wmaraci reklam
lidertakipci

Üzerine Konuşmalıyız: Peak

Başarılı girişimlerin, bu başarılarına nasıl ulaştıkları ve fazlasını konuştuğumuz yazı serimizde Peak Games'ten bahsetmemek gibi bir şansımız, tahmin edersiniz ki yoktu. Zira geçtiğimiz yılların en büyük çıkışını gördüğümüz bu girişim bugün pek çok şeyin hem sebebi, hem de habercisi durumunda.

Sidar Şahin tarafından 2010 yılında kurulan Peak, bu tarihten itibaren hypercasual dediğimiz oyun türünde verdiği başarılı oyunlarla gündeme geldi. Son olarak 2020 yılında Zynga'ya 1.8 Milyar Dolar gibi büyük bir rakamla satılan şirket, yabancı yatırımcıların Türkiye piyasasına odaklanmasına neden olurken ülkemizdeki para akışının da oyun sektörünü daha fazla ziyaret etmesine neden oldu. Bu satış haberinin ardından sektörü takip eden okurlarımızın da kolayca hatırlayacağı gibi onlarca yeni yatırım haberi gördük ve boyut olarak daha küçük olsa da çeşitli çıkış haberleri alabildik.

Peak'i İlk Duyuşumuz Satışı Değildi

Satışıyla hem geleneksel, hem de yeni medya araçlarında günlerce şirketi konuşmuş olsak da, bu adından ilk ülke genelinde bahsedişimiz değildi. Satışının medya ile paylaşılmasından neredeyse bir yıl önce Peak ülke genelinde yayımlanan ve izleyenlere “Noldu, ülke ağları ‘hack'lendi mi?” diye sordurtan bir reklamla Peak'i tanıdık. 44'ten fazla ulusal kanalda aynı anda yayına giren aşağıdaki videoyu hatırlıyorsunuz değil mi?


Benim de katılma fırsatı yakaladığım bir basın davetinde yapılan bu duyuru ve devamındaki süreç, aklımın almadığı bir gövde gösterisiydi doğrusu. Biz otele girdiğimizde daha önce adını ancak hayal meyal duyduğum bu şirket, otelden çıktığımızda ülkenin gündem maddesi haline gelmişti. Aynı zamanda hızlı bir operasyonla İstanbul genelindeki pek çok alanda da fiziksel reklamlarını görebildik. İşin gövde gösterisi olduğunun kanıtıysa tüm bu halkla ilişkiler çalışmasının “Eleman arıyoruz” başlığıyla gerçekleştirilmiş olmasıydı.

Ayrıca Peak, dünya genelindeki sinema salonlarında ve sosyal medya platformlarında da yine ünlü simalarla (Deadpool rolüyle tanıdığımız Ryan Reynolds) çektiği yaratıcı reklam videolarını yayımlıyordu. İsminin aklınızda kalmasına neden olmamış olabilir ancak aşağıdaki reklamları da hatırlıyor olabilirsiniz.


Yeni Oyun Geliştiricilerin En Büyük Hatası
İlginizi Çekebilir!

Yeni Oyun Geliştiricilerin En Büyük Hatası

Oyun geliştiriciliği kariyeri üzerine hayaller kurmak ve bu noktada çalışmalara başlayacak cesareti göstermek oldukça doğru hareketler olarak görülebilir. Ancak bu noktada özellikle ilk projelerini gerçekleştiren genç geliştiricileri...

Başarıya Ulaşan Yol

Elbette bu oyun firmasını neyin başarılı kıldığını anlamak için yıldızlarının tam anlamıyla parladığı son yıllarına bakmak pek de mantıklı olmaz. Şirket bu noktalara gelmeden önce dünyanın en çok oynanan ve uygulama marketlerinin zirvesinde yer alan 2 oyuna sahipti. Bunun dışında da geliştirip sattıkları oyunları olmuştu. Yüzlerce ülkede bu denli başarılı oldukları oyunlara baksanız ve satıldıkları fiyata tekrar baksanız şaşırırsınız doğrusu.

Adıyla müsemma, hypercasual oyun türü gerçekten de oldukça basit içeriklerle dolu. Peak ise bu noktada treni hem kaçırmamış, hem de abartı olmayacaksa trene lokomotif olmayı başarmış bir şirket. Onları başarılı kılan noktalardan konuşmak istiyorsak, önemli başlıkları es geçemeyiz. Şirket hedefini doğru belirlemiş, maymun iştahlılık yapmamış ve kafasını ülkesinden çıkartıp dünya geneline bakabilmiş bir organizasyon oluşturuyor. İşte basit birkaç oyunla ülkenin son yıllarda gördüğü en büyük çıkışı yaşatan şey de bu azmin bir göstergesi diyebiliriz.

Peki, siz hem hypercasual oyun türüyle ilgili, hem de Peak ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi bekliyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al