wmaraci reklam

Tarihteki İlk Yapay Zeka Destekli Polis Robotu İşten Atıldı

Günümüz teknolojisinde yapay zeka denilince akla akıllı robotlar da geliyor ki artık şirketler insansı robotlara yatırımlar yapmaya, geliştirmeye başladılar. Yapay zeka tarafından desteklenen bu robotlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde New York Police Department’a (NYPD) polis olarak katılan K9 adlı yapay zekaya sahip akıllı bir robot. Fakat bu robotun polislik macerası maalesef beklenilenden kısa sürdü.

Yapay Zeka Robotu K9 Neden İşten Atıldı?

Yapay zeka robotu K9 bundan 6 ay önce polis olarak mesleğe başladığında ilk görev yeri metro istasyonu oldu. Orada devriye gezecek, insanlara yardım edecek ve ara ara merkeze rapor verecekti. Fakat K9 bu amacını bazı zorluklardan dolayı yerine getiremedi. Söylenene göre robot K9, merdivenlerden inemediği için, engelleri aşamadığı için insanlara yardıma gidemedi. Ayrıca ilk defa akıllı robot gören insanlar da onunla fotoğraf çekilmek istediği için, hatta bazı insanların onu tekmeleyip çöpe dahi atmasından dolayı devriye gezemedi. İlk başlarda başına nöbetçi polis dikilse de sonunda işini doğru yapamadığı için görevine son verildi ve böylelikle tarihteki ilk işten atılan polis robot oldu.

Her iPhone'a Özel Geliştirilen Yapay Zeka, RAM Kapasitesini de 2 Kat Arttıracak!
İlginizi Çekebilir!

Her iPhone'a Özel Geliştirilen Yapay Zeka, RAM Kapasitesini de 2 Kat Arttıracak!

Teknoloji devi Apple, her ne kadar yapay zeka konusunda Siri ile bir yer edinmiş olsa da güncel yapay zeka çalışmalarında geride kalmıştı. Şirketin bu sessizliğinin sebebi merak ediliyor iken sonunda bu sessizliğin, fırtına öncesi bir ...

Akıllı ve Eski Polis Robot K9 Şimdi Nerede?

Yapay zeka destekli ve eski polis robot K9 görevden atıldıktan sonra polis merkezinin bakım istasyonuna alınsa da sonradan hakkında nasıl işlem uygulandı bilinmiyor. Zira NYPD ve New York belediyesi de bu konuda açıklama yapmadılar. Umarım kendisi hurdalıkta değildir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.6 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al