wmaraci reklam

Yeni Siteniz İçin 70 Yazı Planlayın

Yaz geldi, pek çoğumuz internet deryasına açılmak için yeni sitelerimizi hazırlamaya koyulduk. Şimdi bu yeni açacağınız adresler için güzel bir taktikten bahsedeceğim sizlere. Siz de kalemlerinizi hazırlayın. Çünkü 70 tane üst sınıf yazı yazmamız gerekecek.

Yabancı site satış platformlarında dikkatimi bir şey çekti. Siteler genellikle 70 ve küsüratındaki içeriklerde satılıyor. Daha sonrasında da hatırladım. Takip ettiğim pek çok SEO uzmanının da sitesinde yine bu civarda yazı bulunuyor ve hepsi de çok başarılı grafiklere sahipler. 70 civarı yazı bulunan sitelerin arama motorları gözünde bir yeri var mıdır? Çok düşünmesem de bu bize bir ışık tutabilir. Gelin şimdi ufak bir yol çizelim kendimize.

En Üst Kalibre Kaleme Alınacak 70 Yazı

Siteniz çocuk oyuncakları üzerine mi? Hatta belki de bir “kendin yap” sitesi açmayı düşünüyor olabilirsiniz. Kategoriniz hiç fark etmez. Yazabileceğiniz 70 yazıyı çıkarın. Bunu yaparken Google Ads, Trends gibi kaynaklardan anahtar kelime analizinizi yapın ve en çok aratılan birbirinden farklı 70 dikey konuyu bulun. Dikey konu diyorum, çünkü hakkında en fazla 300 kelime yazabileceğiniz, detaylı alt başlıklar oluşturamayacağınız bir başlıksa onu da genişletmeniz gerekecek.

Yazılar nasıl mı olmalı? O başlıkta internette, sizin dilinizde daha detaylı, daha iyi kaleme alınmış, görsellerle ve videolarla güçlendirilmiş daha iyi bir yazı olmamalı ve her yazıyı, bir başka yazıya doğru bir yerinden bağlayabilmelisiniz. Unutmayın, bağlantıları vermiş olmak için vermeyin. Kullanıcıların gerçekten tıklaması için bir sebepleri olmalı.

Ayrıca dış bağlantı vermekten de çekinmeyin, özellikle kaynak olarak göz attığınız akademik makalelere, Wiki bağlantılarına yönlendirme yapmanızda bir sakınca yok. Yazı kalitenizi daha yukarıya taşıyacak her ne fikriniz varsa uygulayın.

YouTube’da Doğru SEO Nasıl Yapılır?
İlginizi Çekebilir!

YouTube’da Doğru SEO Nasıl Yapılır?

Dünyanın en çok kullanılan ikinci arama motoru için SEO’nun nasıl yapıldığını bilmek bize işlerimizde çeşitli avantajlar sağlayacaktır. Gelin doğru yollarıyla hem platform içerisinde, hem de Google’da öne çıkmayı öğreneli...

Geri Kalan Süreçte Sabrın Yeri Önemli

Hazırladığınız bu 70 içeriği, aceleniz yoksa 3 aya, varsa 2 aya yayarak zamanlayın. Ardından da her yazının demlenmesi için 70. yazının da yayına girdiği tarihin üzerine 6 ay ekleyin ve beklemeye başlayın. Bu süreçte gereksiz backlinkler alarak sürece zarar vermeyin. Doğal reklam fırsatları önünüze gelirse kaçırmayın yine de. 6 ay sonra site için taşlar yerine oturduğunda trafiğinizin gidişatı ve yazılarınızın ortalama konumu şahane olacaktır.

Gayet doğal olarak başarının tek anahtarı iyi içeriklerden geçmiyor, site iyi bir sunucuda olmalı, belli bir kategoride içerikler üretmeli ve yazılımı sorunsuz çalışmalı. Ancak bunları en baştan düşündüğünüzü ve kurulumu da bunun ardından yaptığınızı düşünüyorum. Eğer tahmin ettiğim gibi değilse rakip analizi yaparak site hızlarına göz atabilir ve elinizden gelen en iyi projeyi ortaya koymaya çalışabilirsiniz. İşin bu kısmı artık pek tavsiye ya da taktik dahi sayılmaz zaten.

Eğer benzer bir yolu izleyen olduysa yorumlarda süreci bizimle paylaşabilir ve ekstra tavsiyelerinizle bize yardımcı olabilirsiniz. Sonraki yazılarda görüşene dek, sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.2 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al