların okunmasıyla ortaya çıkıyor: “Garsonlarımız Hakkında Çıplak Gerçeklik Şu ki Garsonlarımız Sadece Sizden Daha İyi Bahşiş Almak için Flört Ediyor.”

Zekice Bir Alışveriş Tüyosu: Modacruz.com
İlginizi Çekebilir!

Zekice Bir Alışveriş Tüyosu: Modacruz.com

Son yıllarda her türlü alışveriş için artık interneti kullanıyor olmamız ve böylelikle çok daha iyi fiyatlar ile ürün alabilmemiz nedeni ile bugünün şartlarını etkili bir şekilde kullanmak isteyenler için, ikinci el çanta alabil...

25- Reklam Sayfasına Gitmek için Ekrandaki Kılı Kaydırın

Ekranımızın üstüne düşen bir kıl parçası olduğunda ne yaparız? Onu kaydırarak ekrandan dışarı atarız. Zone Kaiwei Ni factory’nin Instagram için reklam strateji de bu: “Reklama ulaşmak için kılı kaydırın.”

24- Mesaj Atın ve Araba Kullanın!

Sosyal mesaj temalı reklamlar her zaman sıkıcı olmak zorunda değiller. Bu ilgi çekici reklam Wathan Funeral Home / Cenaze Evi’nin reklamı.

23- Geleceği LEGO ile İnşa Edin

22- KFC’nin TouchID Göndermeli Reklamı

Reklamın sloganı: “Telefonlar, KFC’nin tavuklarını yiyen sahiplerin parmağının tadına bayılıyor!”

21- Ateş Sizi Çağırıyor! (İtfaiyeciler)

Burger King’in acıyla ateşi bağdaştırdığı reklamları görmeye alışkınız. Yalnız bu afişteki bina gerçek, yangın da öyle. Burger King mağazalarından birinde çıkan gerçek yangın fotoğrafı yeni çıkan ürünleriyle bağdaştırmıştır.

20- Rolling Stone Rock Grubu

Rolling Stone rock grubu için tasarlanan bu görselde dikkatinizi ne çekiyor? Evet, insan iskeleti bir gitar şeklinde ve kalp gitarın en çok kullanılan noktasında yer alıyor. Slogan ise “Biz rocktan yapıldık.”

19- Asthanga: Yoga Sırtınıza İyi Gelir

Asthanga bir yoga firması. Reklamdaki kemikler bir insan iskeletinin bel kemikleri ve yılan şeklinde tasvir edilmiş. Önündeki yazıda ise “Sırtınız size saldırmadan önce siz ona saldırın” sloganı yer alıyor.

18- Penguin Sesli Kitaplar

Penguin sesli kitaplar, kendi markasını öne çıkarmak için bu görseli kullandı. Sloganı “Penguin sesli kitaplar, kitaplarınıza yeni bir bölüm ekliyor.”

17- Whiskas Kedinizin Doğal Yeteneklerini de Besliyor

Bu arada bilmeyenler için Whiskas dünyaca ünlü kedi maması üreticilerinden biridir.

16- Volkswagen sizi Eğlenceye Çağırıyor

Orijinal görselle birlikte “Turn on your adventure” sloganı kullanılıyor. “Turn on” arabayı çalıştırmak anlamına geliyor. Volkswagen bu görsel ile hayalinizdeki maceraya giden eğlencenin arabayı çalıştırmanızla başlayacağını vurguluyor.

15- Bosch Matkaplarının Gücü

14- Lego Hayal Etme Gücünü Geliştiriyor

13- BIC: “Bir arada kalmanıza yardım eden yapıştırıcı”

12- Exito Şişeleri Asla Diğer Kokuları Barındırmaz

Exito, şişe sularının rakip firmaların ürünlerinde olduğu gibi kokmadığına vurgu yapıyor. Şişe çok kalın olduğu için buz dolabının nersine koyarsanız koyun içine koku almıyormuş.

11- Sharpie İkiz Kalemler

Sharpie’nin Facebook için hazırladığı görsel gerçekten yaratıcı fikirler deryası. Sharpie, ikiz kalem kullanılarak Facebook’un kısa kuruluş öyküsü iki farklı açıdan resmediliyor. Görsel slogan olarak “Tek hikaye iki farklı açı” ifadesi kullanılıyor.

10- Scribe Kalemleri Çizimlere Hayat Veriyor

9- Sears Optical Size Kedi Görüşü Sunuyor

8- AI Flatherty’nin Avcılık ve Balıkçılık Mağazası

Reklamdaki “Spot Hunter” ifadesi “Avcıyı Bulun” diyor ve sağ alt köşede “Görünmez olmanız için lazım olan her şey” sloganı yer alıyor.

7- Motorlu Taşıtlar Komisyonu

Motorlu Taşıtlar Komisyonu’nun (MAC) reklam görselinde Body Art adı verilen sanat tekniği kullanılıyor. Arabanın dağılan kaportasına dikkatli baktığınızda insan ve insan vücutlarını görüyorsunuz.

6- Zorlu Lekeleri Yakalamak için ALO Deterjanları

5- Stihl Sessiz Elektrikli Testereler

Reklama ilk bakışta dikkat çekmeyen bir detay var. Dalın sol yanından bir Sthil elektrikli testereyle kuşların üstünde olduğu dal kesiliyor. Yani o kadar sessiz adamlar daha n’apsın?

4- Alto Rosario’nun Anneler Günü Hatırlatması

Alto Rosario tüketicileri en gizli noktalarıdan vuruyor; “Anneniz bu ayakkabıları sizin istediğiniz oyuncağı alabilmek için kendine alamadı. Şimdi onun tekrar modaya geri döndürme zamanı.”

3- Gruppo Editoriale L'Espresso; “Bizi iPad’inizden takip edin.”

Ayak izlerinin parmak izlerine benzetildiği bu reklam, kullanıcılara mobil uygulamalarını indirerek kendilerini takip etmelerini istemenin şüphesiz en kreatif yaklaşımlarından biri.

2- Bir Kamu Spotu

“Açları doyurmaya yardım edin” sloganlı kamu spotu reklamı, Michelangelo’nun Sistine Şapeli’ne yaptığı “Adem’in Yaradılışı / The Creation of Adam” tablosundan ilham alınarak tasarlanmış. Çatallar ise birbirine uzanan iki insanın yardım eli şeklinde tasvir edilmiş.

1- Sıcak Bir Kahvenin Nerede Olduğunu Biliyorsunuz

Bir Starbucks mağazasının karşısına asılan reklamda “Daha iyi kahveye 50 adım uzaktasınız, çitlerden atlayın!” Sloganı yerleştirilmiş. Alın size mis gibi viral olabileceğiniz düşük bütçeli küçük esnaf reklamı :D

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al