wmaraci reklam

Veritabanı Dili SQL Öğrenmek İçin En İyi Udemy Kursları

Structured Query Language, (SQL) yani yapılandırılmış sorgu dili, veri tabanlarından belli bilgilerin kolayca çekilebilmesi için geliştirilen bir programlama dilidir. Veri tabanları ile konuşmamızı sağlayan SQL, her geçen gün büyüyen veri tabanı yönetimini çok ciddi oranda kolaylaştırıyor. SQL'in çalışma mantığını anlayabilmek için önce veritabanının ne olduğunu bilmek gerekiyor.

Veritabanı Nedir?

Veri tabanları aslında verilerin özel yapılandırılan bilgilerin depolandığı alanlardır. Ayrıca veri tabanları, internet siteleri için de büyük önem arz ediyor. Mesela e-ticaret sitelerindeki ürünler ve ürünlerin bilgileri, veri tabanından çekilerek kullanıcılara aktarılıyor. Bir ürün veri tabanına 100 adet stokla girilirse ve o ürün 100 adet satılırsa veri tabanında stok sıfırlanacağı için ürün sitede satıştan kalkar.

Windows’da Olmayan, Linux’da Vazgeçilmeyen 10 İşlevsel Yazılım
İlginizi Çekebilir!

Windows’da Olmayan, Linux’da Vazgeçilmeyen 10 İşlevsel Yazılım

Windows ve Mac’de kullandığımız yazılımların hepsine ayılıp bayılabiliriz. Ama sıra madalyonun diğer yüzüne bakmaya geldiğinde, kullandığımız yazılımların çoğunun ticari yazılım olduğu gerçeğini inkar edemeyiz. Kimse bu...

SQL Kullanımı

SQL ile veri tabanından veri sorgulayabilmek ve çekebilmek için bazı belli komutlar var. Sorgu denilen bu komutlar ve talimatlar ile SQL kullanılarak veri tabanından gereken veriler çekilir. SQL sorgusu 3 aşamadan oluşur. Sorgulama yapıldığında ilk aşama olan "Ayrıştırma" (Söz dizimi kontrol etme) gerçekleşir. Ardından ikinci aşama olarak ise "Bağlama" (Sorgu anlamını kontrol etme) durumu olur. Üçüncü ve son durum ise "Optimizasyon". (Sorgu yürütme planını oluşturup, optimize edilme)

En İyi SQL Udemy Kursları

SQL öğrenmek, hemen hemen her şirkette iş bulabilme olanağı sağlıyor. Şirketler hangi sektörde hizmet veriyor olursa olsun, verilerini depoladığı veri tabanları kullanıyorlar. SQL öğrenme de bu şirketlerde iş bulunmasına olanak sağlıyor. Peki SQL nasıl öğrenilir? Bunun için Udemy üzerinden online kurs alabilir ve SQL öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Udemy Üzerinde Alınabilecek SQL Kursları İse Öyle;

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al