wmaraci reklam

Rockstar Games'i Hackleyen Otizmli Hacker'ın Cezası: Ömür Boyu Hastanede Kalma

Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6, tüm dünyada merakla bekleniyor. Uzun yıllardır geliştirilen ve Rockstar Games’in geliştirilmesine milyarlarca dolar harcadığı oyunun fragmanı yayınlandığı kısa sürede yüz milyondan fazla izlendi. Fakat bildiğiniz gibi fragman öncesinden sızmış, Rockstar Games'de fragmanın yayınlanma tarihini öne çekmişti. FBI tarafından özel kurulan ekip, fragmanı sızdıran kişinin peşindeydi ki sonunda o kişi yakalandı: 18 yaşında otizmli bir hacker!

Rockstar Games, Televizyon ve Televizyonu Akıllı Hale Getiren TV Stick İle Hacklenmiş

Yapılan teknik incelemelerde Rockstar Games'in siber saldırıya maruz kaldığı ve bu saldırıyı gerçekleştirenin Lapsus$ adlı hacker grubunun olduğu anlaşıldı. Derinlemesine yapılan incelemelerde ise hack olayını bu gruba bağlı otizmli 18 yaşındaki Arion Kurtaj tarafından yapıldığı anlaşıldı. Fakat şöyle bir durum var ki Arion Kurtaj, 2022'de Nvidia ve Uber'e yaptığı siber saldırılardan dolayı tutuklanmış, FBI tarafından tanık koruma programı kapsamında İngiltere Londra’da özel bir otele yerleştirilmiş. Ayrıca bu hackerın akıllı telefon ve bilgisayara da erişimi yok. Peki buna rağmen bir otel odasından Rockstar Games’i nasıl hackledi? Yapılan incelemelerde çocuğun oteldeki televizyonda takılı olan Amazon TV Stick’i kullanarak internete eriştiği, oradan kendi kontrolündeki sunucularına eriştiği ve o sunucularındaki özel yazılımlarını da kullanarak Rockstar Games'e sızdığı öğrenildi. Yani Rockstar Games, 18 yaşındaki otizmli bir çocuk tarafından sadece akıllı televizyon kullanılarak hacklenen ilk firma olarak tarihe geçti. Sen gel 2 milyar dolar harca, tüm dünyada en çok beklenen oyunu yap ama 18 yaşındaki bir çocuk tarafından akıllı televizyon aracılığıyla hacklen. Bu hack sonucunda da üzerine titrediğin oyun sızdırılsın ve 10 milyon dolar değerindeki sunucuların çöp olsun.

Çocukları Pistten Alalım; Steam’in Kış İndirimi Başlıyor!
İlginizi Çekebilir!

Çocukları Pistten Alalım; Steam’in Kış İndirimi Başlıyor!

“İş iş nereye kadar, hiç oyun oynamayacak mıyız?” diyen Webmasterlar için bu akşam Steam’in merakla beklenen Steam Kış İndirimi Sezonu başlıyor. Birçok farklı oyun için sunulacak indirimlerle bütün kışı geçirebileceğiniz ...

18 Yaşındaki Otizmli Çocuğa Rekor Ceza

Arion Kurtaj, çıkarıldığı mahkeme tarafından inanılması güç bir cezaya çarptırıldı. Hakim ve jüri, tüm detayları inceledikten sonra Rockstar Games gibi bir firmayı sadece akıllı televizyon ile hackleyen çocuğun insanlık için tehlike arz ettiğine ve bundan dolayı da ömür boyu gözlem altında tutulmasına karar verdi. Arion Kurtaj, ömür boyu bir rehabilitasyon merkezine yatırılarak gözlem altında tutulacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.71 / 5 (7 değerlendirme)

7 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al