wmaraci reklam
lidertakipci

Türkiye’den İlginç Bir Kültür: Dış Link Cimriliği

Ülkemizin internet dünyasında hâkim olan bu ilginç kültür dikkatinizi hiç çekti mi? Neredeyse hiçbir sayfada, dış bağlantı göremiyoruz. Görürsek de ancak ve ancak sitenin kendi sosyal medya kanallarına yapılan yönlendirmelerle karşılaşabiliyoruz.

Ahrefs, Backlinko ya da bizim forumumuzdaki pek çok SEO uzmanı alakalı adreslere verilen bağlantıların faydaları üzerine uzun bir süredir anlaşmış durumda. Biliyorsunuz ki fikir birlikleri SEO’da pek görülen bir unsur da değildir. Ancak bugün neredeyse herkes biliyor ki ilk sayfaya yaklaşmanın yolu, ilk sayfadan bir başka siteye ilgili, güzel bir bağlantı vermek. Yanlış anlamanızı da istemem, yalnızca bağlantı vermek için de yapmayın bunu ama verilebilecek olduğunda da çekinmeyin efenim.

Bu Yoğun ve Net Cimriliğin Sebebi Nedir?

Elbette bu noktada güvensizlik ve emin olamama hâli en önemli sebepler arasında karşımıza çıkıyor. İnsanlar başka bir bağlantıya yarın ne olacağından emin olamadıkları dolayısıyla o bağlantıyı sitelerine ekleyerek ‘kefil’ olmaktan kaçınabiliyorlar. Diğer bir yandan bunun faydası hakkında da emin olamadıkları ortada. İnsanımız biraz kendi tecrübelerine güveniyor nihayetinde. Fakat en azından şunu tavsiye eder bu iki sorunu da aşmanıza yardımcı olabilirim. Kendi alanınızın en büyük sitelerine hiç çekinmeden linkler verin. Bu siteler yeni ve hallice küçük sitelere göre yarın ne yapacakları daha belirli alanlar olacaktır. Diğer bir yandan hiç yoktan tavsiyemizi denemiş ve tecrübeyi de kazanmış olursunuz.

Şimdi bunun ardından en büyük soruna geçelim. Çıkarcılık. Maalesef ülkemizde insanlar dolaylı yoldan fayda sağlayabildiği noktaları düşünmeyi pek sevmiyor. Doğrudan para kazanmak istiyorlar. “Bu linki 5 liraya satabilecekken neden bedava vereyim?” sorusu burada belirleyici oluyor denilebilir. Gelin bunu da basitçe çözelim olur mu?

  • Linkleme yapacağımız sitelerin, gelip bizim müşterimiz olacağının bir garantisi bulunmuyor.
  • Verdiğimiz bağlantılar, dışarıya müşteri portföyümüzün geniş olduğu algısını yayacak ve yeni müşterileri getirecektir.
  • Sağlayacağı faydalar daha büyük kazançları yanında getirebilir.

Olumsuz Yorumları Fırsata Çevirme Rehberi
İlginizi Çekebilir!

Olumsuz Yorumları Fırsata Çevirme Rehberi

İşletmelerin çoğu olumsuz yorumlardan korkmakta fakat olumsuz yorumlar kötü haber demek değil, aslında bu yorumlarla başa çıkmak ve bir fırsata çevirmek çok kolay. Olumsuz Yorumlar Hakkında Gerçekler İşletmelerin tüm dün...

Dış Linkler Ne İşe Yarıyor?

Bu dışarı kaynaklara verilen bağlantılar, sitenizin arama motorlarının gözündeki ana kategorilerini belirleyecek ve bu kategorilere dâhil olan kelimelerde daha güçlü bir ivmeyle yukarı sıralara taşınacaksınız. Ayrıca bu bağlantılar, karşı sitelerin de ilerleyen zamanlarda çekinmeden yine alakalı bir biçimde sizden bahsetmesinin önünü açacaktır. Diğer bir yandan alakalı sitelerin marka bilinirlikleri dolayısıyla okurlarınız o sitelere bağlantılar verdiğinizi gördüğünde size de güven duyabilirler.

Ayrıca Yoast SEO, Ahrefs, Backlinko bloglarında gördüğümüz kadarıyla sayfada dış bağlantı bulunduğunda yukarı sıralarda yer alma şansı artarken sayfanın otoriterliği de yükseliyor. Zira bu bağlantılar içerik çeşitliliğini de arttırmakta ve diğer sayfaların otoritelerinden faydalanmakta.

Peki, siz forum kullanıcılarımız bu konuda ne düşünüyor? Bu yazının ardından dış bağlantı vermeye başlayacak var mı? Ya da deneme yaptığında bahsettiğimizden daha kötü bir sonuçla karşılaşan oldu mu? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al