wmaraci reklam

İnternet Girişimcilerinin Mutlaka Okuması Gereken 10 Kitap

Mevzuyu biliyorum, mevzuyu biliyorsunuz, okumayı sevmiyoruz. Ne var ki bazı bilgileri ancak okuma yoluyla kazanılabiliyor. Okuduğunuz bir kitap izlediğiniz bir girişimcilik filmine kıyasla sizi daha çok etkileyebilir. Bunun nedeni okumanın sadece hayal gücünüzde şimşekler çaktırması değil aynı zamanda moda girmenize yardımcı oluşudur.

Daha önceden Webmasterların Okuması Gereken Kitaplar minvalinde farklı bir blog yazısıyla ilginizi çekebilecek kitaplardan oluşan liste hazırlamıştık. Fakat itiraf etmek gerekiyor ki bu kitaplar sadece teknik kitaplar olduğu için Webmaster’lar ve internet girişimcileri tarafından beklenen ilgiyi görmeyip havada asılı kaldı. Biz vazgeçtik mi? Elbette hayır! Bu kez daha farklı bir adım atarak, teknik olmayan ama düşünce çeperinize röveşata atacak kitapları bir liste haline getirmek istedik.

Listeye eklemek istediğimiz daha çok harika kitap var ancak ne yazık ki bunların büyük kısmı Türkçeye çevrilmemiş. Yine de bu listedeki kitapların her birinin iş hayatınızı değiştirme konusunda son derece başarılı olacağına inancımız tam.

#1- Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill

Hani bugüne dek kapağına sloganına kanıp satın aldığınız kişisel gelişim kitapları var ya, işte o kitapların hepsi Napoleon Hill’in Düşün ve Zengin Ol isimli kitabından esinlenilerek hazırlanmıştır. Eğer bir şekilde esinlenme aşamasında bu kitaba ulaşılmamışsa bile Düşün ve Zengin Ol ile birlikte Napoleon Hill, kişisel gelişim dediğimiz kitap türünün oluşmasına neden olmuştur.

Düşün ve Zengin Ol, 1937 yılında Napoleon Hill tarafından 500 kişinin üzerinde yapılan araştırmaların bir sonucu olarak yayınlanmıştır. Thomas Edison, Henry Ford ve daha nice zenginin başarıya ulaşma konusundaki sırlarının ne kadar basit olduğu bu kitapta sizi bekliyor. “Deniyorum deniyorum ama sürekli bir şeyler elimde patlıyor” diyenlerdenseniz Napoleon Hill’in 13 adımdan oluşan kazanç formülü olaylara bakış açınızı tamamen değiştirebilir.

Webmaster Olmanın Size Göre Olmadığının 6 İşareti
İlginizi Çekebilir!

Webmaster Olmanın Size Göre Olmadığının 6 İşareti

Bugüne kadar daha iyiye ulaşmak adına içerikler yayınladık. Teoman’ın bir şarkısında söylediği gibi “Bazen ne yaparsan yap, olmuyor bazen.” ve bazen ne yaparsanız yapın olmaz işte bazen… Webmaster kavramının artık eskiden ol...

#2- 100 $’lık Başlangıç – Chris Guillebeau

100 $’lık Başlangıç kitabı listedeki diğer kitapların aksine size nasıl milyonları cukkalayacağınızı anlatmayacak. Zaten bu kitabın iddiası bu değil. Chris Guillebeau tarafından onlarca başarı hikayesini ve ardında yatan sırrı açığa çıkaran bu kitap; hayatınızın sonuna kadar sevdiğiniz işi yaparak para kazanma modeli üzerine eğiliyor. Düşünsenize, ölene kadar sevdiğiniz işi yapacak ve bunun karşılığında belki zengin olmayacak ama hayatınızı huzur içinde yaşayacaksınız.

Gözünüz ister yüksekte olsun ister alçakta, Chris Guillebeau’nun kitabında yeni bir gelecek ve alternatif gelir kanalları oluşturmanın en dahi yöntemlerini keşfedeceksiniz. Sırlar tek bir kitapta sizi bekliyor, peki siz onu alacak mısınız?

#3- Neden Satın Alırız? - Paco Underhill

Dünyanın en güzel ürününü tasarlayabilirsiniz veya eşi benzeri görülmemiş bir hizmet anlayışınız olabilir fakat bunu satmayı başaramadığınızda hizmet ve ürününüzün bir değeri yoktur. Peki, bir ürün veya hizmeti satılmaya değer kılan şeyler nelerdir? Sunduğunuz ürün ve hizmetlerinizin hepsini insanların satın almak isteyeceği şeylere dönüştürmek istemez miydiniz? Paco Underhill ve onun eşsiz kitabı “Neden Satın Alırız?” Tam olarak bu nedenden bu listede yer alıyor.

Her internet girişimcisinin başucu kaynaklarından biri olması gereken bu kitapla insanların ürün veya hizmetleri neden satın almak istediklerine farklı pencerelerden bakabilirsiniz. Bu bilgilere sahip olduktan sonra tasarlayacağınız ürün ve hizmetleri bir düşünün… Sırf bu düşünce için bile Paco Underhill’e en azından bir şans vermelisiniz.

#4- Mutluluk Dağıtmak - Tony Hsieh

Bazen kuru kuruya bilgiler işe yaramaz. Size verilen bilgilerin gerçek bir hayatta yansımasına tanık olmak, “Hmm tamam demek böyle oluyor bu işler aga.” Diye ikna edilmeniz gerekir. Bu tarz bir ikna girişimi arıyorsanız kişisel bir serüven konulu Mutluluk Dağıtmak kitabı tam sizlik. Bir e-ticaret sitesinin sayfaların dönmesiyle birlikte hayal gücünüzde büyümesini izlemek, Tony reyizin o kahveden batak arkadaşınızmış tarzındaki üslubu ve daha fazlası bu kitapta.

Mutluluk Dağıtmak kitabı, Zappos.com'un başarı öyküsünü ve bu başarı yolunca Tony’nin başına gelenleri konu alıyor. Adam üşenmemiş hepsini birbir yazmış. Bakıp iç geçirin diye değil, başınıza geldiğinde ne yaptığınızı, ne yapacağınızı bilin diye.

#5- Sil Baştan - David H. Hansson, Josan Fried

Bu kitap kendini; “Farklı türden okuyucular için yazılmış farklı bir iş kitabı” olarak tanımlıyor. İyi de nedir bu kitap? Bazen işinizden ve hayatınızdan o kadar memnunsunuzdur ki bir şirket, hele kendi şirketinizi kurmak hiç aklınızın ucundan geçmez. Bazen ise kafanız kendi işinizle o kadar doludur ki, kendi işinizi kurmaktan başka iş düşünemezsiniz. Sil Baştan kitabı iş dünyası hakkında tüm bildiklerinizi sıfıra çekip yukarda özetlediğim her iki tip insanı da düşünerek yazılmış bir kitap.

Girişimcilik konusunda hemen her listede bu kitabı bulacak olmanızın iyi bir nedeni var. Bu nedeni ancak David H. Hansson ve Josan Fried’in sözlerine kulak verip kitabın son sayfasını çevirmeyi başardıktan sonra anlayacaksınız.

#6- Yeni Dijital Çağ - Eric Schmidt, Jared Cohen

Diyelim ki listedeki tüm kitaplar kafanıza yatmadı. Kiminin adına taktınız, kiminin kapağı ruh halinize uymadı. Yeni Dijital Çağ ise direkt sizin ilgi alanınızdan bir kitap. Google’ın minnacık bir girişimken elinden tutan Eric Schmidt ve Google Ideas’ın yöneticisi Jared Cohen’ın yeni dijital çağ hakkında size söylemek istediği bir şeyler var.

Bambaşka bir çağda yaşıyoruz. Yeni Dijital Çağ adı verilen çağın hangi rüzgara kapılıp hangi limanda demir alacağını bilmek isteyenler için bu kitap harika bir kaynak olacak. İçinde bulunduğunuz ve muhtemelen bulanacağınız çağa ayak uydurmak, ürün ve hizmetlerinizin de bu çağa ayak uydurmasını sağlamak istiyorsanız bu kitap tam sizlik.

#7- Başarılı Olmak Bir Tercihtir - Rick Pitino

Her seferinde baltayı taşa vurmaktan elleriniz nasır tuttuysa önemli olanın nerede olduğunuz değil, nereye gidiyor olduğunuz olduğunu hatırlamaya ne dersiniz? Rick Pitino’ya göre sadece çok az insan şansa bala başarılı olur. Bunun dışındaki başarıların tümünü kendiniz kazanmalısınız. Kazanırken de bunun kolay bir yol olmadığının farkında olmalı kazanmak için daha fazlasını yapmalısınız. Peki başarılı olmak için hangi adımları atmamız gerekecek? Onları da bize uluslararası en çok satan “Başarılı Olmak Bir Tercihtir” kitabının yazarı Rick Pitino anlatacak.

#8- İknanın Psikolojisi - Robert Cialdini

Sadece kaliteli bir ürün veya hizmete sahip olmamız yeter mi? Elbette yetmeyecek, yetmemeli! İş hayatı ikna duvarlarından örülmüş bir kaledir. Bu kalenin stratejik planını bilmek size daha iyi saldırı ve savunma şansı sunar. Profesör Robert B. Cialdini’nin kitabı iknanın insan psikolojisi üzerindeki rolünü ve sürecini açıklıyor.

Yalnız bunu yaparken profesörümüzün amacının bize tıbbi terimlerle dolu bir kitap sunmak olmadığını belirteyim. Teorik ve pratiği günlük dilde anlatan Robert Cialdini iş dünyasında ikna süpergücünü elinde tutmak isteyen tüm Webmaster ve internet girişimcilerinin göz bebeği olması gereken bir kitap.

#9- Mor İnek - Seth Godin

Seth Godin’in Mor İnek kitabı kreatif bir anlayışla bize farklı olma kavramını açıklıyor ve etkili tavsiyeler sunuyor. Apple’a kazandıran hiç kuşkusuz farklı düşünce yapısıydı. Apple’ın yaptığını kendi işinizde yapmak ve farklı düşünmek istemez miydiniz? Seth Godin’in fark oluşturmak üzerine taht kuran bu kitabı monotonlaşan düzenin içinde nasıl batmadan çıkabileceğinizi anlatıyor. Üstelik bunu yaparken sıkıcı bir öğretmen yerine dostane yaklaşımını da eşsiz üslubuyla öne çıkarıyor.

Bir fark yaratmanız gerektiğini biliyor fakat nereden ve ne şekilde başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız, Mor İnek kitabıyla birlikte Seth Godin, siyah beyaz ineklerin değil mor ineklerin daha dikkat çekici olabileceklerini açıklıyor.

#10- Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? – Burak Büyükdemir

Sakın 10. sıraya düşmüş diye bu kitabı es geçmeyi kalkmayın. Çünkü bu kitap belki en çok merak ettiğiniz şeylerden birini anlatıyor. “Kümesteki Kartal Neden Uçamaz?” kitabı bugün hepimizin hayali olan büyük internet sitelerinin kurucularının kısa hayatı ve kuruluş sürecinde yaşadıklarını anlatıyor. Hayalini gerçeğe dönüştürmek için eğitimini yarıda bırakan, evini arabasını satıp bir domain’e basan ve çok daha fazlası Kümesteki Kartal Neden Uçamaz’da sizleri bekliyor. Kişisel gelişiminiz bir yana bu kitap bizden biri tarafından yazılmış ve bizden birileri olan insanlar kitabın konusunu oluşturuyor.

Bu listeye daha ekleyebileceğimiz belki birçok kitap olabilir. Yine de biz istiyoruz ki, yaptığımız liste aracılığıyla okuduklarınız en iyileri olsun. Bu nedenle baya seçici davrandık ve internet girişimcilerinin okumak isteyecekleri 10 kitabı sizler için bir araya getirdik.

Eğer sizin de bu kitaplardan okuduklarınız varsa ufaktan aşağıya bir yorum bırakabilir ya da kendi tavsiyenizi de iliştirebilirsiniz. Keyifli okumalar :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al