wmaraci reklam
lidertakipci

Treni Kaçırmayın: Unity 3D

Bazı trenlere, yola çıkmış olsalar dahi yetişip binebilmek mümkün olabiliyor. İşte bunlardan önemli bir örnek olarak karşımıza çıkan Unity 3D bugün oyun geliştiriciler için oldukça önemli programlardan birisi ve arkasında Microsoft’un desteği olduğu için güçlü adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Aslında programın adını yıllardır duyduğunuzu ve programı yüzeysel olarak bile olsa bildiğinizi tahmin edebiliyorum. Yine de kısaca bir özet geçmem yazı için verimli olacak gibi. Unity 3D, kolayca öğrenilebilen arayüzüyle geliştiricilerin ilgisini çeken bir oyun motoru. Ayrıca geniş bir ürün marketine sahip ve geniş topluluğu sayesinde kullanıcılar kendilerini geliştirdikleri süreçte de yalnız kalmıyorlar. Bununla birlikte en önemli yönlerinden birisi belli bir noktaya kadar ücretsiz kullanım imkânı tanıyor olması. Bu ücretsiz kullanım şansı aynı zamanda programın da pazarda pay kazanmasına öncülük etti diyebiliriz. Diğer bir yandan mobil cihazlara yönelik de en sorunsuz çalışan ve en sık kullanılan program olduğunun altını çizelim. Mobil oyun pazarı varsa, önemli aktörlerden birisi kesinlikle bu yazılımdır.

Tren Gerçekten Kaçmadı

6-7 yıldır her sene yeni rakamlar ve istatistiklerle rekor tazeleyen video oyunları sektöründe, pastadaki payını sürekli büyüten bu programı kullanmayı öğrenmek için hiç ama hiç geç değil inanın. Özellikle mobil oyun sektörü büyüdükçe, temel bir biçimde programı bilen, aşırı kalifiye olmayan geliştiricilere de olan ihtiyaç arttı. Zira ‘Junior’ seviye elemanlarla dahi yola çıkan şirketlerin milyonlarca dolarlık kazançlara ulaşabildiğini görebiliyoruz. Yani yelpaze gittikçe genişlediği için trene yeni vagonlar eklendi ve kaçırmamak için zaman kazandık. Peki, bundan nasıl bu kadar emin olabiliyorum?

Geçtiğimiz yıl bir mobil oyun stüdyosunun, yeni eleman arayışına yönelik tanıtım filmi çekmek üzere anlaştım. Pandemi koşulları nedeniyle çekimi de ofislerinde yapmam gerekti. Ofise girdiğimde ilk dikkatimi çeken şey, oldukça genç bazı çalışanlar oldu. 19-20 yaşlarındaki bu gençler, dolgun maaşlar ve iyi imkânlarla mobil oyunlar geliştiriyorlardı ve geleceklerini daha bu yaştan güvenceye almışlardı. Başlığa da uygun söylemek gerekirse ‘treni kaçırmamışlardı’.

Şirketler Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Neden Vermiyor?
İlginizi Çekebilir!

Şirketler Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Neden Vermiyor?

Türk oyuncular olarak oyunların Türkçe dil desteklemesini istiyor, bunun için şirketlere olan sitemlerimizi her yere yazarak iletmeye çalışıyoruz. Zira bazı oyunlar var ki onlarca dil desteği verse de Türkçe dil desteği vermiyorlar...

Nereden Başlayabilirsiniz?

Kulağa biraz basit gelebileceğinin farkındayım. Ancak gerçekten de hiç çekinmeden programı indirerek başlayabilirsiniz. Programın çok kullanılıyor olmasının getirileriyle gerek dilimizde, gerekse yabancı pek çok eğitim içeriğine ücretli ve ücretsiz ulaşabilirsiniz. Özellikle Unity’de yapılan tam eğitimleri tavsiye ettiğimi belirtebilirim.

Basit birkaç oyun yaparken, izlediğiniz eğitimlerde yapılanların aynılarını değil de biraz farklılarını yapmaya başladığınızda iş de ister istemez seviye atlıyor. Özgünleşirken ve gezinirken daha iyi öğrenebileceğiniz zaten oldukça açık. İlk birkaç oyununuzu yapabildiğinizde inanınki iş başvurusu yapabileceğiniz bir noktaya da gelmiş oluyorsunuz. Zira tekrar hatırlatalım, tren kaçmadı. Kendinizi denerken yapmanız gereken oyunlar da işte bu yüzden hiç ağır şeyler olmasa da olur. Sonuç olarak trend olan tür şu an hypercasual değil mi?

Programla ilgili sizin görüşlerinizi de yorumlarda görmeyi beklediğimizi hatırlatalım ve programı öğrenmek isteyen okurlarımız için kariyerlerinde başarılar dileyelim efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al