wmaraci reklam

Şirketler Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Neden Vermiyor?

Türk oyuncular olarak oyunların Türkçe dil desteklemesini istiyor, bunun için şirketlere olan sitemlerimizi her yere yazarak iletmeye çalışıyoruz. Zira bazı oyunlar var ki onlarca dil desteği verse de Türkçe dil desteği vermiyorlar. Bu da haliyle hem bizi üzüyor hem de özellikle oyun hikayeli oyun ise hikayeyi tam anlayamamamıza sebep oluyor. Peki ama şirketler oyunlarda neden Türkçe dil desteği vermiyor hiç düşündünüz mü? Beraber bakalım, anlamaya çalışalım.

Red Dead Redemption 2, 13 Dil Desteklemesine Rağmen Türkçe Yok!

Rockstar Games’in GTA serisinden sonraki en büyük serisi Red Dead Redemption'ın 2. oyunu, Geleneksel Çince ve Kastilya İspanyolcası dahil 13 dil destekliyor iken maalesef Türkçe dil desteği sağlamıyor. Bunun sebebi aslında tamamen Rockstar Games’in stratejisinden kaynaklanıyor. Türkiye’de özellikle GTA 5 başta olmak üzere GTA serisi çok seviliyor olsa da, maalesef Rockstar Games’in en düşük gelir sağladığı ülkelerden birisi Türkiye. Gerek döviz farkı gerek ise ekonomik şartlardan dolayı pek çok kişinin oyun satın alamamasından dolayı haliyle şirketlerin kazancı da düşük kalıyor. Rockstar Games de ülkemizde istediği satış rakamlarına ulaşamadığı için Türkçe dil desteğine yatırım yapmıyor.

İlk Video Oyun Konsolu: Magnavox Odyssey
İlginizi Çekebilir!

İlk Video Oyun Konsolu: Magnavox Odyssey

Dünya tarihinin insanlık ile şekillendiği su götürmez bir gerçektir. Yeryüzünde hayat bulan ilk örneğinden itibaren dünyaya şekil ve yön veren insanlar, günümüzde devâsa bir dünyaya hükmetmektedirler. Fakat bu sürecin yaşanması...

Ekstra Maliyet

Oyun geliştirici şirketler, geliştirdikleri oyunlara ekledikler her dil desteğinde ekstra maliyetle karşılaşıyorlar. Yerelleştirme uygulanarak yapılan bu dil destekleri, oyun şirketlerinin hangi bölgenin yerelleştirilmesi yapılacaksa o bölgedeki çeviri yapan bir şirketle çalışmasını mecbur kılıyor. Yerelleştirme yapan şirketlerin genellikle çevrilen kelime başına ücret istemesinden dolayı özellikle diyalogları zengin oyunların geliştiricileri, oyuna ekleyecekleri farklı dilleri çok titiz seçiyorlar. Zira şirketler Türkçe dil desteğine harcayacakları paranın ülkemizdeki satışlardan geri geleceğinden emin olamadıkları için maalesef olabildiğince Türkçe dil desteği vermekten kaçınıyorlar.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.2 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al