wmaraci reklam
lidertakipci

Google Yeni Search Console’u Beta’dan Çıkardığını Duyurdu!

2017 yılının başında yeni bir Search Console ile internet yayıncılarının yükünü hafifletmek için yola çıkan Google, mutlu sona neredeyse ulaştı. Yerel özellikleri yavaş yavaş Beta sürümüne taşıyan şirket, bugün itibariyle yenilenmiş Search Console’u Beta’dan tamamen çıkardığını duyurdu.

Yeni Search Console ile birlikte, hayati araçlar olan “Manuel İşlemler” özelliğinin yanı sıra “Test Live” adı verilen “Canlı Test” özelliği de yenilenmiş sürüme dahil edildi. Dolayısıyla bugünden itibaren, artık yeni Search Console sürümünde eski sürümdeki özelliklerin neredeyse tümünü kullanabilir ve yenilenen arayüzle birlikte sisteme kazandırılan önemli ekstra özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Yenilenen Search Console ile birçok özelliğin entegrasyonu yapıldı. Bizler de bunu zaman zaman WM Aracı Blog ve Forum üzerinden duyurduk. Yine de şöyle bir toparlamamızın faydalı olacağını düşünüyorum:

  • Yeni sürümle birlikte Search Console, Google’ın güncel tasarım anlayışının çizgilerine göre tamamen yeniden tasarlandı.
  • Index Kapsamı özelliği sayesinde Webmasterlerin sitelerine ait tarama durumundan detaylı şekilde haberdar olması sağlandı.
  • Önceki sürümde sitenizin yalnızca 90 günlük arama trafiği analizlerine ulaşabilirken, yeni sürümde bu veriler 16 aylık olarak sunuluyor.
  • Mobil Kullanılabilirlik başlığı altında hatalı sayfalarınız otomatik olarak tespit edilip, kullanıcı deneyimini iyileştirmeniz adına Search Console üzerinde rapor olarak sunuluyor.
  • AMP ve tarama hataları konusunda iyileştirilen bildirim sistemi sayesinde sayfaların etkilendiği sorunlar hakkında detaylı bilgi edinilebiliyor. Yayıncılar bildirimler sayesinde tarama hataları tüm sitelerinin kaderini etkilemeden düzenleme yapabilecekler.
  • URL Denetimi aracı yardımıyla Webmasterler artık spesifik bir sayfanın dizin durumu hakkında bilgi alabildikleri gibi, değişikliğe uğrayan sayfalarını tekrar index’lenmesi için Google’a bildirebiliyor.

Yeni Search Console’a nasıl ulaşabilirim?

Search Console’a giriş yaptıktan hemen sonra sağ üst köşedeki “Yeni Search Console’u kullan” butonuna tıklayarak yeni tasarıma erişebilirsiniz. Şu an için arayüzde yeni görünümü varsayılan atamak için bir buton yer almıyor: Ancak mülklerinizin birindeyken sayfayı yer imine kayıt ederek bu sorunu aşabilirsiniz.

Evden Çalışanlara Verimliliğe Takla Attıracak 5 İpucu
İlginizi Çekebilir!

Evden Çalışanlara Verimliliğe Takla Attıracak 5 İpucu

Webmaster topluluğunun uzun yıllar boyunca içerisinde yer alan bir bireyi olarak artık tahmin ediyorum ki; her 10 Webmasterdan en az 6’sı kendi evinde kendi imkanlarıyla bir şeyleri başarıyor. Geriye kalan bu 4 kişiyse işe giderken panto...

Eski Search Console ne zaman kaldırılacak?

Search Console’un beta sürümünden çıkması hakkında Merkezi Webmaster Blogu’ndan açıklama yapan Google, eski Search Console’un bir süre daha aktif olacağını belirtiyor. Yeni sürüm pek çok özelliğe sahip olmasına rağmen eski sürümdeki bazı özellikler hala aktarılabilmiş değil.

Google; tüm üyelere gönderecekleri mesaj ellerine ulaşıncıya dek eski sürümün aktifliğini koruyacağını ve makul bir sürenin sonunda eski Search Console’un sistemden tamamen kaldıracağını belirtiyor.

Bugün eklenen “Denetim Aracı” sayesinde artık Google Gibi Getir işlemi de yapılabiliyor. Search Console konusunda mutlu sona çok az kaldı, yeni Search Console’u siz yeterli buluyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al