wmaraci reklam

Twitter (X) Gerçekten Ücretli mi Olacak?

Twitter (X), yaşayan dahi olarak gösterilen Elon Musk’a satıldıktan sonra bildiğiniz gibi bir hayli politika değişikliğine gitti. İlk olarak isim değiştirerek ismini X yapan şirket, farklı birçok yeniliğe ve kısıtlamaya giderek radikal kararlar almaya devam ediyor. Bu radikal kararlara bir yenisi daha eklenmek üzere. Geçtiğimiz aylarda şirketi satın alan Elon Musk, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı bir görüşmede Twitter’ın (X) ücretli olacağı yönünde bazı açıklamalarda bulundu.

Twitter’ı almak için harcadığı 44 milyar doları bir şekilde çıkarmak isteyen Elon Musk, platformu yüksek ihtimalle ücretli hale getirecek. Henüz şirket tarafından resmi bir açıklama gelmese de şirketin CEO’su Musk, platformda yer alan botların engellenebilmesi için artık ücretli üyelik sistemine geçilmesi gerektiğini açıkladı. Henüz detayları belli olmasa da uzmanlara göre şirket birkaç üyelik sistemi üzerinde çalışıyor olabilir.

Twitter (X) Üyelik Ücreti Ne Kadar Olacak?

Twitter (X) henüz ücretli üyelik için hiçbir detay vermese de şirkete dayanan birkaç kaynağa göre üyelik ücreti 15$ (güncel kura göre 400 TL) olan bir sistem yakın zamanda karşımıza çıkabilir. Tek kredi kartı ile tek hesaba onay alınmasını sağlayan bir sistem geliştiren Twitter, böylelikle bot kullanımını da tamamen engellemek istiyor. Peki şirketin çalıştığı tek abonelik sistemi bu mu? Tabi ki hayır, bu değil.

Özellikle Reddit olmak üzere yabancı forumlarda dolaşan bilgilere göre Twitter aslında üyeliğin 1 cent olduğu bir sistem üzerinde çalışıyor. Üyelerinden 1 cent ödemesini bunun için de kredi kartlarını kaydetmesini isteyecek olan sistem, yine bir kredi kartının sadece bir defa kaydedilmesine olanak vererek botları da engellemiş olacak. Yani Twitter’ın sistemine göre 10 tane bot hesap açmak isteyen troll birisi, 10 tane farklı kredi kartı kaydetmek zorunda kalacak.

Twitter'ın 140 Karakter Politikası Değişti
İlginizi Çekebilir!

Twitter'ın 140 Karakter Politikası Değişti

Twitter denildiğinde akla ilk gelen 140 karakterlerden oluşan içerikler topluluğu oluyor. 140 karakter kanunu bazen düşüncülerinizi anlatmak için yeterli olurken bazen sizi içeriğinizi tırpanlamak zorunda bırakabiliyor. Neyse ki Twitter...

Twitter (X) İçin Ücretli Üyelik Ne Zaman Başlayacak?

Şirket ücretli üyelik sistemi hakkında henüz net bir açıklama yapmadığı için böyle bir sistem gelecek mi gelecekse ne zaman gelecek şu an için bilinmiyor. Fakat SkyNews’in teknoloji editörü Rowland Manthorpe, şirketin ücretlik üyelik sistemini fazla geciktirmemeye çalışacağını söyledi.

Yani Elon Musk açıkladığı ücretli üyelik sisteminin muhtemelen bir an önce aktif olmasını istiyor. Twitter'ın başına geçtikten sonra ciddi anlamda işten çıkarmaya imza atan Musk'ın platforma gelecek yenilikler için çalışanlara büyük baskı yaptığı biliniyor.

Bakalım Twitter (X) için ücretli üyelik gelecek mi, gelecekse ne zaman gelecek ve şayet gelirse ülkemize özel fiyatlandırma olacak mı bekleyip göreceğiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al