wmaraci reklam

Google Yeni Search Console’u Yayınladı!

Tanıdık gelen yüzlerin değişmesine alışkınız. Tasarım trendleri ve internet teknolojilerine paralel olarak her şey değişiyor, tabii Google da öyle. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Google yeni bir Search Console için kollarını sıvamış ve beta sürümünü sınırlı sayıdaki kullanıcılara sunmuştu. Yalnızca Google tarafından seçilen Tester kullanıcılara sunulan Google Search Console’un yeni sürümünü artık tüm Webmaster’ların kullanımına hazır. Ya, siz hazır mısınız?

Google yenilenen Search Console’u Beta olarak tüm Webmaster’ların beğenisine sunarak geri dönütleri toplamak ve Search Console’u en iyi deneyim için yenilemek istiyor. Yenilenen beta sürümde bizleri gelişmiş Arama Performansı menüsü, Dizin Kapsamı, AMP Durumu ve İş İlanı Durum Raporu gibi detaylar bekliyor.

Google’ın kendi Webmaster blogu üzerinden yaptığı açıklamaya göre Beta süreci boyunca Google yenilenen Search Console üzerinde çalışmaya devam edecek, gün ve gün yenilikleri sisteme dahil edecek. Henüz sistemin beta sürecini tamamlamadığını belirten Google, Webmaster’lardan elde edecekleri geri dönüşlerin oldukça önemli olduğuna dikkat çekiyor. Zira Google elde ettiği geri dönütler doğrultusunda sistemin tamamlanacağını söylüyor.

Eski Search Console ise şimdilik rafa kalkmayacak. Google’ın tahminlerine göre yeni Search Console’un tamamlanması 1 yıl kadar sürecek. Bu süreç içerisinde Webmaster’lar hem beta hem klasik Search Console sürümünü kullanabilecekler. Her iki sürüm birbiriyle bağlantılı olarak çalışacağı için istediğimiz zaman istediğimizi kullanma konusunda özgür olacağız.

Search Console’da yapılan en büyük değişiklik kuşkusuz göz alışkanlığımızı değiştiren ve çağın tasarım trendine ayak uyduran tasarımı olacak. Eklenen diğer özellikler sayesinde ise artık Search Console daha etkileşimli ve interaktif bir araç olacak. Sitenizdeki sorunları Search Console üzerinden görebilecek, düzeltebilecek ve düzelttiğimizden emin olduğumuzda bunu kontrol edip Google’ın yeniden tarama yapmasını isteyebileceğiz.

İşte Google’ın şimdilik paylaştığı kadarıyla Search Console’dan en çok dikkat çeken yenilikler;

Arama Performansı Artık 16 Aylık Veri Sunacak!

Search Analytics’in müptelasıysanız sevindirici bir haberim var artık arama performansı verilerine 16 aylık olacak şekilde ulaşabileceksiniz. Google’ın söylediğine kullanıcılar yıllarca daha çok veri görüntüleme talebinde bulunmuşlar. Google bu güncellemede kullanıcıları kırmayarak uzuun uzuun raporlara erişebileceğimiz değişikliği aktif hale getirmiş. Özellikle yıllık karşılaşmalar yapmak ve uzun vadeli arama planlarını gözden geçirmek isteyenler için bu yeniliğin harika olduğunu düşünüyorum.

Bir Webmasterın CV'si En Fazla Bu Kadar Etkileyici Olabilir; CV OS
İlginizi Çekebilir!

Bir Webmasterın CV'si En Fazla Bu Kadar Etkileyici Olabilir; CV OS

Bir Webmaster olmayı gerçekten kafanıza taktıysanız, muhtemelen sonsuza kadar evinizden kendi imkanlarınızla çalışamayacağınızın farkına varacaksınızdır. Eğer bunun farkına vardığınızda zaten kendi şirketinizi kuramamışsan...

Dizin Kapsamı Durumu: Google İndex’lerinize Derinlemesine Bir Bakış

Yenilenen dizin kapsamı durumu artık index’lenen sayfalarımız hakkında daha kapsamlı veriler sunacak. Sorunsuz index’lenen sayfalarımız, potansiyel sorunlar ve Google’ın bazı URL’lerinizi neden index’leyemediği gibi soruların yanıtına bu bölümden ulaşabileceğiz. Ayrıca otomatik mekanizma sayesinde bir index sorunu oluştuğunda yeni Search Console bizi durumdan haberdar edip sorunun çözümü hakkında ipuçlarını paylaşacak.

Arama Geliştirmeleri: AMP ve İş İlanları İçerikleri

Yenilenen Search Console şimdi dahili arama geliştirmelerini de kapsayacak. Şimdilik AMP ve İş İlanları (Job Posting) ile işe başlayan Google, önümüzdeki günlerde yeni servislerin de dahil edileceğinin altını çiziyor. Yeni kapsamlı veri panelleri sayesinde Google’ın tanımladığı hata ve uyarılara ulaşmak daha kolay olacak. Daha önce bahsettiğim kontrollü denetim bu alanlar için de geçerli olacak. Örneğin bir sayfanızda sorun oluştuğunda Google bunu size bildirecek. Sorunu hallettiğinizde Search Console üzerinden sorunu hallettiğinize dair onaylama butonuna basacaksınız. Google sayfada hatanın devam edip etmediğini kontrol edecek ve sorun varsa anında geri dönüş yaparak diğer sayfalarınızın aksaklıklardan etkilenmesinin önüne geçecek.

Yeni Search Console’u Ne Zaman Kullanabileceğiz?

Google, yenilenen Search Console’u kullanmaya hazır olduğunda tüm webmasterları mesaj kutusu yardımıyla haberdar edecek. Bölgesel olarak verilmeye başlanan güncellemeyi ilk elden denemek istiyorsanız önümüzdeki birkaç gün boyunca Search Console gelen kutunuzu gözden kaçırmasınız iyi edersiniz.

Yılların göz ve el alışkanlığı Search Console’un yeni imajı hakkında sizin ilk izleniminiz ne yönde oldu?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al