wmaraci reklam

Televizyonunu Akıllı TV'ye Çevirmek İsteyenler İçin En İyi TV Box Önerileri

Günümüzün gelişen teknolojisi televizyonları da etkilemiş, akıllı televizyonların son günlerde oldukça popüler olmasını sağladı. Artık dijital film ve dizi içerik platformları Netflix, Amazon Prime ve Disney+ gibi uygulamaların hazır kurulu geldiği akıllı televizyonlar, herkes tarafından tercih ediliyor. Fakat ülkemizde kaliteli bir akıllı televizyon maalesef ciddi anlamda bütçe gerektiriyor. Bu durumda ise yardımımıza televizyonumuzu akıllı hale getiren tv box’lar yetişiyor. Dijital içerik platformları dahil Android işletim sistemi ile televizyonumuzu akıllı hale getiren bu tv box’lar, smart tv’lere göre tabii ki çok daha uygun. Peki tv box alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor, hangi tv boxlar uzmanlar tarafından öneriliyor gelin beraber bakalım.

TV Box Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

TV box alırken en çok dikkat edilmesi gereken 3 özellik bulunuyor. Bu özellikler işletim sistemi, RAM kapasitesi ve cihazın desteklediği çözünürlük kalitesi. Tv box’lar Android TV, Google TV ve farklı işletim sistemlerini destekleyebiliyorlar. En stabil ve en iyi işletim sistemi hangisi ise cihaz olarak da o tercih edilmeli. Şu an genel görüş en stabil işletim sisteminin Android TV olduğu yönünde. Bir diğer önemli faktör ise dediğim gibi RAM kapasitesi. Cihazın RAM yani geçici depolama kapasitesi de ne kadar yüksek ise, cihaz uygulamaları o derece hızlı açacaktır. Son olarak dikkat edilmesi gereken özellik olan çözünürlük kalitesi. Şu anda piyasada HDR, 4K, 2K ve 720p destekleyen cihazlar mevcut. Şayet televizyonunuz 4K görüntü kalitesi ve HDR kalitesi desteklemiyorsa 2K çözünürlüklü cihaz tercih edebilirsiniz.

Laptop Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İlginizi Çekebilir!

Laptop Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde laptop, iş hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Her işin internet üzerinden yürütülmesi ve her belgenin online ortamlara taşınması nedeniyle sorunsuz bir kullanım imkanı sunan bir laptop sahibi olmak, her ...

Alınabilecek TV Box'lar

Next Mybox

Görüntü sistemleri markası olan Next’in ürettiği Next Mybox, en çok tercih edilen uygun fiyatlı tv boxların başında geliyor. ARM Cortex A53 model bir işlemciye sahip olan Next Mybox’ın RAM kapasitesi ise 2 GB. G31 model bir grafik işlemcisine sahip cihazın dahili depolama alanı ise 16 GB. 4K HDR çözünürlük desteği veren Next Mybox’ın Türkiye'deki fiyatı ise 1500-2000 TL bandında.

Xiaomi TV Stick 4K

Hemen hemen her teknolojik sektörde bulunan Xiaomi, tv box sektöründe de oldukça etkin. Xiaomi TV Stick 4K ile sektörde liderliğe oynayan firmanın cihazı, Türkiye’de en çok tercih edilen tv boxlardan birisi. 8 GB dahili depolama alanına sahip cihazın RAM kapasitesi ise 2 GB. ARM Cortex -A35 işlemcisine sahip cihazın grafik işlemcisi ise ARM MaliG31 MP2. İsminden de anlaşılacağı üzere 4K görüntü kalitesi destekleyen ve Android işletim sistemine sahip cihazın ülkemizdeki fiyatı ise 2000 TL civarında.

Next 4K TV Stick

Yine Next firmasının bir tv box’ı olan Next 4K TV Stick, Amlogic S905Y4 işlemciye sahip. 4K çözünürlüğe sahip cihaz, 2 GB RAM’e ve ARM Cortex-A35 grafik işlemcisine sahip. Cihazın ücreti ise 1500 TL civarlarında.

Amazon Fire TV Stick 4K

Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Amazon’un el atmadığı sektör yok. TV box sektörüne de el atan Amazon’un ürettiği Amazon Fire TV Stick 4K cihazı, 4K görüntü kalitesini destekliyor. 1.5 GB RAM, 8 GB dahili depolama alanına sahip olan cihazın işlemcisi MediaTek MT8516 iken grafik işlemcisi ise ARM Cortex-A35. Cihazın işletim sistemi ise FireOS

Apple TV

Amerika merkezli teknoloji devi Apple’ın ürettiği ve piyasadaki en başarılı tv box’lardan olan Apple TV, özellikle sahip olduğu Apple A15 Bionic işlemcisi ile rakiplerine göre öne çıkmayı başarıyor. Yine Apple tarafından geliştirilen tvOS işletim sistemine sahip cihazın 64 GB ve 128 GB dahili depolama alanına sahip modelleri mevcut. 60 FPS 4K Ultra HD görüntü kalitesine sahip cihazın RAM kapasitesi ise 2 GB. Türkiye’deki fiyatı ise 5500 ile 6 bin TL arasında.

NVIDIA Shield TV Pro

Ekran kartı üreticisi olan teknoloji firması Nvidia tarafından üretilen Nvidia Shield TV Pro, adı pek duyulmasa da aslında oldukça güçlü ve özellikle Avrupa’da sık kullanılan bir tv box olarak geçiyor. 3 GB RAM kapasitesine sahip cihazın işlemcisi ARM Cortex A57 iken, grafik işlemcisi ise Nvidia tarafından özel üretilen Nvidia Maxwell 256 olarak göze çarpıyor. Ayrıca cihaz 60 FPS 4K Ultra HD görüntü kalitesine sahip. Cihazın ülkemizdeki fiyatı ise 13-15 bin TL aralığında.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al