Duyuru:Merhaba Arkadaşlar. Daha önce sizlere Uğurlu Kalem bünyesinde 3 Röportaj okutmuştum.Fakat yeni sitemi açtığım için yeni röportajlarımı oradan yayınlayacağım bilginize. Eski ve yeni röportajlarda yeni siteme taşınmıştır.İlginiz için teşekkürler.
--------------------------------------------------------------------------
İnternetin genç Webmasterlerinden biri olan kendisini “Boş İşler Uzmanı” olarak tanıtan Eren Keskin arkadaşımızda keyifli ve bir o kadar samimi Röportaj yaptık.Eren Keskin arkadaşımıza meşgul olmasına rağmen bizimle Röportaj yaptığı için buradan teşekkürlerimi iletirim.Eren Keskin’i bilmeyenler için kısacası şöyle diyelim 18 Yaşında ErenKeskin.com sitesiniz sahibi ve çok samimi birisidir.Lafı her zamanki gibi biraz fazla uzattım ama kusura bakmayın Şimdi aşağıdaki röportajı gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.
1) Merhabalar. Öncelikle Bizimle Röportaj Yaptığınız İçin Teşekkür Ederiz. Acaba Biz Biliyoruz Ama Okuyucularımız İçin Adınızı Soyadınızı, Yaşınızı Ve Mesleğinizi Söyleyebilir Misiniz ?
Bendeniz Hasan Eren Keskin ama isim olarak genellikle Eren’i kullanıyorlar. Yaşım 18 ve klasik bir Öğrenciyim.
2) Hangi Okulları Okudunuz Ve İstediğiniz Meslek Nedir ?
İlköğretimi şehrimde bulunan Atatürk ilköğretim okulunda tamamladım ve şuanda İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesinde son sınıf öğrencisiyim. Elektrik-elektronik mühendisliğini istiyorum .
4) Eren Keskin İlk Bloğunuz Mu Yoksa Başka Bloglar Veya Siteler Açtınız Mı ? 2010 yılında bu işe ilk girdiğimde bir fıkra sitesi açmıştım .tk’lı. Ama o zamanlar internet konusunda hiçbir bilgim yoktu ve öyle arada kaynadı o site. Şimdi ise adını bile hatırlamıyorum.
5) Acaba ErenKeskin.com‘u Açmaya Nasıl Karar Verdiniz Kaç Yıldır Eren keskin Yayında ?
Anlık bir karar oldu aslında. Bir arkadaşımla otururken böyle bir fikir çıktı ortaya, benimde aklıma yattı ve açtım sitemi. Websitem ise 16 Ağustos 2011’den beri aktif durumda.
6) Eren Keskin ne kadar hit alıyor ? Siteden aylık ortalama ne kadar kazanıyorsunuz ?
Aslında bunlar biraz özel durumlar. Sitem ortalama 600-100 arası hit alıyor ancak haftalara göre 1 hafta hep 300 aldığımıda biliyorum 1000 olduğunuda Gelir konusuna gelince de oda bana kalsın isterseniz.
7) Hobileriniz Ve Fobileriniz Nelerdir ?
İnternet tamamen benim hobim. Web dilleri (HTML, CSS, WordPress) bunları tamamiyle hobi olarak yapıyorum ve son sınıf olmam nedeniyle 7 aylık falan ciddi bir ara vermem gerekiyor. Ayrıca futbol ve PES oyununu son derece severim. Fobimse gene internet. Bir yerden sonra bağımlılık yapıyor ve kurtulması gerçekten çok zor.
9) Herkesin hayalleri vardır.Hayallerinizden Gerçekleştirdikleriniz Var Mıdır ? Varsa Bunlar Nelerdir ?
Şu ana kadar ki hayallerimi pek gerçekleştirme fırsatı bulamadım. Çünkü daha yeterli özgürlüğe sahip değilim. Ama küçükken iyi bir Anadolu lisesinde okumayı istemiştim ve şuan Hatay’ın en iyi Anadolu lisesinde okuyorum.
10) Çoğunlukla hangi konularda yazmayı seviyorsunuz ?
Çoğunlukla Sosyal medya ve WordPress ile ilgili yazılar yazmayı seviyorum.
11) Hangi Takımlısınız ?
Galatasaray A.Ş.
12) Issız Bir Adaya Düşseniz Yanınıza Alacağınız 3 Şey Nedir ?
Kuran-ı Kerim, Laptop, top olurdu sanırım .
13) WM Aracı Forumunda sürekli olarak onlinesınız. WM size zevk veriyormu peki yoksa mecburi mi takılıyorsunuz ?
WM aracı sekmelerimde kayıtlı ve Firefox’um ise kapatılan sayfaları tekrardan aç şeklinde ayarlı ve o yüzdende sürekli olarak Facebook, Twitter, Quup, WMaracı ve ErenKeskin.com açık oluyor .
14) Malum bir Webmastersınız. Peki php, html ve css gibi kodlama bilgilerine nereden merak sardınız ve nasıl öğrendiniz ?
ErenKeskin.com fikrini aklıma sokan arkadaş sayesinde merak sardım ve elimden geldiği kadar araştırma yaptım. Videolu dersler izledim, uyguladım, yapamadım sonra tekrar tekrar uyguladım. Bu şekilde bir şeyler kafama oturdu. Sitemi açarken ki HTML, CSS ve PHP bilgim ile şuankinin arasında dağlar kadar fark var. Eğer ciddi manada öğrenmek istiyorsanız çok azimli bir şekilde devam etmelisiniz. Bu iş 2 günde olacak iş değil. Yapamayınca pes etmeyiniz.
15) Yeni tema projeniz var mı ?
Son sınıf olmamdan dolayı dersler nedeniyle pek vakit ayıramıyorum ama sağlam bir grafikerden sağlam da bir tema gelirse neden olmasın derim.
16) İnternette sponsorlarınız var bunlar size ne gibi kolaylıklar sağlıyor? Henüz bir kolaylık sağladığını görmedim :)
17) Eleştirme yapmayı seviyor musunuz?
Evet severim. Hemde çok severim. Çünkü insanoğlu nankördür. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Aslında sevmezdim ancak yaptığım iyi işler beğenildikten sonra birkaç nankör çıkıp acımasızca eleştirdiği için hodrimeydan dedim ve artık bende acımasızca eleştiriyorum. Yeni başlayan arkadaşlara söylüyorum eğer çalışmalarınız altına böyle yorumlar yaparsanız lütfen alınmayınız.
18) Huysuz Blog sizce insanlara faydalı olacak bir site mi?
Sitemiz hakkında neler düşünüyorsunuz? Eğer doğru yolda ilerlerse tabii ki yararlı olabilecek bir site. Site kategorisini değiştirmeden ilerlemesi son derece önemli bir etken. Kendisine Tekrar Teşekkür Ederiz
Yazının Asıl Kaynağı: http://huysuzblog.com/internetin-genc-wmi-eren-keskin-ile-roportaj-yaptik
Diğer Röportajlarımızı Okudunuz Mu ?
http://wmaraci.com/forum/konu-disi/anarsik-cocukla-roportaj-49878.html
http://wmaraci.com/forum/konu-disi/egonomigin-kurucusu-caner-oncel-roportaj-yaptik-47961.html
http://wmaraci.com/forum/konu-disi/ismail-usluer-soyadini-alan-blog-hakkinda-kendisiyle-biraz-roportaj-yaptik-48144.html