wmaraci reklam

Videolarınızı Daha Güzel Kılmanın Formülleri

Forumumuzun genelini ve dolayısıyla okur kitlemizi site sahipleri oluştursa da pek çoğumuzun YouTube ve dolayısıyla videoya olan ilgisi çok açık. Bu noktada da içeriklerimizin kalitesini arttırabileceğimiz tavsiyeler vermeye ve bunlarla karşınıza çıkmaya çalışıyoruz. Buyurun dilerseniz bahsi geçen içeriklerden birisiyle sizi baş başa bırakalım.

Elbette bir videoyu, olduğundan daha güzel duruma getirebilecek ve izleyicilerin daha çok sevmesini sağlayacak pek çok yol olabilir. Biz bu yazıda bunlardan ancak bazılarına yer verebileceğiz ancak aklınıza daha farklı formüller gelirse ve içeriğimize katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmımızı kullanabilirsiniz. Ayrıca belki verdiğimiz formüllerle ilgili olumlu ya da olumsuz görüşleriniz de olabilir, onları da yine yorumlar alanımızda bekliyoruz sevgili okur.

Log Görüntü Çekerek Renk İşlemine Pay Bırakın

Log görüntü, satürasyonu düşük, sanki renkleri soluklaştırılmış gibi çekilen görüntülere verilen bir isim. Video çekimlerinde RAW görüntüye ulaşmak zor olduğu için bu şekilde görüntü elde edilir ve ‘color’ işlemi bu görüntünün üzerine yapıldığında çok daha güzel bir sonuç elde edilir. Diğer türlü videonun üzerine Instagram efekti atılmış gibi oluyor zira. Bugün pek çok kamera ve telefon ‘Log’ görüntü çekmemize olanak sağlayacak teknolojilere sahip. Cihaz marka ve modelinizle internette küçük bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

Renklendirme aşamasında DaVinci Resolve, Premiere Pro gibi programlar için yapılmış olan çeşitli Lut dosyalarından faydalanabilirsiniz. Hazırlanmış çeşitli ön ayarlardan birisini seçer ve kolayca videonuza eklerseniz görüntünüzü kameranın normal işlenmiş renklerine göre ne kadar daha iyi bir noktaya taşıyabildiğinizi görebilirsiniz.

Helvetica - Tüm Yazı Tiplerini Etkileyen Font Hakkında Belgesel
İlginizi Çekebilir!

Helvetica - Tüm Yazı Tiplerini Etkileyen Font Hakkında Belgesel

Farkında olalım veya olmayalım her gün Helvetica’nın kullanıldığı onlarca şeyi okuyoruz. Bu bazen popüler bir internet sitesi olurken, bazen metro istasyonunda elinize tutuşturulan basit bir el ilanı oluyor. Hatta kim bilir müdavimi o...

Harici Ses Kaydı Almaktan Çekinmeyin

Telefonlar ve kameraların dâhili ses kayıt yöntemleri çoğu zaman videomuzda istediğimiz seviyede ses kaydı almamızı engelliyor. Bunu kolayca aşabiliriz. Gayet ucuz fiyatlara alabileceğimiz bir yaka mikrofonunu bir telefona bağlayarak cebimize koyalım. Video kaydını da, ses kaydını da başlattıktan sonra sert bir alkış hareketi yapalım. Kurgu aşamasında videonun ses kaydını elimizdeki harici ses kaydıyla alkışlanan ses patlamasından eşleyelim. Sonrasında videonun ses kaydını silerek daha kaliteli sese ulaşmış halimizi kullanalım.

Ayrıca eğer yaka mikrofonu dahi alacak bütçem yok diyorsanız, sessiz bir ortamda kulaklıkların da çok iyi iş görebildiğini hatırlatalım. Yaka mikrofonu olarak kullanabilirsiniz ancak aynı kalitede kayıt yapmanızı sağlayacaklarının bir garantisini vermek mümkün değil.

Nefes Boşluklarını Kırpın

Konuşmadığınız, nefes ve bekleme boşluklarını videonuzdan temizlemenizi de önerdiğimizi söyleyelim. Zira YouTube izleyici kitlesi oldukça acımasız. Videonuzu kolaylıkla kapatabiliyorlar. Buna engel olmak için onları engellemeyin ve videoyu daha hızlı tüketilebilir bir hale getirmeye çalışın. Bunun yollarından birisi de nefes boşluklarını kırpmak diyebiliriz.

İçeriğinizden daha çok verimi daha çabuk alabildiğini fark eden izleyicileriniz de bu nedenle belki kanalınıza abone olabilir ve videonuzu beğenmekten çekinmeyebilir. Büyük YouTube kanallarının uyguladığı bu formülden siz de çekinmeyin efendim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al