wmaraci reklam
lidertakipci

Hangi Yazılım Diliyle Başlanmalı?

13 Mesajlar 2.979 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)
Bilgisayarla ilgili herhangi bir alanda çalışma yapmak, sürekli olarak teknolojileri takip etmeyi de beraberinde gerektiriyor. Yazılım ile aktif olarak ilgileniyorsanız, bu takip etme refleksiniz daha da artıyor. Bugün rahatlık sağladığını düşündüğünüz bir kod parçası, yarın belki daha da sıkıştırılmış ve optimize edilmiş olabilir. Ulaşılmak istenen noktaya giderken harcanan zaman ve işlevsellik fazlasıyla önemlidir. Bu nedenle bu alanda çalışmaya başlamadan önce temellerin düzgün ve sağlam atılması taraftarıyım.

Forumlarda ve bloglarda vazgeçilmez bir konu olan bu başlık, programlama kültürünün ülkemizde oluşmasıyla birlikte onlarca kez tartışılmıştır. Uzun bir değerlendirme sonrasında notlarımı aldım. Yanlış olan ifadelerden desteklediğim yorumlara kadar kısa başlıklar halinde değinmenin gerekli olduğunu düşünüyorum.

En sık yaşanılan problemlerden bir tanesi ise (bence en önemlisi) kavramların yanlış kullanımı. Yeni öğrenmeye başlayan birisine bir konu hakkında bilgi verirken şeffaf olmak gerekir. Giriş seviyesinde olan arkadaşlarımın öncelikle öğrenmesi gereken bazı temel kavramlar mevcut.


Makine Dili (Machine Language)

Kendisine verilen komutları işleyebilen denetleyicileri yönetmek için kullanılan dildir. Açıklandığı kadar kolay bir kullanımı ve operasyonu yoktur. Bu nedenle denetleyiciler veyahut işlemciler kendilerine komut vermeyi kolaylaştırma adına farklı seviyelerde derlenmiş yazılımlarla beraber çalışırlar. İnsanların bu tarz işlemcileri programlamaları için kimi zaman yüzlerce ara derleyici çalışabilmektedir. İster tek seferlik kodlanan ister sürekli olarak komut alan bir işlemci olsun, kendi seviyesine yaklaştıkça programlanabilme açısından zaman ve emek artar. Bu nedenle hızlı ara derleyiciler, kolay yazılabilen programlama dilleri sayesinde oluşturulan komutları kök seviyelerine iletilir.


Masaüstü Programlama (Desktop Programming)

Kişisel bir bilgisayardan bu yazıyı okuduğunuzu varsayarak; tarayıcılardan, saatlerce oynadığınız oyunlara kadar işletim sisteminizle uyumlu olarak onun üzerinde çalışan ve derlenip uygun sistemler ile birlikte paket olarak yürütülebilen yazılımlarla uğraşma sanatıdır. Çalıştırıldığı cihazın sahip olduğu donanımları ve daha sonra herhangi bir ara birim elemanı ile çalıştırılabilecek farklı aygıtlara erişimi en kolay olan yazılımlar bu alanda geliştirilmektedir. Tek işlevli statik programlarla birlikte dinamik türden yazılımlar oluşturulabilmektedir. Hangi yazılım dili olursa olsun programı çalıştırabilmek için ona uygun kodladığınız işletim sistemi veya paket sistemlerin yürütme ve şifreleme kütüphanelerine ihtiyaç duyarsınız. Yeni geliştirme alanlarında ise bu duyulan ihtiyaç otomatik hale getirildiği için çok fazla bir şey yapmanıza gerek kalmaz. (Optimizing Compiler)


Web Programlama (Web Programming)

Bir ağ üzerinde, o ağa bağlı olarak gelen isteklere cevap verme çalışmalarının bütünüdür. Bu ağı internet olarak düşündüğümüzde, web siteler kullanıcılardan gelen isteklere cevap veren sistemlerdir. Bunun dışında ise küçük veya kapalı ağlar oluşturularak geliştirmeler yapmak da mümkündür. İntranet olarak adlandırılan bu yapıları küçük internetler gibi düşünebilirsiniz. Bu tarz sistemleri geliştirmek oldukça rahattır. Sadeleştirilmiş kontrol ifadeleriyle birlikte, üzerinde çalıştığı serverside yapısına göre performansı esneklik göstermektedir. Çoğu zaman görsel ve yapısal etiketleme dilleriyle birlikte kullanılır. Genel olarak gelen istek ve bu isteğe verilen cevap şeklinde tasarlanırlar.
Bu notları yazmamdaki temel sebep, isteğinizin öncelikle ne olduğunu iyi belirlemenizdir. Hangi alanda çalışmalar yapmak istiyorsunuz, yazılımla ilgilenirken neler sizin ilginizi gıdıklıyor bunu iyi tespit edip o alana yönelmek faydanıza olacaktır. Web ile alakalı geliştirmeler yapmak isteyen birisini bununla alakasız olan bir kısımdan başlatmak zaman kaybıdır.

Önce Algoritma!

Hangi yazılım diliyle geliştirme yaparsanız yapın, nihayetinde bir şeyleri oluşturmak üzere kod yazmaya başlarsınız. Bunun içinse belirli adımları takip etmeniz ve sırasal düşünmeniz gerekmektedir. Kısaca analitik ve algoritmik zekanızı aktif bir şekilde kullanacağınız programlama dalında dilden daha önemli olan bir husus ise bu işe yatkınlığınızın olup olmadığıdır. Yıllardır yazılım ile içli dışlıyım. Bana bu konuyla alakalı nereden başlayayım diye gelen arkadaşlarımın hepsine ilk önce düşünmeyi seviyor musun diye sorarım. Bu düşünme olayı matematiksel yoğun terimler vs. olarak anlaşılmasın. Şöyle izah etmek gerekirse yazılımda bir şeyi yapabilmek için onlarca yöntem ve argüman vardır, önemli olan nokta ise kullandığınız teknolojileri en verimli şekilde çalıştırmaktır. Bu, sistemin yorulmasından sizin harcayacağınız emeğe kadar her şeyin başlıca ciddi düşünülmesi ve optimize edilmesi anlamına gelir. İşlemlerin sıralı olarak olağan en optimize şekilde oluşturulması veyahut sistem kaynaklarını en az şekilde kullanarak yapılabilecek en kapsamlı iş için beyni biraz ısıtmanız gerekebilir. Küçük projelerde bu kadar kafa yormaya gerek olmasa bile zaman içerisinde sizi tatmin etmeyecek şeyleri aşmak için çok düşünmeniz gerekecektir. Toparlamak gerekirse, düşünmeyi ve deneme yanılmayı sevmiyorsanız köprüden önceki son dönüşten farklı bir yola koyulabilirsiniz.

Düşünmeyi seviyorsunuz, aynı zamanda algoritmik zekanıza da güveniyorsanız hangi alanda çalışmak istediğinizi kararlaştırmalısınız. Kendinize güven aşamasını geçip, algoritma mantığını oturttuktan sonra diller arasında geçiş yapmak oldukça kolaydır. Her dil kendi içerisinde basit kurallara sahiptir. Siz de bu kurallara bağlı kalarak kafanızda olan şeyleri ete kemiğe bürmeye başlarsınız.

Hangi Programlama Dilini Seçmeliyim?

Dil seçme konusuna gelirsek, şu zamana kadar kendisine ciddi manada geliştirici topluluğu oluşturmuş onlarca yazılım dili mevcuttur. Birçoğunun ise ata dillerin daha kolay yazılabilir hale getirilmesi için versiyon atlayarak oluşturulduğu söylenebilir. Kendi alanlarında popüler olan dilleri tercih etmek mantıklı olacaktır. Günlük hayatta bu işi hobi olarak dahi yapsanız ciddi bir geliştirici topluluğu olan dilleri seçtiğinizde, takıldığınız noktaları daha kolay aşabileceğiniz sorundaşlarınızın varlığını bilmek işleri kolaylaştırabilir.

Masaüstü Programlama Dilleri


  • C ve kökenli diller.

  • Visual Basic ve modern .NET ailesi.

  • Java

  • Python

  • Pascal

  • Delphi



Web Programlama Dilleri


  • PHP

  • Klasik ASP ve .NET

  • Java

  • JavaScript

  • Ruby

  • Python



Yazılabilecek onlarca dil mevcut, listeyi oluştururken aslında dillerin bu kadar kolay birbirinden ayrılamayacağının da altını çizmek istedim. Bir süredir yukarıda saydığım programlama dillerinin her birisiyle diğerini kodlamak mümkün hale gelmeye başladı. Yavaş yavaş platform kavramı kalkarak ciddi bir dönüştürücü derleyici çılgınlığı başladı. Microsoft’un stüdyo açılımıyla birlikte masaüstü geliştirme dilleriyle web noktasında korkunç atılımlar gerçekleştirildi. Nihayetinde keskin olarak bir liste çıkarmak gülünç olsa bile kaba taslak kişisel listem bu şekilde. Hepsini uzun uzun anlatmaya gerek yok, kendi düşüncelerim ise;

C : kendi ailesinin dışında (C++ ve C#) diğer birçok dilinde alt yapısını ve esinlenme kaynağını oluşturmuştur. Yöntemlerinin ve deyimlerinin öğrenilmesi sonrasında, diğer dillere geçişiniz fazlasıyla rahat olacaktır. Yazımı ise kendinden önceki A ve B kökenli dillere göre kolaydır. Geliştirme yapmak için de, öğrenmeye başlama dili olarak da önerebilirim.

Visual Basic : Microsoft tarafından MSDN kütüphanesiyle birlikte ciddi bir alt yapısı bulunmaktadır. Sunulduğu zamana kadar diğer dillerin VB kadar gelişmiş bir arayüz tasarımı bulunmamaktaydı. Kontrol ifadelerinin yazımının kolaylığı ve algoritma ezme noktasında fazlasıyla rahat bir dildir. Formsal ögeler ve komponentler ile birlikte aklınızda olan projeleri rahatlıkla geliştirebilirsiniz. Geliştirme yapmaktan çok algoritma mantığını çözmek için öneriyorum.

.NET ailesi : Basic açılımının 6.0 sürümünden sonra, C kökenli dillerin de geliştirilebildiği ve masaüstü programlama ile web ortamının buluşturulduğu köprüdür. Visual Studio yardımıyla görsel arayüzler ile C dillerini geliştirebilmektesiniz. Aileyi genel olarak sevsem de, öğrenmeye başlama adına önermemekteyim. Giriş seviyesindeki mantıkları çözebilecek kolay bir yapıya sahip değildir, işi çözdükten sonra ise koca bir kütüphane ve geliştirici topluluğu sizi beklemektedir.

Java : Geniş kapsamlı uygulamaların ve veritabanı yönetim işlevselliklerinin desteğiyle önemli bir pozisyondadır. Oracle ortaklığıyla birlikte kendisine mobil ve web alanında verilen farklı destekleri bulunsa da giriş seviyesinde önerdiğim bir dil değildir. Büyük verileri işlemek ve onları bütün platformlarda esnek bir şekilde idare etmek istiyorsanız işleri yoluna koyduktan sonra öğrenmenizi önerdiğim bir programlama dilidir.

PHP : En çok sevdiğim dildir kendisi. C diline yazım noktası açısından fazlasıyla benzemektedir. Nesne yönelimli programlama desteği geldikten sonra web alanında başka bir dile ihtiyaç duymadım. Programlamaya başlamak isteyen arkadaşlar için web konusunda fazlasıyla kolaylık sağlayacaktır. Hem geliştirme hem de öğrenmeye giriş aşamasında önerdiğim bir dildir.

Genel olarak popüler diller ile alakalı fikirlerim bu şekilde. Bu tarz bir muhabbet açılmışken bahsetmeden olmayacak bir şey ise HTML ve CSS’in bir yazılım dili olmadığıdır. HTML, sunucu tarafında yorumlanan cevabın tarayıcı bazlı olarak kullanıcıya sunulduğu noktada kullanılan bir etiketleme dilidir. CSS ise bu noktada sunulan içeriklerin stillerine müdahale etmek için kullanılır. Listeye aldığım tüm diller SQL dilini içerisinde desteklemektedir. Piyasada aktif olarak kullanılan veritabanı sistemlerinin hepsi, SQL dilini kullanarak bahsetmiş olduğum yazılım dilleriyle yönetilebilmektedir.

Hangi dili seçerseniz seçin, bir şeyler yerine oturmaya başladığı zaman kendinizi otomatik olarak yönlendireceksiniz zaten. Bir süre sonra yazım alışkanlıklarınıza uyumlu, geliştirmesi size göre kolay olan dili ihtiyaçlarınız doğrultusunda keşfedeceksiniz. Ben ise bu noktada tekrar söylemek gerekirse ilk olarak algoritma sistemini oturtmanızı öneriyorum, sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. Konuyla alakalı sorularınızı blogumdaki yorum kısmından bana iletebilirsiniz, detaylı bir şekilde cevaplayacağımdan şüpheniz olmasın.

Kaynak: http://metin.li/hangi-yazilim-dili

Forum Konusu: http://wmaraci.com/forum/yeni-bloglar/yeni-blogum-metin-li-151950.html

teknoonur tiwaly cumak27

kişi bu mesajı beğendi.

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.
wmaraci
reklam

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Elinize sağlık.

Katılmadığım noktayı belirteyim. Java'da C'den türemiş dillerden birisidir ve C++'a göre öğrenilmesi daha rahat ve bir çok üniversitede oop'ye giriş dilidir.

Şahsen C ,C++ ve sonrasında C# , Java gibi dilleri öğrenmeyi tecrübe etmiş biri olarak.

C'yi algoritma öğrenme için düşünülebilir lakin direkt Java ilede bunu rahatça tecrübe edebilirsiniz. C ve C++ oop açısından fazla üzerinde zaman kaybedilmemesi gereken dillerdir. Eğer yüksek seviye dillerde geliştirici olmak isteyenler için.

Şahsi önerim ; Java özellikle algoritma ve oop, ood için en rahat dildir ve giriş dili olarakta önerimdir.
 

 

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Elinize sağlık.

Katılmadığım noktayı belirteyim. Java'da C'den türemiş dillerden birisidir ve C++'a göre öğrenilmesi daha rahat ve bir çok üniversitede oop'ye giriş dilidir.

Şahsen C ,C++ ve sonrasında C# , Java gibi dilleri öğrenmeyi tecrübe etmiş biri olarak.

C'yi algoritma öğrenme için düşünülebilir lakin direkt Java ilede bunu rahatça tecrübe edebilirsiniz. C ve C++ oop açısından fazla üzerinde zaman kaybedilmemesi gereken dillerdir. Eğer yüksek seviye dillerde geliştirici olmak isteyenler için.

Şahsi önerim ; Java özellikle algoritma ve oop, ood için en rahat dildir ve giriş dili olarakta önerimdir.


Yorum için teşekkürler, C ile OOP üzerinde zaman kaybetmeniz zaten zor. Çünkü standart olarak nesne yönelim desteği bulunmuyor. :)

Ben yeni başlayanların nesne yönelimli programlama ile giriş yapmasına fazla sıcak bakmıyorum. Önemli olan analitik düşünme olayının seri bir hale getirilmesidir. Nesne yönelimli bir yapıyla bunu giriş aşamasında sunmak pek mantıklı gelmiyor açıkçası. İnsanların gözünü korkutma ihtimali yüksek. (Çoğunluk için öyle de oluyor zaten.)

Giriş seviyesinde mantık çalışmak için Java önermiyorum ama işi kavradıklarında öğrenilmesi gereken bir dil olduğunu yazıda bahsettim.
 

 

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

TheLacivert TheLacivert Invictus Maneo Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Psikolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 1400
  • Beğeniler 497 / 496
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, VisualBasic.Net ile VisualBasic 6.0 arasında ne gibi bir fark var? Ve VisualBasic.Net için sağlam bir kaynak biliyor musunuz?
 

 

wmaraci
wmaraci

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)

TheIce adlı üyeden alıntı

Merhaba, VisualBasic.Net ile VisualBasic 6.0 arasında ne gibi bir fark var? Ve VisualBasic.Net için sağlam bir kaynak biliyor musunuz?


Yazı içerisinde farklarını belirttim dikkatli okursanız görebilirsiniz. :)

Ne tarz bir kaynak istiyorsunuz?
 

 

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)

Metin adlı üyeden alıntı

Yorum için teşekkürler, C ile OOP üzerinde zaman kaybetmeniz zaten zor. Çünkü standart olarak nesne yönelim desteği bulunmuyor. :)

Ben yeni başlayanların nesne yönelimli programlama ile giriş yapmasına fazla sıcak bakmıyorum. Önemli olan analitik düşünme olayının seri bir hale getirilmesidir. Nesne yönelimli bir yapıyla bunu giriş aşamasında sunmak pek mantıklı gelmiyor açıkçası. İnsanların gözünü korkutma ihtimali yüksek. (Çoğunluk için öyle de oluyor zaten.)

Giriş seviyesinde mantık çalışmak için Java önermiyorum ama işi kavradıklarında öğrenilmesi gereken bir dil olduğunu yazıda bahsettim.


Cümle düşük olmuş, OOP için öğrenilmesi konusunda öncesinde öğretilen dil olduğu için üzerinde fazla zaman kaybetmemiz gerektiğini vurguladım hatta c++ oop'nin atası olsa dahi yinede tavsiye etmem yönetilmesi java'ya göre daha kompleks bir dildir.

C ve C++ ile öğretilen herşeyi zaten bunlardan kalıtımını almış yüksek seviye dillerinde rahatça gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni başlayan birisi zaten istesede pek oop ve ood yaklaşımlı yazılım istesede geliştiremez. Birde Java ilede zaten algoritmik yada mantıksal çözümler düşük seviyede üretebilirsiniz. primitif(ilkel) veri tipleri bünyesinde mevcut. Aslında yine algoritma yada soruna yönelik matematiksel çözümler üretir. Hep Java üzerinden yorum yazsamda bunu yüksek seviye diğer diller içinde tavsiye ederim C#, Pyhton ve ruby.

En basit örneği 8 - 9 yıl önceki halimi düşünüyorum. Fonksiyon kullanmadan yüzlerce satırlık bir runnable sınıf ile mantıksal çözümler üretiyordum.

Bu süreçlerden geçmiş biri olarak, rahatça fazla zaman kaybetmemenizi öneririm.

Artık programlama dili seçmek yerine programlama yaklaşımlarını seçmek gibi sorular olacak.

Static mi yok Fonksiyonel diller ilemi yoluma devam etmeliyim?
 

 

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)

TheLacivert TheLacivert Invictus Maneo Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Psikolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 1400
  • Beğeniler 497 / 496
  • Ticaret 0, (%0)

Metin adlı üyeden alıntı

Yazı içerisinde farklarını belirttim dikkatli okursanız görebilirsiniz. :)

Ne tarz bir kaynak istiyorsunuz?


Aslında sadece VisualBasic.Net ile ilgili bir forum olursa süper olur ancak bildiğim kadarıyla yok... Yazılı, görsel farketrmez Türkçe-İngilizce de olabilir.
 

 

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Cümle düşük olmuş, OOP için öğrenilmesi konusunda öncesinde öğretilen dil olduğu için üzerinde fazla zaman kaybetmemiz gerektiğini vurguladım hatta c++ oop'nin atası olsa dahi yinede tavsiye etmem yönetilmesi java'ya göre daha kompleks bir dildir.

C ve C++ ile öğretilen herşeyi zaten bunlardan kalıtımını almış yüksek seviye dillerinde rahatça gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni başlayan birisi zaten istesede pek oop ve ood yaklaşımlı yazılım istesede geliştiremez. Birde Java ilede zaten algoritmik yada mantıksal çözümler düşük seviyede üretebilirsiniz. primitif(ilkel) veri tipleri bünyesinde mevcut. Aslında yine algoritma yada soruna yönelik matematiksel çözümler üretir.

En basit örneği 8 - 9 yıl önceki halimi düşünüyorum. Fonksiyon kullanmadan yüzlerce satırlık bir runnable sınıf ile mantıksal çözümler üretiyordum.

Bu süreçlerden geçmiş biri olarak, rahatça fazla zaman kaybetmemenizi öneririm.

Artık programlama dili seçmek yerine programlama yaklaşımlarını seçmek gibi sorular olacak.

Static mi yok Fonksiyonel diller ilemi yoluma devam etmeliyim?


Haklısınız, yazıda da bahsettiğim gibi artık keskin olarak dilleri birbirinden ayırmak da zorlaşıyor. Zaten herhangi bir dili bildikten sonra bir diğerine geçmek fazlasıyla rahatken önemli olan düşünce sistemini oturtmak.

Visual Basic 6.0 sürümünü yazılıma giriş için hala öneririm, kod yazımı açısından diğer dillere göre çok az yoruluyorsunuz, mantığı çözmek için harika bir platform. Kısacası kafanızdakileri giriş seviyesinde rahat yansıtabildiğiniz bir dil. :)
 

 

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)

TheIce adlı üyeden alıntı

Aslında sadece VisualBasic.Net ile ilgili bir forum olursa süper olur ancak bildiğim kadarıyla yok... Yazılı, görsel farketrmez Türkçe-İngilizce de olabilir.


http://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/home?category=netdevelopment

http://msdn.microsoft.com/en-us/vstudio/aa496123.aspx

Resmi kaynakları inceleyebilirsiniz.
 

 

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

yms yms WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 277
  • Beğeniler 39 / 62
  • Ticaret 0, (%0)
Hobi olsun diye Klasik ASP'yi öğrenmenizi tavsiye ederim. Âdeta şiir yazıyor gibi hissettiriyor insana :)
 

 

@Bean Love getLove()
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al